Όσο σίγουρο είναι ότι από δύο σημεία περνάει μόνο μια ευθεία και ότι ο Ήλιος βγαίνει από την ανατολή, τόσο σίγουρο είναι και ότι όποιος είναι μεταξύ 20 και 25…

Εκλογές και ”Κωνσταντίνου και Ελένης”

Όσο σίγουρο είναι ότι από δύο σημεία περνάει μόνο μια ευθεία και ότι ο Ήλιος βγαίνει από την ανατολή, τόσο σίγουρο είναι και ότι όποιος είναι μεταξύ 20 και 25 έχει δει Κωνσταντίνου και Ελένης. Όχι απλώς έχει δει. Έχει δει όλα τα επεισόδια, ξέρει όλους τους δευτερεύοντες χαρακτήρες και εξακολουθεί εν έτει 2014 να αγανακτεί με τις επαναλήψεις. Έτσι λοιπόν, σίγουρα θα θυμάστε και το επεισόδιο με τα κόμματα, όπου, μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος ιδρύει το ΒΥΖΑΝ. Επειδή όμως ακόμα και θησαυροί του παγκόσμιου πολιτισμού όπως το Κωνσταντίνου και Ελένης χρειάζονται πού και πού εκσυγχρονισμό ανανέωση, το ΣΚΡΑ-punk εν όψει εκλογών αποφάσισε να σκεφτεί πώς θα ήταν τα πράγματα με σημερινά δεδομένα. Αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι ζητάμε να ξαναπάρει μπρος το σήριαλ. Αρκετά μας έκανε μαύρη τη ζωή το χιούμορ του Ρώμα στην προηγούμενη δεκαετία.

Κωνσταντίνος Κατακουζηνός: Νέα Δημοκρατία

Εκεί που καθόταν με την ησυχία του στην έπαυλή του στο Μαρούσι, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής Κατακουζηνός δέχτηκε την επίθεση των κομμουνιστών που ήρθαν για να του πάρουν το σπίτι και το αυτοκίνητο (το οποίο δεν ήξερε να οδηγεί). Θιασώτης του δόγματος της εθνικοφροσύνης και σπουδαίος λόγιος, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να πολεμήσει την πραγματικότητα που κάθεται δίπλα του και που την αγνοεί χωρίζοντας το πάτωμα με κολλητική ταινία. Οι σύμβουλοί του είναι οριακά πιο γελοίοι από τον ίδιο (βλ. παρακάτω για τον Νίκο τον δικηγόρο), ενώ η νεολαία που τον ακολουθεί αποτελείται είτε από ανθρώπους παθολογικής βλακείας είτε από εκ γενετής πέφτουλες. Εμπρός πίσω.

pABQKwn

Ελένη Βλαχάκη: ΣΥΡΙΖΑ

Κόρη κηπουρού, πρώην φρικιό, πιτσιρίκα τα έσπαγε σε πορείες, αθυρόστομη και προκλητική. ‘Εχει καεί απο πρώην γκόμενους, μέχρι πρότινος περνούσε την μέρα της στοχαζόμενη, τι θα είχε γίνει ΑΝ. Κι όμως, είναι η μόνη που μπορεί να σταθεί απέναντι στον ταξικό εχθρό Σαμαρ…, εεε Κατακουζηνό, και τώρα που διακυβεύεται το μέλλον του Νεοκλασικού, η Ελένη μπορεί να σοβαρευτεί και να φάει το σπίτι από την μισητή Κατακουζήνα.

AAuSXcz

Μάνθος Φουστάνος: Μπόμπος

Η τρίτη πιο γνωστή μορφή της σειράς στηρίζει το τρίτο κόμμα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που κάνει η εταιρεία του πατέρα του. Ο Μάνθος δεν υποστηρίζει προφανώς κανένα κόμμα σταθερά. Τον θυμόμαστε να φωνάζει «με τον Σημίτη και με το ΠΑΣΟΚ». Το 2014 όμως ποιος χτυπάει γκόμενα με ΠΑΣΟΚ; Ο Μάνθος, λοιπόν, είναι ο σκοτεινός χρηματοδότης του Ποταμιού. Με αυτή του την επένδυση, θα βγάλει περισσότερα πούρα και περισσότερες Φιόνες.

4hmq5Pl

Πέγκυ Καρρά: ΠΑΣΟΚ

Ανεπιτυχείς θεατρινισμοί και ψευδαισθήσεις μεγαλείου. Όπως η δυστυχής Πέγκυ πιστεύει ότι το παγκόσμιο θέατρο θα πεθάνει ελλείψει της ίδιας, έτσι και ό,τι έχει απομείνει από το ΠΑΣΟΚ τρέφει μια υπερφυσικά διογκωμένη εικόνα για τον εαυτό του και για τον ρόλο του. Όσο για την σχέση της Πέγκυς με τον Μάνθο Φουστάνο, είναι γνωστό ότι είναι μια σχέση πάθους που κρατάει δεκαετίες, δεν είναι όμως αποκλειστική.

fStrjXC

Mατίνα Μανταρινάκη: ΔΗΜΑΡ

Μυρωδιά από τηγανισμένα κεφτεδάκια, κάλτσα και σώβρακο της προηγούμενης ημέρας, συντηρητικό πουλόβερ. Η Ματίνα θέλει να συνεργαστεί με τους πάντες αλλά δεν ασχολείται κανείς μαζί της. Η Ματίνα είναι η ΔΗΜΑΡ. Καλύτερα, η Ματίνα είναι τα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ. Όλοι ξέρουμε ότι τα ποσοστά κάτω από 1% σε καθιστούν τίμιο και τα ποσοστά πάνω από 5% σε καθιστούν υπαρκτό. Το 2,5% είναι πιο μίζερο και από χοντρό πενηντάρη που φοράει μονόχρωμο πουλόβερ επάνω στο παπάκι του. Και είναι Ιούλιος.

H9UqSVa

Νικόλας Βαρθακούλιας: ΔΗΚΚΙ

Είναι η βδομάδα πριν (όλες) τις εκλογές. Ο Νικόλας κλείνει νωρίς το μπαρ, γιατί «έχει δουλειά». Περιμένει υπομονετικά να φύγουν η Ελένη και η Πέγκυ, σιγοπίνοντας το μπακάρντι κόλα του, με το μυαλό στην μορφή του Ηγέτη του, του δικού του Τσοβόλα. Ύστερα καβαλάει τη Χάρλεϊ και χάνεται στις εθνικές οδούς της χώρας, φρεσκάροντας τα γκράφιτι που θα φέρουν το κόμμα πιο κοντά στο λαό. ΨΗΦΟΣ ΨΥΧΗΣ, ζωγραφίζει συγκινημένος. Γιατί όποιος γεννιέται ΔΗΚΚΙ, πεθαίνει ΔΗΚΚΙ.

OAFq7G8

Χλέμπουρας: Ποτάμι

Τι άλλο θα μπορούσε να αντιστοιχεί σε έναν τύπο που εμφανίστηκε από το πουθενά χωρίς να τον καλέσει κανείς, έχει αμφιβόλου νομιμότητας σκοπούς και υποκρίνεται πως δεν έχει σχέση με κανέναν και με τίποτα από τους κύριους χαρακτήρες; Και στην τελική, πόσο πιο κιτς είναι το ντύσιμο-λατέρνα του Χλέμπουρα από τις φωτογραφίσεις του Σταύρου με τα γελάδια και τα καπέλα του σερίφη;

W3RFgEw

Νάσος Ζέπελιν: Τζήμερος

Τι άλλο θα μπορούσε να είναι ένας τύπος που προσπαθεί απεγνωσμένα να κάνει σαματά, μήπως και μπορέσει να ενταχθεί κι αυτός στο καστ των μόνιμων; Εμμονικός (σχεδόν ψυχάκιας), μάταια παλεύει να μας πείσει για τις αγαθές του προθέσεις. Αγαπημένη ασχολία: Αir guitarΌπως αυτό που έπαιξε ο Τζήμερος στον Κωστόπουλο.

891xhoQ

Νίκος Γρέβιας: Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό

Τον θυμόμαστε ως υποστηρικτή της ΝΔ στις εκλογές του 2000. Ο Νίκος είναι ο χαρακτηριστικός λαϊκός δεξιός που παίζει μπιρίμπα και κρέμεται από τα χείλη του Σαράντου Καργάκου σε θέματα επιστήμης, οποιασδήποτε επιστήμης. Ο Νίκος θα ψηφίσει λοιπόν «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό» γιατί πήγαινε στα κέντρα που τραγούδαγε ο Ψωμιάδης, θεωρούσε τον Πολύδωρα διανοούμενο επειδή δεν τον καταλάβαινε και επίσης μοιάζει με τον Ζώη.

COfCPj2

 

  • Social Links: