Μια είδηση που θα κάνει όσους λάτρεψαν το σάουντρακ του Stranger Things να ανατριχιάσουν: οι Γερμανοί θεοί της ηλεκτρονικής μουσικής Tangerine Dream αποφάσισαν να ηχογραφήσουν την δική τους εκδοχή στο…

Οι Tangerine Dream μας δίνουν τη δική τους εκδοχή για το σάουντρακ του Stranger Things

Μια είδηση που θα κάνει όσους λάτρεψαν το σάουντρακ του Stranger Things να ανατριχιάσουν: οι Γερμανοί θεοί της ηλεκτρονικής μουσικής Tangerine Dream αποφάσισαν να ηχογραφήσουν την δική τους εκδοχή στο theme της σειράς. Μια αναμενόμενη κίνηση μάλλον αν σκεφτεί κανείς ότι το σάουντρακ των Kyle Dixon και Michael Stein είναι φτιαγμένο με αναλογικά συνθεσάιζερ και αγάπη για την μουσική του Τζον Κάρπεντερ. Ο Dixon έχει αναφέρει σε συνέντευξη τις επιρροές του από Tangerine Dream, και το σάουντρακ του Sorcerer συγκεκριμένα,  όπως και τους Goblin, που μας στοίχειωσαν με την μουσική τους στις ταινίες του Ντάριο Αρτζέντο.

Μην ξεχνάμε και τον Vangelis που βρέθηκε επίσης στο σάουντρακ της σειράς μαζί με τους Echo & the Bunnymen, David Bowie και άλλους μουσικούς που έκαναν τα 80s ξεχωριστά. Το theme που δημιούργησαν δεν είναι ένα απλό κομμάτι τίτλων αρχής αλλά καταφέρνει να μετουσιώσει μουσικά πλήρως όλη την ατμόσφαιρα της σειράς και να γίνει οργανικό κομμάτι της, είναι αδύνατον να την φέρουμε στο μυαλό μας ξεχωριστά από αυτό. Θυμίζει λίγο την περίπτωση Twin Peaks και Angelo Badalamenti όπου το σάουντρακ με λίγες παραλλαγές παραμένει το ίδιο μυστηριώδες σε όλη τη διάρκεια της σειράς ενώ εισχωρεί σε πολλές διαφορετικές σκηνές μεταδίδοντας την ίδια ένταση η οποία συσσωρεύεται μέχρι να αποκαλυφθεί πλήρως ότι η ηρεμία της επαρχιακής πόλης είναι μόνο επιφανειακή.

1974-1

  • Social Links: