Στην γλυκανάλατη εορταστική περίοδο που διανύουμε ευτυχώς έχουμε πολλές διεξόδους για διασκέδαση πέρα από τα καθιερωμένα και τα ντόπια lives έχουν την τιμητική τους. Την Παρασκευή που μας πέρασε, αφού…

The Big Nose Attack, Underjoyed, Drunken Gramophone @ AN Club, 26/12/14

Στην γλυκανάλατη εορταστική περίοδο που διανύουμε ευτυχώς έχουμε πολλές διεξόδους για διασκέδαση πέρα από τα καθιερωμένα και τα ντόπια lives έχουν την τιμητική τους. Την Παρασκευή που μας πέρασε, αφού κατανάλωσα σαν τον πάκμαν όσα περισσότερα μελομακάρονα βρέθηκαν στο δρόμο μου, κατηφόρισα άλλη μια φορά προς τα Εξάρχεια και το An. Με περίμενε μια γκαραζο-μπλουζ βραδιά με τρία συγκροτήματα: Drunken Gramophone, Underjoyed και Big Nose Attack.

Πρώτοι που εμφανίστηκαν ήταν οι Drunken Gramophone, ένα γκάρατζ ροκ τρίο που τώρα βγαίνει από τα στούντιο στις αθηναϊκές σκηνές. Παρά το αναμενόμενο άγχος και την αμηχανία στην σκηνή, κατάλαβα ότι κέρδισαν με άνεση το κοινό κι ας τους άκουγαν πολλοί για πρώτη φορά. Μπαρουτοκαπνισμένο γκαραζορόκ και άφθονο παλαιάς κοπής rock ‘n’ roll attitude συνδυασμένα με πολύ ιδιαίτερα φωνητικά. Πάρα πολύ καλός και καθαρός ήχος, τα παιδία φάνηκαν να έχουν δουλέψει αρκετά το υλικό τους και ήδη από τα λίγα τραγούδια που έχουν κυκλοφορήσει διαφαίνεται το προσωπικό τους στίγμα. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε πολύ θετικά και μάλιστα για πρώτο support συγκρότημα είχε σχεδόν γεμίσει το μαγαζί. Αναμένουμε επομένως το demo της μπάντας και σύντομα κι άλλο live.

KVnCQMI

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι Underjoyed, μια πιο heavy μπάντα σε σχέση με τις υπόλοιπες δύο. Κινείται στο χώρο του heavy rock και garage και έχει γυναικεία φωνητικά, μια πολύ ωραία εξαίρεση καθώς τα γυναικεία φωνητικά δεν είναι τόσο συχνά σε αυτό τον χώρο. Αρκετά συμπαθείς θα έλεγα, δυστυχώς όμως χωρίς τόσο καλή απόδοση. Αρχικά είχαν ένα θέμα τεχνικό καθώς δεν ακούγαμε καθόλου την τραγουδίστρια, στην πορεία ευτυχώς διορθώθηκε. Σίγουρα έδωσαν ένταση στη βραδιά και είχαν μια άνεση στη σκηνή αλλά ίσως χρειάζεται να το δουλέψουν λίγο παραπάνω και να αφήσουν τον ήχο τους να δέσει και να ωριμάσει.

OLpVSVb

Έτσι φτάνουμε περίπου στα μεσάνυχτα όπου το πρωταγωνιστικό δίδυμο της βραδιάς , Boogie Man και Little Tony, ανεβαίνει στη σκηνή με χαρακτηριστικό στυλ, άνεση, χάρη και συγγνώμες για τυχόν λάθη λόγω της αμυγδαλίτιδας που ταλαιπωρούσε τον πρώτο. Πάντως τίποτα δεν τους πτόησε αφού έπαιξαν για πάνω από μια ώρα και μάλιστα πολύ καλά. Το ξεσηκωτικό fuzz-αριστό blues rock τους αναγκάζει τα μέλη του σώματός σου να κινηθούν στο ρυθμό του και φυσικά συνοδεύεται με ρετρό αισθητική και χτένα στην κωλότσεπη του μπλουτζίν. Ακούσαμε τραγούδια από τον πρώτο τους δίσκο και κόβερς άλλων αγαπημένων τραγουδιών από Black Keys, Robert Johnson και Τζίμι Χέντριξ. Ένα πάρτυ δηλαδή για όλους τους αλτέρνατιβ ροκάδες που τα είχε όλα: γνωστά κομμάτια, άπειρο groove, τζαμάρισμα αλήτικο και χιούμορ για να γεμίζει τα διαλείμματα ανάμεσα στα τραγούδια. Γνωρίσαμε ακόμη και τον Ιόλαο Τζάκσον, τρίτο μέλος της μπάντας και alter ego του Boogie Man. Η ατμόσφαιρα έγινε εύκολα χαλαρή και παρείστικη και το κοινό το διασκέδασε μέχρι να μας αποχαιρετήσουν μιάμιση ώρα μετά.

BYVVwnO

Γενικότερα όλη η διοργάνωση με άφησε αρκετά ευχαριστημένη και με έκανε να το γυρίσω στις μπλουζιές τούτες τις άγιες μέρες. Συν τοις άλλοις, το ντουέτο από το Μπραχάμι έχει ανακοινώσει την κυκλοφορία νέου υλικού μέσα στο 2015. Αναμένουμε, λοιπόν.