Η Smoke the Fuzz gigs, μια καινούργια εταιρεία διοργάνωσης συναυλιών που μας έχει προσφέρει πολύ ιδιαίτερες μουσικές εμπειρίες τα τελευταία χρόνια, διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος ένα φεστιβάλ που κινείται…

Η Smoke the Fuzz gigs διοργανώνει το φεστιβάλ ακραίου ήχου που χρειαζόταν η Ελλάδα

Η Smoke the Fuzz gigs, μια καινούργια εταιρεία διοργάνωσης συναυλιών που μας έχει προσφέρει πολύ ιδιαίτερες μουσικές εμπειρίες τα τελευταία χρόνια, διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος ένα φεστιβάλ που κινείται στα μουσικά νερά με τα οποία ασχολούμαστε κυρίως σε αυτό το περιοδικό. Το φεστιβάλ έχει τρία μέρη, με το καθένα να εστιάζεται σε άλλα υποείδη του ακραίου ήχου. Προς το παρόν δημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου από το πρώτο μέρος, που θα γίνει στις 17 Σεπτεμβρίου και θα μας βυθίσει σε doom και sludge ήχους. Προσεχώς θα ασχοληθούμε και με τα άλλα 2 μέρη. Εν ολίγοις, ένα φεστιβάλ που η Ελλάδα διψούσε να αποκτήσει.

 

Δελτίο τύπου

Η Smoke the Fuzz gigs περήφανα παρουσιάζει το πρώτο Smoke the Fuzz Fest !!!

Το πρώτο και μεγαλύτερο indoor festival της doom/stoner/sludge/psych/space/blues/post σκηνής στην Ελλάδα είναι γεγονός !!!

Η πρώτη του έκδοση, το Fall of Doom edition, θα λάβει χώρα το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη στο Gagarin205 και περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό lineup των μεγαλύτερων και σημαντικότερων ονομάτων της παγκόσμιας doom / sludge metal σκηνής :

 

YOB

Bongzilla

Dopethrone

Sons of Otis

Black Cobra

SUMA

Love Sex Machine

σε μία συνύπαρξη χωρίς προηγούμενο για τα διεθνή δεδομένα !

 

Προπώληση μέσω viva.gr και του δικτύου συνεργατών του :

Online στο: https://www.viva.gr/tickets/music/gagarin205/smoke-the-fuzz-fall-of-doom-edition/

Τηλεφωνικά στο 11 876

Σε φυσικά σημεία : καταστήματα Public, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt και βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

 

Η Smoke the Fuzz πρωτοπορεί, συγκεντρώνοντας τεράστια διεθνή ονόματα του heavy χώρου σε μία σκηνή, δημιουργώντας έτσι το πρώτο και μεγαλύτερο indoor festival αποκλειστικά για τους λάτρεις των doom/stoner/sludge/psych/space/blues/post ήχων στη χώρα μας! Τρία διαφορετικά editions σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες καταρτίστηκαν με γνώμονα το ύφος των μπαντών, έτσι ώστε κάθε μέρα να αποτελεί έναν πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα μουσικό μαραθώνιο που θα ικανοποιεί τις επιθυμίες των οπαδών καθενός από τα αγαπημένα μας μουσικά είδη. Πρόκειται για ένα μόρφωμα ξεχωριστό στη σύλληψη και την ταυτότητά του, καθώς το lineup κάθε ημέρας είναι παγκοσμίως μοναδικό, δεν ακολουθεί κάποιο συγκεκριμένο tour, ούτε αποτελεί προέκταση ή αντιγραφή κάποιου άλλου διεθνούς festival. Τα συγκροτήματα επιλέχθηκαν ένα προς ένα και μάλιστα πολλά ως one-offs, ακόμα και από την άλλη άκρη του Ατλαντικού! To Smoke the Fuzz Fest έχει όλο το πακέτο: Μπάντες απωθημένα του ελληνικού κοινού εδώ και χρόνια (Bongzilla, Sons of Otis, Causa Sui, Electric Moon), μπάντες με τις οποίες ήδη έχουμε χτίσει μια αμίμητη σχέση αγάπης (Yob, Earthless, Dopethrone, All Them Witches, Suma, Siena Root, Black Cobra), επιλεκτικές special εμφανίσεις (Cult of Luna feat. Julie Christmas) και μπάντες που αποτελούν τις μεγαλύτερες «ελπίδες» του heavy underground (Yuri Gagarin, Love Sex Machine). Προκαλώντας, άμα τη ανακοινώσει, ένα σαρωτικό κύμα ενθουσιωδών αντιδράσεων σε όλη την Ευρώπη (και όχι μόνο) και τραβώντας ήδη έμπρακτα το ενδιαφέρον τεράστιου αριθμού οπαδών τόσο από ολόκληρη την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, είναι προφανές πως μιλάμε για τιτάνια προσπάθεια της Smoke the Fuzz, ένα μουσικό εγχείρημα που βγάζει την Ελλάδα από το περιθώριο και την τοποθετεί στο επίκεντρο του φεστιβαλικού χάρτη της Ευρώπης. Μία συγκλονιστική μουσική «Λερναία Ύδρα» με τρία κεφάλια, ένα μοναδικό festival για ένα μοναδικό κοινό και αναμφισβήτητα, μια πολιτισμική εμπειρία από την οποία δεν πρέπει να λείπει κανείς.

Η πρώτη του έκδοση, το Fall of Doom edition, που θα λάβει χώρα το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη στο Gagarin205, είναι αφιερωμένη στον doom/sludge ήχο και περιλαμβάνει τα πιο βαριά ονόματά του : YOB, Bongzilla, Dopethrone, Sons of Otis, Black Cobra, SUMA και Love Sex Machine μοιράζονται για πρώτη φορά παγκοσμίως την ίδια σκηνή !!

Fall of Doom initial fb poster

YOB

Απλά δείτε το βίντεο από την προηγούμενη εμφάνιση στην Αθήνα. Ή μάλλον μπορούμε και πιο περιληπτικά. Δέος. Τέσσερα γράμματα είναι αρκετά για να περιγράψουν την επίδραση που είχαν οι Yob στην καρδιά και την ψυχή μας όταν βρέθηκαν επί σκηνής στις 10 Οκτωβρίου του 2014. Ένα ψυχικά εξουθενωτικό, μα συνάμα καθαρτικό live 2 ωρών, βγαλμένο από τις πιο τρελές μας φαντασιώσεις που άλλαξε για πάντα την έννοια του τι θεωρείται κορυφαίο live σε αυτή τη σκηνή, όπως ακριβώς οι Yob από την αρχή της καριέρας τους έχουν αλλάξει την έννοια του τι θεωρείται πρωτοπορία στο είδος του doom/sludge. Οι εικόνες από τη λυσσασμένη, ασταμάτητη απόδοση των Yob επί σκηνής είναι κάτι το οποίο δύσκολα θα ξεχαστεί από το ελληνικό κοινό όπως είχε φανεί  και μετά το πέρας του live από τις ξεψυχισμένες συζητήσεις δυσπιστίας για αυτό που μόλις είχαμε δει. Ίσως το μόνο που θα μπορέσει να μετριάσει αυτές τις αναμνήσεις να είναι η νέα εμφάνιση των θρύλων από το Oregon, κάτι το οποίο φαίνεται πολύ πιθανό, καθώς για τους Yob μιλάμε. Ο τελευταίος δίσκος (Clearing the Path to Ascend), τον οποίο είχαμε απολαύσει σχεδόν στην πληρότητα του ζωντανά, είχε λάβει αποθεωτικές κριτικές από όλα τα μέσα μουσικής ενημέρωσης, λαμβάνοντας έτσι μία περίοπτη θέση ανάμεσα στα υπόλοιπα έξι – ήδη δοξασμένα – αριστουργήματα των Yob. Σπάζοντας όλα τα στεγανά (χρονική διάρκεια, επιρροές, μουσικό ύφος), οι Yob αποτελούν μια κατηγορία μόνοι τους και η σχεδόν φιλοσοφική διάσταση της μουσικής τους υπηρετεί την αναμόρφωση και ωρίμανση των συναισθημάτων και του ψυχισμού των ακροατών/θεατών. Δεν υπάρχουν άλλα λόγια που να μπορούν να περιγράψουν τους Yob. Η σχέση αγάπης τους με το ελληνικό κοινό θα εδραιωθεί πανηγυρικά για άλλη μια φορά και ετοιμαζόμαστε για μία εμπειρία που θα τη διηγούμαστε στις μετέπειτα γενιές. Το Smoke The Fuzz Fest – Fall Of Doom edition θα ρίξει την αυλαία του με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο.

http://www.yobislove.com/

https://www.facebook.com/pages/Yob/36708497970

http://www.neurotrecordings.com/

 

BONGZILLA

Ένα όνομα: ολόκληρη η ιστορία ενός μουσικού είδους. Αν έπρεπε να ορίσουμε τα μουσικά θεμέλια του stoner, τότε οι Bongzilla θα ήταν ασυζητητί ένας από τους βασικότερους πυλώνες αυτού του οικοδομήματος. Τι να πούμε και τι να γράψουμε για τους θρυλικούς Bongzilla του Stash, του Gateway και του Amerijuanican που να μην έχει ειπωθεί και γραφτεί ήδη. Κάθε riff τους, ένα λιθαράκι στο βουνό της stoner/sludge ιστορίας. Κάθε riff τους πηγή έμπνευσης για αμέτρητες μπάντες από το 1996 μέχρι και σήμερα. Αν ο heavy ήχος ήταν θέμα στα πανεπιστήμια, τότε οι Bongzilla θα διδάσκονταν ως “Stoner 101”. Έχοντας αφιερώσει τη μουσική τους στον «καπνό» και στο να βρίσκουν το κατάλληλο riff και να το τραβάνε όσο πάει, οι μυθικοί Bongzilla μας έχουν χαρίσει αμέτρητους ύμνους: “Amerijuanican”, “Stonesphere”, “666lb. Bongsession”, “Gateway”, “Sacred Smoke”, κομμάτια που οι απανταχού stoner οπαδοί γνωρίζουν απ’ έξω κι ανακατωτά και τα θεωρούν «ευαγγέλιο» της σκηνής μας. Το τελευταίο αριστουργηματικό full length τους Amerijuanican ακολούθησε μία μακρά και επίπονη για τους fans περίοδος χειμερίας νάρκης, μέχρι που πέρυσι, απροσδόκητα, οι Bongzilla αναστήθηκαν μέσα από τις στάχτες τους για το Temples Festival και ξαναμπήκαν στον μπαρουτοκαπνισμένο δρόμο που οι ίδιοι είχαν ξεκινήσει να στρώνουν 20 χρόνια πριν.  Η Smoke The Fuzz λοιπόν, αφουγκραζόμενη τον παλμό και το απωθημένο του ελληνικού stoner/sludge κοινού, φέρνει στο Fall of Doom edition για μία αποκλειστική, εκτός tour και κατευθείαν από την Αμερική εμφάνιση τους θρυλικούς πρωτοπόρους Bongzilla, οι οποίοι θα μας τιμήσουν με τα ιστορικά τους κομμάτια και σίγουρα, το ελληνικό κοινό θα τους τιμήσει με την συγκλονιστική του παρουσία. Αφεθείτε λοιπόν στους καπνούς και το επαναλαμβανόμενο groove των Bongzilla, για μία μοναδική συναυλιακή εμπειρία χωρίς προηγούμενο.

https://bongzilla.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/Bongzilla/

http://www.myspace.com/bongzilla420

 

