Τα πάνω απο 200 unfollow friend που έχω πατήσει περιλαμβάνουν τις εξής κατηγορίες ανθρώπων/fb χρηστών. Εγωμανή άτομα, τα οποία έχουν την ψευδαίσθηση ότι οι υποκειμενικές τους απόψεις έχουν μαζική απεύθυνση και χαίρουν οικουμενικής απήχησης…

Στήλη Άλατος 1

Τα πάνω απο 200 unfollow friend που έχω πατήσει περιλαμβάνουν τις εξής κατηγορίες ανθρώπων/fb χρηστών.

  1. Εγωμανή άτομα, τα οποία έχουν την ψευδαίσθηση ότι οι υποκειμενικές τους απόψεις έχουν μαζική απεύθυνση και χαίρουν οικουμενικής απήχησης και αποδοχής

  2. Ημιμαθείς ξερόλες που προσπαθούν απεγνωσμένα και αποτυχημένα να μοιάσουν στην παραπάνω κατηγορία

  3. Δηθενάδες/ούδες που το παίζουν γενικώς, προσποιούμενοι/ες κάτι

  4. Κοράκια που σκοτώνονται να γράψουν πρώτοι R.I.P. όταν πεθαίνει κάποιος, με σκοπό να εισπράξουν λάικ και λοιπές notifications γύρω απο ένα νεκρό κουφάρι

  5. Ακολούθους που κάνουν άκριτα κοινοποιήσεις (share) κείμενα και λοιπά link, τα οποία δεν αντιλαμβάνονται

  6. Κάθε λογής οπαδούς και πάσης φύσεως ηλίθιους

ΥΓ.1) Οι κατηγορίες 1, 2 και 3 έχουν το ‘’γνώθι σ’αυτόν’’ και την πνευματική ικανότητα να αναγνωρίσουν ότι αποτελούν τέτοιες.

Η κατηγορία 1 έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα καραποζερίασης και attentionwhore-ίτιδας. Πιθανώς να χρειάζεται ψυχίατρο ή οργανωμένο σχέδιο αγνόησης (sic) ή μαζικά report ή κόψιμο του ίντερνετ.

Κατηγορία 2: Σταμάτα να αντιγράφεις

*Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δυο παραπάνω κατηγορίες δεν έχει να κάνει τόσο με το εύρος των γνώσεων όσο με το ότι η πρώτη χρησιμοποιεί το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό εν είδει άμυνας και έχοντας γνώση του βασάνου της. Αντίθετα, η κατηγορία 2 παίρνει πολύ σοβαρά τον εαυτό της ενώ δεν θα έπρεπε.

H κατηγορία 3 είναι ίσως η πιο καταδικασμένη απ’όλες αφού σχετίζεται με έλλειψη αυτοπεποίθησης ή αυτοεκτίμησης, συχνά δε και τα δύο μαζί. Συνιστώ εντατική ψυχανάλυση μπας και αποτραπεί το -μη αναστρέψιμο- στάδιο της φαρμακευτικής αγωγής.

Η κατηγορία 4 είναι κάτι ξεχωριστό. Φίλε/η είσαι ένας διαδικτυακός νεκροθάφτης και αμοίβεσαι ηθικά από αυτό. Προφανώς και φτύνω στον κόρφο μου όταν σε πετυχαίνω.

Κατηγορίες 5 και 6 δε φταίτε. Συνεχίστε να ζείτε στη μακαριότητα.

ΥΓ.2) Οι κατηγορίες 1, 2 και 3 δεν αλληλοκαλύπτονται. Η καθεμιά έχει τελείως διαφορετικά προβλήματα και άπαξ και ανήκεις σε μία εξ’αυτών των κατηγοριών, δεν γίνεται εκ των πραγμάτων να ανήκεις και σε μία εκ των υπολοίπων δύο.

Αντίθετα, οι κατηγορίες 5 και 6 έχουν ένα εκτενέστατο κοινό σύνολο χαρακτηριστικών άρα και μελών.

Η κατηγορία 4 -δυστυχώς- μπορεί να συνυπάρχει με οποιαδήποτε απο τις άλλες κατηγορίες.

ΥΓ.3) Και στις 6 κατηγορίες που αναφέρθησαν συμπεριλαμβάνονται άτομα που συμπαθώ ή εκτιμώ.

Όχι και τα δυο μαζί

ΥΓ.4) [Ναι, κατά πάσα πιθανότητα, αν μπορούσα θα με είχα κάνει unfollow]