Με αφορμή τον εμπρησμό των γραφείων της Athens Voice, για τον οποίο ανέλαβε την ευθύνη μία από τις κλασικές κο-οπερατίβες γραφιάδων (εντεταλμένων ή μη), απόψε στα δελτία ειδήσεων, έχουμε κάθε…

Στήλη Άλατος 7: Ο Γκλέτσος, το νερό της κάθαρσης, ο Μπουνιουέλ κι ένα καλό κρασί

Με αφορμή τον εμπρησμό των γραφείων της Athens Voice, για τον οποίο ανέλαβε την ευθύνη μία από τις κλασικές κο-οπερατίβες γραφιάδων (εντεταλμένων ή μη), απόψε στα δελτία ειδήσεων, έχουμε κάθε καρυδιάς καρύδι να καταδικάζει την βία απ’οπου κι αν προέρχεται.

Εγώ την καταδικάζω διαχρονικά και σε όλα τα επίπεδα.

Ούτε μπατσάκια στο σεξ, πλήρης ισότητα στις στάσεις – σε αυτά είμαι Ιαχωβάς.

Βεβαίως δεν ξέρω αν μπορώ να πιστέψω τους φανατικούς «ναι αλλά για τη μαρφίν δεν λέτε τίποτ»-άκηδες που έχουν αποδείξει στο παρελθόν πόσο διψάνε για αίμα και νεκρούς, ώστε μετά να οργανώσουν events με λευκά πουκάμισα και πολύχρωμα ρεσώ.

Mισάνθρωποι, οι οποίοι ειρωνεύονται συνανθρώπους τους που χάνουν τη δουλειά τους και αυτοκτονούν, αλλά θα βγουν στα κάγκελα για την ελευθερία του λόγου, γράφοντας από την ασφάλεια και την προστασία που τους προσφέρει η μισθωτή εργασία τους, συχνά εισπράττοντας κρατικό χρήμα, ως μέλη σε δημοσίους φορείς και παραεπιτροπούλες.

Ναι, κι εγώ πέφτω από τα σύννεφα όταν τα βλέπω αυτά στο διαδίκτυο.

Πάντως, να τους καθησυχάσουμε ότι στον ακραίο καπιταλισμό, το ψύχραιμο κέντρο έχει ασφαλιστικές δικλείδες σε υλικές βλάβες, αλλά ακόμα κι αν δεν γίνει έτσι, ε, κάτι θα γίνει ώστε η Άθενς Βόις να συνεχίσει να γραφει ανθρωποφαγικά άρθρα εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων.

Ενός λεπτού σιγή λοιπόν που λέει κι ο Τερλέγκας.

odr6vaU

Α, ναι – τι λέγαμε;

Για το θέμα – και όχι μόνο – τοποθετήθηκε ο Απόστολος Γκλέτσος στα βραδινά δελτία ειδήσεων.

Ο οποίος μας είπε ότι όλα τα δεινά άρχισαν μετά τη χούντα και κάλεσε σε συστράτευση Σταύρου Θεοδωράκη, Γιώργου Καρατζαφέρη και αυτού του ιδίου, υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

Θα μου πεις: ποιος είναι ο Γκλέτσος;

Αυτός. 1-0

t6ppWBR

Καλά, οκ, δεν θα τον κρίνω για μία αμφιλεγόμενης αισθητικής φωτογράφιση. Εδώ παρίστανα τον συνήγορο της Αφροδίτης Αλ-Σάλεχ για την φωτογράφιση Λάρα Κροφτ (τρομάρα μου).

Αλλά είναι ο δήμαρχος Στυλίδας που είχε κατέβει με την υποστήριξη του ΚΚΕ.

Αλλά, οκ, δε χαλάνε οι φιλίες για τα κόμματα, ρε μαλάκα.

Κάνε δικό σου.

Έτσι, ψύχραιμα.

Αλλά κράτα και το δημαρχιλίκι, ε.

UwajCTE

Είναι ο δήμαρχος που έκανε επεισόδια, οδηγούσε τρακτέρ σπάζοντας μπλόκα και παραλίγο να γκρεμίσει τη βουλή.

l9cbkeU

6J7Th40

Τώρα η μόδα άλλαξε όμως.

Σελέμπριτυ δήμαρχοι που θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να παιχτούν από τα κανάλια,

LpGbOnU

που θα αποκαλέσουν δημοτική σύμβουλο «μωρή» και θα χειροκροτήσει ο κανίβαλος που δεν υπάρχει πια «σοβαροφάνεια».

Ο υφυπουργός παιδείας, ένας χούλιγκαν πρώην -αλλά ουσιαστικά νυν και αεί- οννεδίτης θα δικαιολογήσει μέσα στη βουλή τον Κασιδιάρη για τα χαστούκια κι ο Τάκης Τσουκαλάς είναι δημοτικός σύμβουλος, αφού βγήκε δήμαρχος ο Πρόεδρος της Ολυμπιακάρας.

T3yxon5

Πρόσφατα βγήκε και το θέμα στην επιφάνεια όπου ο Χατζηνικολάου με τον Μαρινάκη φέρονται να έκαναν κομπρεμί τον Ιούνιο του 2012 για να μη βγει ο Σύριζα και φυσικά η σελίδα, το Twitter, το YouTube, το σάιτ του ανθρώπου που έβγαλε το θέμα, εξαφανίστηκαν.

suvpaGu

Αυτά ζούμε.

Βασικές αρχές δημοκρατίας καταλύονται μέρα με τη μέρα.

Το ένα παράλογο διαδέχεται το άλλο. Κι εμείς δεν ξέρουμε αν πρέπει να το ρίξουμε στην πλάκα ή στο θρήνο, ακροβατώντας ανάμεσα στον σουρεαλισμό και την κατάθλιψη.

Σας αφήνω με κάτι που μας αφορά όλους, για να πάρουμε κουράγιο αυτές τις δύσκολες ώρες.

aLHt8yL

Όχι ρε τώρα, άλλα θέλει ο κοσμάκης.

bVIW4Ca

Μπράβο, αυτό· γιατί η αποσύνθεση θέλει ελίτσα, κρασάκι και πικ-νικ.