DOPETHRONE

Οι πιο αξιαγάπητοι λεχρίτες της παγκόσμιας sludge σκηνής επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος, ενάμιση χρόνο μετά την πρώτη, μυθική τους εμφάνιση στο ΑΝ τον Απρίλιο του ’15.  Το μαζικό κοπάνημα, η αστείρευτη ενέργεια της μπάντας και του κοινού, τα υμνικά sing alongs και η σχεδόν γηπεδική ατμόσφαιρα που βιώσαμε στο υπόγειο των Εξαρχείων θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη όσων παρευρέθηκαν. Το βίντεο με τις αντιδράσεις κατά τη διάρκεια του Dark Foil λέει πολλά περισσότερα από όσα θα μπορούσαμε να γράψουμε εμείς. Ποτέ πριν το sludge δεν ακούστηκε τόσο επικό και διασκεδαστικό, όσο το sludge των Dopethrone στα Dark Foil, III και Hochelaga. Οι Dopethrone ζουν για να παίζουν μουσική και το πάθος τους ακτινοβολεί τόσο μέσα από τις δισκογραφικές τους προσπάθειες, όσο και από τα κτηνώδη live shows. Πως αλλιώς, αν όχι παθιασμένη, θα μπορούσε να περιγραφεί μία μπάντα της οποίας ο frontman σπάει το πόδι του και παρόλα αυτά ένα μήνα μετά θα ξαναβρεθεί στο δρόμο για να παίξει, ακόμα και σε καρέκλα; Διασκεδαστές, κάφροι, party animals, γκρουβάτοι δαίμονες … τόσες και τόσες ταμπέλες θα μπορούσαμε να κολλήσουμε στο αλήτικο τρίο από το Quebec, αλλά οι ζωντανές εμφανίσεις τους μιλάνε από μόνες τους και θα σας αφήσουν να βγάλετε τα δικά σας αποθεωτικά συμπεράσματα. Για άλλη μια φορά, το μανιασμένο sludge του Νότου θα ενωθεί με ανεβαστικούς stoner ρυθμούς, o Vincent Houde θα σφυροκοπήσει τα αυτιά μας με τα  zombie-like φωνητικά τους και για άλλη μια φορά οι ιαχές “Smoke! Drink! Die!” θα γεμίσουν την νύχτα της Αθήνας…

https://www.facebook.com/dopethrone.mthell
http://dopethrone.bandcamp.com/

 

SONS OF OTIS

Ακόμα ένα συναυλιακό απωθημένο του ελληνικού κοινού πρόκειται να διαγραφεί από τη λίστα, καθώς η Smoke The Fuzz φρόντισε να φέρει τους θρυλικούς Sons Of Otis απευθείας από την Αμερική, σε μία αποκλειστική, εκτός tour εμφάνιση, για να πλαισιώσουν το ήδη πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα billing του Smoke The Fuzz Fest! Με πάνω από 20 χρόνια θητεία στη μουσική βιομηχανία και μια γκάμα επιρροών πολύ εκτενή για να αναφερθεί, οι Sons of Otis  αποτελούν πραγματικούς δασκάλους για όποια μπάντα έχει θελήσει να πειραματιστεί με τα όρια του sludge. Με κιθάρες που θυμίζουν St. Vitus που έχουν καταπιεί ένα μπουκάλι στεροειδή και ψυχεδελικά περάσματα σαν βαρύτεροι Farflung, οι Sons Of Otis δίνουν υπόσταση σε ένα διεστραμμένο ηχητικό παιδί των Melvins και όλης της εναλλακτικής heavy σκηνής των 90’s, μακριά από ταμπέλες και περιορισμούς. Από την συγκλονιστική, ρηξικέλευθη δυάδα των Paid to Suffer και Spacejumbofudge, μέχρι το θηριώδες Seismic του 2012, οι Sons Of Otis δεν έχουν επιδείξει μετάπτωση στην πορεία τους και στην παραγωγή επιδραστικών έργων που ικανοποιούν ακόμα και τον πιο απαιτητικό οπαδό της heavy σκηνής. Σαν να ήταν όντως γιοι του Otis, όπως απεικονίζεται από τον Bill Moseley στα  House of 1000 Corpses/The Devil’s Rejects, οι  Καναδοί βασανίζουν (όχι ανθρώπους σαν τον Otis) τον εξοπλισμό τους μέχρι να παραχθεί το τέλειο, καταστροφικό, ψυχεδελικό sludge αποτέλεσμα που όλοι έχουμε αγαπήσει. “When will I learn” ουρλιάζει ο Ken Baluke και στις 17 Σεπτεμβρίου πρόκειται να μάθουμε τι σημαίνει Sons Of Otis επί σκηνής. Μία μπάντα που δεν περιμέναμε να δούμε ποτέ στη χώρα μας και όμως η Smoke The Fuzz καταφέρνει να την φέρει, για την απόλαυσή σας και μόνο.

