Ο Πίτερ Κουίλ, 26 χρόνια μετά την απαγωγή του από διαστημόπλοιο την ημέρα θανάτου της μητέρας του, βρίσκεται στο επίκεντρο ενός ανθρωποκυνηγητού, έπειτα από την ανακάλυψη μιας μυστηριώδους σφαίρας με…

JumpCut 6: Guardians of the Galaxy

Ο Πίτερ Κουίλ, 26 χρόνια μετά την απαγωγή του από διαστημόπλοιο την ημέρα θανάτου της μητέρας του, βρίσκεται στο επίκεντρο ενός ανθρωποκυνηγητού, έπειτα από την ανακάλυψη μιας μυστηριώδους σφαίρας με καταστροφική δύναμη. Αυτό θα γίνει αφορμή να γνωριστεί με την εξωγήινη Γκαμόρα, το ρακούν Ρόκετ, το ανθρωπόμορφο δέντρο Γκρούτ και τον «γίγαντα» Ντραξ οι οποίοι θα συνθέσουν τους Φύλακες του Γαλαξία για να αποτρέψουν την καταστροφή του από τον Ρόναν.

FD7EhY7

Η ταινία αποτελεί την φετινή εισπρακτική επιτυχία στην Αμερική με εισπράξεις περίπου 300.000.000 δολαρίων και το επόμενο franchise της Μarvel αφού ήδη έχει ανακοινωθεί το sequel και γίναν γνωστές οι σκέψεις για πιθανό crossover με το franchise των Avengers.

O James Gunn έστησε ένα σύμπαν που θέλει να ομοιάσει στο Star Wars μόνο που το μπόλιασε με άφθονο χιούμορ και αυτοσαρκασμό, παρωδώντας το είδος του scifi με μια παιδιάστικη διάθεση -γι αυτό και το PG-13- που ίσως ξενίσει το standard κοινό αυτών των ταινιών, αλλά παράλληλα το διαστέλλει για να χωρέσει και νέα μέλη. Οι σινεφιλικές αναφορές στα 80’ς με ατάκες από το Back to the Future και τοFootlooseτο soundtrack με οργανικό ρόλο στην πλοκή της ταινίας και σίγουρα το καλύτερο μέχρι τώρα στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel, τα κωμικά reliefs του καστ και σεκάνς όπως η εισαγωγική που παραπέμπει σε Στενές επαφές τρίτου τύπου, προβάλλουν την προσπάθεια της Marvel να διευρύνει το target group των ταινιών με υπερ-ήρωες και σε κοινό που πιστεύει ότι αυτές οι περιπέτειες με θεαματικές μάχες ηρώων σε στολές δεν τον εκφράζουν.

NwRgHiD

Το καστ αποδίδει εντυπωσιακά. Ο Κρις Πρατ, ως το επόμενο itboy του Χόλυγουντ, είναι άψογος στο ρόλο του Πίτερ Κουίλ/Star LordH μετάβαση του από το τηλεοπτικό Parks and Recreation σε ένα μεγάλοfranchise με απαιτήσεις είναι ομάλή και κοπιαστική όπως μας πληροφορούσε με συχνά posts φωτογραφιών του στα social media από την σωματική του μεταμόρφωση για το ρόλο. Η Ζόι Σαλντάνα δείχνει να αγκαλιάζει τον χαρακτηρισμό της action heroine στο ρόλο της εξωγήινης Γκαμόρα. O Μπράντλει Κούπερ είναι εξαιρετικός στο δανεισμό της φωνής του στο πιο cool χαρακτήρα της ταινίας, στο ρακούν Ρόκετ ενώ και ο Ντέιβ Μπαουτίστα αντεπεξέρχεται στο ρόλο του γιγαντόσωμου Ντραξ. Ο Βιν Ντίζελ δανείζει την φωνή του στον ανθρωπόμορφο Γκρουτ λέγοντας με πολλές διαφορετικές αποχρώσεις την φράση: «I am Groot» πετυχαίνοντας να έχει ίσως την πιο συγκινητική σκηνή του φιλμ, πράγμα το οποίο δεν είχε καταφέρει με την υποκριτική του ικανότητα μέχρι τώρα.

Στα πλην της ταινίας, ίσως, η υπερβολικά παιδιάστικη διάθεση, η σεκάνς μονομαχίας με τον Ρόναν είναι χαρακτηριστική, και η μη ύπαρξη απόλυτου villain όπως είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα,αν και εμφανίζεται ο Thanos, ο οποίος εισάγεται στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel για να μείνει, όπως έχει ανακοινωθεί. Αλλά η ταινία ακολουθώντας, ως ένα βαθμό, το χιούμορ των Avengers και την steampunk αισθητική του Firefly του Wheedon, αποτελεί την πιο διασκεδαστική κινηματογραφική εμπειρία που θα ζήσεις στην κινηματογραφική αίθουσα το 2014.