Αφού ο πολυχρονεμένος μας πρωθυπουργός, ο Αντώνης ο Σαμαράς, μας έκανε τη χάρη να μας απαλλάξει από την αγωνία και να μην παρατείνει το μαρτύριο της ακατάσχετης εκλογολογίας, η οποία…

Ποιος θέλεις να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Αφού ο πολυχρονεμένος μας πρωθυπουργός, ο Αντώνης ο Σαμαράς, μας έκανε τη χάρη να μας απαλλάξει από την αγωνία και να μην παρατείνει το μαρτύριο της ακατάσχετης εκλογολογίας, η οποία ούτως ή άλλως θα ρίσκαρε τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και θα εξαγρίωνε τις Αγορές, ήρθε η ώρα να διαβάσετε την αποψάρα μου σχετικά με το καταλληλότερο πρόσωπο για την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η ιδέα έχει ως εξής:

Επιλογή No.1: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

n0cEtcF

Ο ισόβιος (λέγε με και απέθαντος) πρόεδρος. Άκουσε τον Τσίπρα να μιλάει για αποστασίες ο κ. Επίτιμος και μπερδεύτηκε. Μιας που εμφανίστηκε όμως, θα αποτελέσει το πολιτικό μας υπερατού. Ανανέωση του πολιτικού προσωπικού δεν θέλετε κύριοι; Αμέσως. Μια απλή χειραψία και μια γλυκιά κουβέντα με όσους τυχερούς συναντήσει την ημέρα της ορκωμοσίας του, θα αποτελέσουν το τέλος του πολιτικού βίου όσων βουλευτών το αποτολμήσουν. Κακεντρέχειες του τύπου «όχι μόνο του πολιτικού» δεν θα γίνουν ανεκτές και θα θεωρηθούν προβοκατόρικες. Γιατί φυσικά και θα αποτελεί απλή σύμπτωση το ότι θα αγνοούνται τα ίχνη τους μετά από αυτό το συμβάν.

Για να μη σας πω ότι αν τυχόν ξαναέρθει κανένας Νταβούτογλου και αρχίσει πάλι να μας πουλάει μαγκιά, θα στείλουμε τον Πρόεδρο να τον ξεπροβοδίσει στο Ελ. Βενιζέλος και θα έχουμε νέο σίριαλ ερευνών (στο οποίο φυσικά θα πρωταγωνιστεί η Αγγελική Νικολούλη) για το τουρκικό Boeing. Αυτό που ελπίζουμε είναι να μην χρειαστεί να επισκεφθεί ο ίδιος ο Πρόεδρος την φίλτατη γείτονα χώρα, αν και εδώ που τα λέμε σε ποιόν θα κακόπεφτε η προοπτική μιας Σαντορίνης α λα τούρκα;

Επιλογή No.2: Φάνη Πάλλη-Πετραλιά

QsBPZOr

Σας έλειψε; Ελάτε, πείτε την αλήθεια βρε κουτά, αφού το βλέπω στα μάτια σας! Αρκετά στερήθηκε η ελληνική  πολιτική σκηνή αυτό το θεσπέσιο στυλ, αυτό το σαγηνευτικό βλέμμα, αυτή τη γοητευτικότατη παρουσία. Εκτός αυτού όμως, ποιος πολιτικός ανήρ θα είχε το κουράγιο να της αντιταχθεί και να πάει κόντρα στα σχέδιά της για την ευημερία και την πρόοδο της Ελλάδας; Όλα θα λειτουργούσαν ρολόι στον τόπο, αφού κανένας δεν θα μπορούσε να αρνηθεί οτιδήποτε σ’ ένα τόσο όμορφο πλάσμα. Αφήστε που μπορεί να έχει η ίδια και bonus αρμοδιότητες. Την στέλνεις για παράδειγμα στους Εγγλέζους και σε 3 ώρες στην έχουν επιστρέψει πακέτο με τα Μάρμαρα. Δεν άντεξαν, λέει, τόση ασχήμια. Αυτοί που κάθε πρωί μαζεύουν από το δρόμο ημιλιπόθυμες απ’ το μεθύσι της χθεσινής κραιπάλης, ημίγυμνες Βρετανίδες, έχουν το θράσος να μιλούν για αισθητική! Κάντε μας τη χάρη σας παρακαλώ.

Επιλογή No.3: Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ (κατά κόσμον Χρήστος Μεντζελόπουλος)

xHZOMdb

Εδώ ήταν Αντιβασιλέας το ’44 ο Δαμασκηνός, αυτός σας πείραξε; Την ώρα που οι Άπιστοι μας ζώνουν και η σπουδάζουσα νεολαία κάνει δραματικές εκκλήσεις για βοήθεια, ιδού ο νέος Σταυροφόρος, αυτός που θα κατατροπώσει το Κακό σε όλες τις εκφάνσεις του, που θα επαναφέρει την Ελλάδα στον δρόμο του Θεού και θα καταφέρει να προσγειώσει ακόμα και τους Ιπτάμενους Αναρχικούς (έργο για το οποίο φημολογείται ότι έχει κινητοποιήσει ήδη τη στρατιά των Χερουβείμ). Κι επειδή εμείς δεν είμαστε τίποτα χθεσινοί και γνωρίζουμε ότι πολιτική και ηθική δεν συνάδουν στη σημερινή άγρια συγκυρία, θα κυριαρχήσουμε και στο παρασκήνιο. Μια ομάδα παλικαριών, με καταγωγή από το Πακιστάν και ορμητήριο τον Πειραιά θα λύνει όποια μικροπροβλήματα προκύπτουν από τους διαφωνούντες, με συνοπτικές διαδικασίες. Αυτοί ξέρουν.

Εσείς λοιπόν, ποιον Πρόεδρο προτιμάτε;