http://www.reverbnation.com/sonsofotis

https://www.facebook.com/sonsofotis/

 

BLACK COBRA

Ναι, όντως δύο άτομα είναι αρκετά για να προκαλέσουν μουσικό πανικό και οι Black Cobra το έχουν αποδείξει επανειλημμένως. Από το 2004 συνθέτουν ένα καταιγιστικό two-man army που δοκιμάζει τα όρια του sludge, με αποκορύφωμα το επικό Invernal του 2011. Σαν μία ακραία εκδοχή των Mastodon και των Baroness, το απαράμιλλο groove τους, η αστείρευτη ενέργεια επί σκηνής , τα καταστροφικά riffs και οι εμπνευσμένες αλλαγές ρυθμών αποτελούν εγγύηση για τον ακροατή που ποθεί μια προοδευτική αύρα στο κλασσικό του sludge. Δύο μόνο άτομα επιδεικνύουν ικανότητες των υψηλότερων προδιαγραφών, κατάλληλες για τη δημιουργία μιας μουσικής δυστοπίας που μέσα της εκλύει τόνους οργής. Έχοντας συνεργαστεί με κορυφαίες δισκογραφικές εταιρείες του ακραίου χώρου (At A Loss recordings, Southern Lord, Season of Mist) και έχοντας εμφανιστεί στα κορυφαία φεστιβάλ της μουσικής μας (Hellfest, Roadburn, Desertfest London) οι Black Cobra κατέχουν όχι μόνο την ποιότητα, αλλά και την εμπειρία έτσι ώστε να παρουσιάσουν ένα εκκωφαντικό show που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ακροατές. Ας μην ξεχνάμε επίσης πως μετά από 5 χρόνια αναμονής, το Invernal απέκτησε διάδοχο, το Imperium Simulacra, το οποίο έχει λάβει εξαίρετες κριτικές και σίγουρα τα νέα κομμάτια θα λάβουν το χρόνο που τους αξίζει στην ζωντανή εμφάνιση της Αθήνας. Το ντουέτο από το Los Angeles δεν πρόκειται να δείξει κανένα έλεος στα αυτιά όσων παρευρεθούν.

www.blackcobra.net

https://www.facebook.com/blackcobramusic/

https://blackcobrasl.bandcamp.com/

 

SUMA

Οι τρελοί, αγαπημένοι Σουηδοί του ελληνικού stoner κοινού επιστρέφουν για τρίτη φορά! Ένα συγκρότημα το οποίο φημίζεται για τον κολοσσιαίο ήχο του που μοιάζει σαν να ενώθηκαν σε ένα σώμα τα αργά, «καπνισμένα» riffs των Sleep και τον Toner Low μαζί με το groove μαζί με την οργή των Rage Against The Machine, επιστρέφει για να αφήσει το ελληνικό κοινό πιο ιδρωμένο, πιο κατάκοπο και πιο μελανιασμένο από ποτέ. Πώς να μη μας καταλαμβάνει ομαδική παράνοια άλλωστε όταν ακούμε τις riffάρες και τις κραυγές από το υπερπέραν σε ύμνους όπως τα “Hypno Assassins” και “No, You ’re the Monkey” ενώ ο Erik βασανίζει τα δέρματα στο drumkit; Κι αν η αγάπη του κοινού για την ήδη υπάρχουσα δουλειά των Suma οδήγησε σε τέτοιες εκδηλώσεις λατρείας και συμμετοχής στα δύο προηγούμενα live, τρέμουμε στην ιδέα του τι θα γίνει όταν ακουστούν σε παγκόσμια αποκλειστικότητα για πρώτη φορά τα κομμάτια από το επερχόμενο καινούργιο album “The Order Of Things”. Επιτέλους, μετά από 6 ολόκληρα χρόνια οι Suma ολοκλήρωσαν τον διάδοχο του Ashes και το ελληνικό κοινό θα έχει την τιμή να ακούσει πρώτο τις νέες εποποιίες των Σουηδών. Μπορεί να παίρνουν το χρόνο τους, αλλά η ιστορία των Suma μας έχει διδάξει πως σίγουρα, το άκουσμα αυτών των κομματιών θα προκαλέσει χαμό. Sludge/stoner όλεθρος από το Malmo λοιπόν, και όσοι αντέξουν. O fuzz πέλεκυς των Suma αναμένεται να πέσει βαρύτατος στα κεφάλια μας…

http://sumanoise.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/pages/SUMA/122272097788708

 

LOVE SEX MACHINE

Με ήχο πιο βαρύ από ένα τσουβάλι τούβλα στο κεφάλι και με θεματολογία που θα ντρόπιαζε και επιδειξία, το συγκεκριμένο ψυχωτικό κουαρτέτο από το Λιλ της Γαλλίας έρχεται για να ικανοποιήσει τα γούστα των πιο extreme οπαδών της sludge/doom σκηνής. Με το ντεμπούτο του 2012 να ηχεί σαν αργό crust/grind με χαμηλά κουρδίσματα και το χιούμορ αλά Anal Cunt που διατρέχει το όνομα και τη θεματολογία τους, οι Love Sex Machine γύρισαν πολλά κεφάλια προς το μέρος τους. Χτίζοντας πάνω στο βάρβαρο ήχο τους, φέτος έδωσαν στη δημοσιότητα το δεύτερό τους πόνημα που ακούει στο όνομα Asexual Anger και συνεχίζει επάξια την σάπια sludge κληρονομιά του ντεμπούτου. Τα βιτριολικά, «σχισμένα» φωνητικά τους, σε συνδυασμό με τον ακραίο ήχο που σίγουρα θα ικανοποιήσει fans των Grief και των Iron Monkey, σηματοδοτούν μία εμφάνιση εκτός ορίων από μια μπάντα-αποκάλυψη, που σίγουρα θα συζητηθεί.

lovesexmachine.bandcamp.com

https://www.facebook.com/love6sex6machine6/

 

Extra φυσικά σημεία προπώλησης θα ανακοινωθούν σύντομα.. Μείνετε συντονισμένοι … and keep Smoking the Fuzz..!!

http://smokethefuzz.com/
http://smokethefuzz.gr/
https://www.facebook.com/SmokeTheFuzzGigs

https://www.facebook.com/SmokeTheFuzzFestAthens/

 

Χορηγοί Επικοινωνίας:
http://www.viva.gr/

http://www.avopolis.gr/

http://www.rocking.gr/

http://www.rockway.gr/

http://www.rockinathens.gr/

http://www.rockoverdose.gr/

https://www.facebook.com/2smokingbarrels

http://rockaddiction.gr/

http://www.greekrebels.gr/

http://www.i-jukebox.gr/

http://www.metalpaths.com/

http://reckoninghour.com/

http://frapress.gr/

http://www.facebook.com/FullThrottleRadioShow

http://rockyourlife.gr/

http://www.afternoiz.com/

http://www.allaboutmusic.gr/

http://metalinvader.net/

http://www.soundgaze.gr/

http://www.southernrock.gr/

http://www.evart.gr/

  • Social Links: