Ένα ανοιχτόχρωμο ροζ Mustang με αριθμό πινακίδων «ΠΑΟ 1313» πάει να κλέψει μια τράπεζα μέσα σε ένα στενό του Κερατσινίου. Οι επιβάτες του φορούν ψεύτικα μουστάκια για να μην τραβήξουν…

10 συμβουλές για ένα νέο ΠΑΣΟΚ της εξωκοινοβουλευτικής κεντροαριστεράς

Ένα ανοιχτόχρωμο ροζ Mustang με αριθμό πινακίδων «ΠΑΟ 1313» πάει να κλέψει μια τράπεζα μέσα σε ένα στενό του Κερατσινίου. Οι επιβάτες του φορούν ψεύτικα μουστάκια για να μην τραβήξουν τα βλέμματα του κοινού. Μαντέψτε όμως! Τα έχουν τραβήξει ήδη. Συνελήφθησαν 43 δευτερόλεπτα μετά τη ληστεία. Γιατί; Γιατί όσο καλά και αν μεταμφιεστείς ο ίδιος, αν πας να κλέψεις μια τράπεζα στο Κερατσίνι με ένα ροζ Mustang και με αριθμό πινακίδων «ΠΑΟ 1313», και θα σε προσέξουν και θα σε θυμούνται.

Ο επόμενος μήνας θα είναι μήνας διεργασιών για το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Ουσιαστικά η μέγιστη προσπάθεια που θα γίνει θα αφορά το εξής ένα ζήτημα: πώς θα κάνουμε τον κόσμο να ξεχάσει ότι είμαστε ΠΑΣΟΚ. Και, κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο. Ακόμα, δηλαδή, και να αλλάξουν το όνομα τους η στάμπα θα μείνει καθώς όποια λέξη και αν διαλέξουν, αυτή θα παραπέμπει στο ΠΑΣΟΚ. Οτιδήποτε στη Μεταπολίτευση παραπέμπει στο ΠΑΣΟΚ άλλωστε. Καλό, λοιπόν, θα είναι οι σύντροφοι να ξεχάσουν την επαναφορά της Κεντροαριστεράς στην εξουσία και να κοιτάξουν να βολευτούν καλά ως εξωκοινοβουλευτική κεντροαριστερά. Αφού δεν μπορούν να το αποφύγουν, ας το απολαύσουν.

Για το λόγο αυτό, από το μετερίζι του ΣΚΡΑ-punk, επιθυμώ να τους δώσω μερικές ιδέες, λίγες μέρες πριν ψηφίσουν τον νέο τους αρχηγό. Μερικές προτάσεις που μοιάζουν οι πλέον κατάλληλες για το ΠΑΣΟΚ στη φάση που βρίσκεται σήμερα:

1) ΜΗΝ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ

Τους τελευταίους μήνες ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει μυριστεί ότι ουσιαστικά έχει αντίπαλο του μόνο τον κακό του εαυτό στην κούρσα της διαδοχής. Γι’αυτό έχει υιοθετήσει την ταυτότητα του σοβαρού πολιτικού που θα βγάλει τη χώρα από το τέλμα. Και επειδή προφανώς γελάμε όλοι μαζί φωναχτά με αυτό το ενδεχόμενο, τουλάχιστον σεβαστείτε, κύριοι του ΠΑΣΟΚ, τα δεινά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μην αφήσετε την ταυτότητα του σοβαρού Ανδρέα Λοβέρδου να πάρει μακριά μας τις σπουδαίες ποδοσφαιρικές αναλύσεις που έκανε άλλοτε για τον αγαπημένο του Ολυμπιακό.

Bonus: αν οι εκάστοτε προπονητές του Ολυμπιακού ακολουθούσαν τον Ανδρέα Λοβέρδο, σήμερα το Πρωταθλήμα Ελλάδος θα το σήκωνε η Ντιναμό Βουκουρεστίου. Και δεν θέλω να αναλύσω όλο το φαινόμενο της πεταλούδας που θα οδηγούσε σε αυτό το αποτέλεσμα αλλά πράγματι θα γινόταν αυτό το πράγμα.

gGHMD8s

 

2) ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΓΡΑΒΑΤΕΣ

Το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει την μυρουδιά του ανοιχτού φανταχτερού πουκαμίσου. Έχει χάσει την κίνηση όπου κάνεις πιαστράκι τον δείκτη σου και περνάς το τσόχινο πουκάμισο στον ώμο διατηρώντας ένα βλέμμα προς το μέλλον. Επί Σημίτη έγινε η ενδυματολογική αλλαγή. Οι ίδιοι άνθρωποι που φορούσαν ανοιχτά πουκάμισα, άρχισαν να φορούν κοστούμια Armani. Επί ΓΑΠ πήγαν να αλλάξουν και οι άνθρωποι. Έφυγε έτσι από το ΠΑΣΟΚ η ανθρωπχιά και μείνανε οι γραβάτες. Ονειρεύομαι, λοιπόν, στο συνέδριο μια ομιλία του Τσουμάκα που θα λέει «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΨΕΥΤΙΑ» και ταυτόχρονα θα πασαλείβει το παντελόνι του με μια λαδιά από φρέσκα φασολάκια σε τάπερ. Αυτό το λέω εγώ επιστροφή στις ρίζες.

 

 

3) ΕΚΛΕΞΤΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ

Πρόκειται για ένα τεράστιο ρίσκο. Το να εκλέξεις αρχηγό κάποιον που όσες φορές έχει βάλει υποψήφιος έχει αποτύχει θέλει θάρρος. Ο Χειμωνάς θα μπορούσε να είναι υποψήφιος δήμαρχος στη Ζαρού Ηρακλείου και να χάσει από τον δεξιό συνυποψήφιο του. Και όλα αυτά το 1984.

Πριν όμως με πατάξετε, ακούστε με. Η εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του ΘΧ θα είναι δεδομένη. Σκεφτείτε όμως σκηνικό. Βράδυ εκλογών, με το ΠΑΣΟΚ στο 0,34% των ψήφων και ξάφνου σκάει στη σελίδα του στο fb ένα ποστ όπου με φόντο μωβ μαργαρίτες μια έντονη κίτρινη γραμματοσειρά γράφει «ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ». 11367 likes και 2342 share. Η σελίδα διπλασιάζει τον κόσμο της. Λίγα ακόμα αντίστοιχα ποστ και το ΠΑΣΟΚ επηρεάζει όσο κόσμο επηρέαζε ο Κώστας Λαλιώτης το 2000. Και αν δεν μεταφραστεί σε ψήφους, θα μεταφραστεί σε clicks. Και θα γίνετε από Κόμμα, περιοδικό. Το αντίστροφο από αυτό που έκανε ο Σταύρος.

Σκεφτείτε το! Ότι τι; Με το 2,13% που θα πάρετε υπό την ηγεσία του Λοβέρδου θα καταφέρετε κάτι;

 

 

4) ΠΑΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΣΤΑ 80ς

Η δεξιά το κάνει χρόνια τώρα με τη δική της δεκαετία, τη δεκαετία του ’60. Εσείς βρε κουτορνίθια έχετε τόσο δυνατό όπλο και έχετε κολλήσει στα «λάθη του παρελθόντος». Ε όχι! Αρνηθείτε κάθε λάθος και πείτε:

NAI! ΨΟΦΑΩ ΓΙΑ 80ς. ΝΑΙ ΡΕ ΕΙΧΑΜΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΩΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΜΑΚΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟ. ΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΣΥ 2015 ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΙ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΛΕΦΤΑ;

 

 

 

5) ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΩΝΟΣ ΠΑΣΟΚΙΣΜΟΥ

Η δημιουργία ενός Ιδρύματος με αποκλειστικό σκοπό τη γνωριμία του κόσμου με την ιστορία του ΠΑΣΟΚ. Η μαντήλα του Γιάσερ Αραφάτ, το παπούτσι που σκούπισε στη ζεμπεκιά του ο Γιώργος Παπανδρέου, μια τούφα από το μαλλί του Κώστα Σκανδαλίδη, η γόπα του Τσοβόλα αφού τα έδινε όλα, γυμνές φωτογραφίες της Δήμητρας Λιάνη που δημοσιεύτηκαν στην Αυριανή, η πένα του Γιάννη Πρετεντέρη. Παραδοσιακά εκθέματα πλάι σε 3d προβολές από μια Κυριακή του Πάσχα στη μονάδα που επισκέφτηκε ο Υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος και πλάι στη ζωντανή παρουσία του Γιάννου Παπαντωνίου. Ένας χώρος για το ΠΑΣΟΚ. Για να μαθαίνουν οι νεότεροι αλλά και για θυμούνται οι παλιότεροι.

 

6) ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Γιατί ξεφτιλιζόμαστε. Αν θέλετε σώνει και καλά να βρεθείτε και να τα πείτε με τους ψηφοφόρους, πηγαίνετε σε κανένα μπιλιαρδάδικο.

z1HVIEz

7) ΑΛΛΑΞΤΕ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ

Μορφολογικά το ΠΑΣΟΚος είναι μια μικρή καταστροφή. Σε 20 χρόνια από τώρα θα μπαίνει μπιπ όπου αναφέρεται η λέξη στο «Κωνσταντίνου & Ελένης» (δηλαδή στο κλασικό επεισόδιο με τις εκλογές). Κάντε το «ΠΑΣΟΚατζής» ή ΠΑΣΟΚόβιος ή Ολιζαντέμπε.

 

 

8) ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΚΚΙ

Κάθε Μεγάλη Παρασκευή παλαίμαχοι του ΠΑΣΟΚ vs παλαίμαχοι του ΔΗΚΚΙ και τα έσοδα θα πηγαίνουν σε φιλανθρωπίες, δηλαδή στην τσέπη του πτωχευμένου Πέτρου Κωστόπουλου. Κάτι σαν το Ταλαιπωριακός-Βραδυπορειακός μόνο που στο τέλος θα πέφτει ξύλο.

 

9) ΒΑΛΤΕ ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

Όλοι τα έχουμε δει. Μια χαρακτηριστική μπλε μπογιά, κεφαλαία γράμματα, δύο μόνο λέξεις. Το έχετε δει παντού. Από τη στιγμή που βγαίνεις προς Θήβα αυτό το σύνθημα θα σε ακολουθεί ανά 10 χλμ μέχρι το Δέλτα του Έβρου. Σβήστε τα όλα, καλύψτε τα με μπογιές. Οι άνθρωποι αυτοί σας πέρασαν στην έδρα του αρχηγού σας. Πρέπει να εξαφανιστούν.

 

 

10) ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΩΣ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ

Είναι λίγο fuck logic να κατηγορείτε τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έχει μαζέψει πολλούς ΠΑΣΟΚους ενώ οι ίδιοι ανήκετε στο ΠΑΣΟΚ. Είναι περίπου σαν ένα «Κατηγορώ» του Γιώργου Αυτιά για τον λαϊκισμό που έχει γεμίσει την TV. Δεν γίνεται. Αντιβαίνει τους νόμους του ενστίκτου της επιβίωσης.

Πρόκειται για 10 ιδέες που θα βοηθήσουν στη συγκρότηση από τα κάτω της πάλαι ποτέ μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Ο κεντρικός κορμός θα μείνει. Στα υπόγεια της Χαριλάου Τρικούπη θα τυπώνονται προκηρύξεις, ενώ ειδικά εκπαιδευμένοι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσουν να γκρεμίσουν τη γέφυρα του Γοργοποτάμου. Η αντιμνημονιακή λαίλαπα δεν θα περάσει έτσι. Ακόμα και αποδυναμωμένο το ΠΑΣΟΚ θα είναι εδώ.