Φέτος κλείνουν επίσημα 25 χρόνια από την προβολή του Twin Peaks και ενώ περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει του χρόνου στο αναμενόμενο ραντεβού της Laura Palmer με τον Agent…

Cabinet of Curiosities 2: Τοπία του Twin Peaks χωρίς ανθρώπινη παρουσία

Φέτος κλείνουν επίσημα 25 χρόνια από την προβολή του Twin Peaks και ενώ περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει του χρόνου στο αναμενόμενο ραντεβού της Laura Palmer με τον Agent Cooper, ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή στην σειρά που άλλαξε την τηλεοπτική ιστορία κι ας ήταν βραχύβια η διάρκειά της. Το Twin Peaks ήταν επιτυχημένο γιατί είναι φροντισμένο στην εντέλεια, κάθε τι σε αυτή την σειρά μού φαίνεται ότι συμβάλλει στην ατμόσφαιρά της. Πάνω από δυο δεκαετίες μετά την πρώτη προβολή της συνεχίζει να γοητεύει το κοινό κι ας το βλέπεις και σε χαμηλή ανάλυση στον υπολογιστή σου. Η υποβλητική μουσική του Angelo Badalamenti, τα υπέροχα και καλοστημένα σκηνικά ακόμη και τα ρούχα που φοράνε οι ηθοποιοί στην σειρά είναι ακόμα αντικείμενο θαυμασμού και συζήτησης. Θα λέγαμε ότι έχει τεράστιο cult following το δημιούργημα των Lynch και Frost.

Αν κάτι σου μένει πέρα από την ιστορία που κόβεται κάπως βίαια και το ονειρικό, μεταφυσικό στοιχείο, βασικό στοιχείο του Λιντσεικού εργου, είναι η εξαιρετική δουλειά του art director. Οι παρακάτω εικόνες εστιάζουν σε αυτό αφήνοντας απέξω τους ήρωες και μεταδίδουν ακριβώς όσα πρέπει: την μοναξιά μιας μικρής επαρχιακής πόλης, με εστατόρια, εργοστάσιο και σκοτεινά δρομάκια της όπου κυριαρχεί ο ανθρώπινος πολιτισμός και η μυρωδιά του ζεστού καφέ και από την άλλη μια μεγάλη δασική έκταση που μπορεί να κρύψει μέσα της όλα όσα σκοτώνει το τσιμέντο, η άσφαλτος και ο ορθολογισμός.

SWoIKf0

 

oF7kbcL

 

K25NVXT

 

NO5mOlI

 

Q3m8X86

 

bIqz8PR

 

CWAKOzF

 

BH4skaP

 

rdwQwTa

 

UVgViU8

 

hPfjwSF

 

AzvMBcy

 

cMM0iHh