Αφού σε αυτή τη χώρα και σε αυτό το έτος (Ελλάδα 2015 πάντα), έχουμε ως κεντρικό θέμα ειδήσεων την εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, είπα να φωτίσω και εγώ αυτό…

6 εναλλακτικές προτάσεις για τη διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ

Αφού σε αυτή τη χώρα και σε αυτό το έτος (Ελλάδα 2015 πάντα), έχουμε ως κεντρικό θέμα ειδήσεων την εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, είπα να φωτίσω και εγώ αυτό θέμα. Άλφα επειδή μπορώ (που εξάλλου θα ήταν και το βασικό επιχείρημα των τεσσάρων νέων πολιτικών αντρών αν τους ρωτούσες γιατί διεκδικούν την προεδρία) και βήτα επειδή για κάποιο λόγο που προσωπικά δεν καταλαβαίνω, όταν γράφεις για τη ΝΔ όλο και κάποιοι θα ασχοληθούν να σε διαβάσουν.

Πιστεύω, λοιπόν, πως το ξερό «Ψήφισε έναν από τους τέσσερις», σαν διαδικασία δεν αναδεικνύει στον βαθμό που θα έπρεπε τις περσόνες των τεσσάρων φερελπίδων υποψηφίων. Και όσο τα αποτελέσματα των εκλογών καθυστερούν λόγω φαξ (ναι), για να διανθίσουμε τη γλυκιά αναμονή, θα δούμε μαζί κάποιους ίσως καλύτερους τρόπους να γνωρίσουμε τους υποψηφίους, με σκοπό να επικρατήσει ο καλύτερος. Γιατί αν δεν είμαστε τυχεροί (και τα τελευταία χρόνια δεν είμαστε και πολύ) ίσως μια μέρα χρειαστεί να κυβερνήσει τη χώρα.

1

Ακολουθούν κάποιες προτάσεις. Απλά προτάσεις.

1) Survivor

2

Το reality που μπορεί να αναδείξει πως όταν βάλεις έναν πολιτικό αρχηγό στη ζούγκλα, νομίζεις ότι θα είναι απροστάτευτος, αλλά εκείνος θα συσπειρώσει τη φυλή του, θα μοιράσει αρμοδιότητες και ρόλους και θα δομήσει τη δική του μικροοικονομία. Ή τουλάχιστον, θα καταφέρει να μην πεθάνει. Στα πολύ συν, σκεφτείτε ένα χρονικό διάστημα στην Ελλάδα με τους τέσσερις να λείπουν στον Αμαζόνιο, ή στην Παταγονία. Ή έστω μόνο τον Άδωνη, που κάνει και την περισσότερη φασαρία.

2) Ακολουθώντας Τα Καρντάσια (Keeping up with the Kardashians)

3

Οι Καρντάσιανς το έκαναν, ακόμα και οι Όσμπουρνς το έκαναν, οπότε είναι κουλ. Όλα από την οικογένεια ξεκινούν και εκεί καταλήγουν, και αυτό είναι που διατείνεται για χρόνια η Νέα Δημοκρατία. Τίποτα πιο αρμόζον, λοιπόν, από το να αναμετρηθεί το κουαρτέτο μέσα από τον οικογενειακό του βίο. Να δει το κοινό πώς ζει στο σπίτι του ένας Μειμαράκης, ένας Μητσοτάκης, ένας Γεωργιάδης και ένας Τζιτζικώστας.  Και πώς ορίζουν το σπιτάκι τους, ώστε να καθίστανται έτοιμοι να διοικήσουν τον οίκο της Νέας Δημοκρατίας.

3) The Simple Life

4

Αν τους πάρεις τις τραπεζικές τους κάρτες, τους βγάλεις από τα πλούσια σπίτια τους και τους αναγκάσεις να κάνουν καθημερινές δουλειές, ποιο απ’τα πολιτικά αγόρια θα αργούσε περισσότερο να τα παρατήσει, να ζητήσει έλεος και να γυρίσει στα λούσα του πολιτικού βίου; Δεν μιλάμε για δοκιμασία μεγάλου χρονικού διαστήματος. Για ακόμη λιγότερο χρόνο απ’όσο τους πήρε να καταφέρουν να πετύχουν τη διεξαγωγή εκλογής προέδρου.

4) Για λογαριασμό σας

Καθώς η χώρα είναι λίγο υπερχρεωμένη  και επειδή ένας πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στη μαύρη περίπτωση που «έρθουν στα πράγματα» πρέπει να είναι έτοιμος να βοηθήσει τη χώρα να ορθοποδήσει (γιατί όπως πάει η εγχώρια οικομία θα πεθάνουνε και οι κλέφτες), το σκεπτικό μου είναι το ακόλουθο. Με αυτό το reality show θα υπήρχε ένα junior level, ώστε να δοκιμάσουν τις ιδέες τους εκείνοι και το επιτελείο τους, πρώτα σε έναν άνθρωπο. Όπως λογικά δε θυμάστε, στο «Για λογαριασμό σας», ο Νίκος Σαμοΐλης αναλάμβανε υπερχρεωμένους ιδιώτες και προσπαθούσε να τους βοηθήσει να σταθούν στα πόδια τους. Η λογική είναι απλή. Ας τους δοκιμάσουμε πρώτα σε έναν άνθρωπο.

5) Ζόρικα Επαγγέλματα

5
Πέραν του Άδωνι που είναι τηλεπωλητής βιβλίων (γεγονός που του δίνει σαφές προβάδισμα, κάπως άδικο για τους υπόλοιπους-θα το σκεφτώ), όλοι έχουν να λένε για το ότι οι υποψήφιοι πρόεδροι δεν έχουν δουλέψει και πολύ στη ζωή τους. Γιατί λοιπόν να μην κάνουν κάποια ζόρικα επαγγέλματα μαζεμένα? Ο Σπύρος Σούλης μια χαρά τα κατάφερε. Από εργάτες λατομείου, μέχρι καθαριστές αποχέτευσης, αυτή η εμπειρία Μόνο θετικά θα μπορούσε να αποφέρει στα αγόρια μας γιατί ως γνωστόν η εργασία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Μόνο η έλλειψή της.

6) Πρόκληση σε Μονομαχία

6

Ίσως θεωρηθεί τραβηγμένο (όχι ότι δε βρήκα προηγούμενο), αλλά κανένας από τους υπόλοιπους τρόπους δεν μας γλιτώνει τουλάχιστον από τους άλλους τρεις.

Καταληκτικά, κι επειδή απ’ ό,τι έγινε κατανοητό την Κυριακή τρία ευρώ δεν είναι και τίποτα, μπορείτε να τα καταθέσετε στον κάτωθι λογαριασμό:
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (Piraeus Bank):
ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
60 4001 0189 237
BIC : PIRBGRAA
IBAN GR76 0171 0400 0060 4001 0189 237