Για πολλούς, Μάντσεστερ ίσον βιομηχανική επανάσταση. Για άλλους, Μάντσεστερ = Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ = Ράιαν Γκιγκς = η τρίχα στο στέρνο του Ράιαν Γκιγκς όταν πανηγυρίζει το επικό του γκολ ενάντια…

Η φωτογραφία από το Μάντσεστερ που έγινε viral είναι ένα σύγχρονο αναγεννησιακό αριστούργημα

Για πολλούς, Μάντσεστερ ίσον βιομηχανική επανάσταση.

Για άλλους, Μάντσεστερ = Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ = Ράιαν Γκιγκς = η τρίχα στο στέρνο του Ράιαν Γκιγκς όταν πανηγυρίζει το επικό του γκολ ενάντια στην Άρσεναλ στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 1999.

Για κάποιους ακόμη πιο εκλεκτούς, Μάντσεστερ ίσον η πλούσια μουσική σκηνή του, βλ. Madchester και Joy Division.

Ε, το Μάντσεστερ είναι όλα αυτά και κάτι παραπάνω. Με τον ερχομό του 2016, συγκεκριμένα, ανέβηκε ένα μεγάλο σκαλί στην κλίμακα γαματοσύνης.

Όλα ξεκινούν από αυτήν εδώ τη συλλογή του φωτογράφου Joel Goodman για το Manchester Evening News, όπου προσπάθησε να τραβήξει με το φακό του συμπολίτες του που ‘χαν γίνει λίγο παραπάνω από ντίρλα στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν. Από όλες αυτές τις φωτογραφίες, όμως, το ίντερνετς ξεχώρισε μία συγκεκριμένη:

drunken-nye-photo-from-manchester-is-a-modern-day-renaissance-masterpiece-1

Δεν ήθελε και πολύ για να γίνει viral. Το ίντερνετς ενήργησε με αστραπιαία αντανακλαστικά, αναγνωρίζοντας αμέσως αυτό το σύγχρονο αναγεννησιακό αριστούργημα και δίνοντάς του τον τίτλο «Δημιουργία του Μάντσεστερ», κατά την πασίγνωστη «Δημιουργία του Αδάμ». Για του λόγου το αληθές, ορίστε και μία ανάλυση αυτού του έργου τέχνης: (σύρτε τον κέρσορα πάνω στην εικόνα)

 

Φυσικά, σειρά είχαν οι πίνακες:

 

CXqyRo0WQAEFIGs

via Vordio

Μετά οι διασκευές κλασικών πινάκων:

 

Και last but not least, τα αγαπημένα από όλους φωτοσοπίδια:

CXrXY7DWsAArmuw

via NOTLR

 

Την επόμενη φορά που είναι να πάτε Μάντσεστερ, λοιπόν, μην ξεχάσετε τη φωτογραφική σας μηχανή: μπορεί να επιστρέψετε ως ο νέος Τιτσιάνο.

 

  • Social Links: