Ενόψει των αλλαγών στο εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο, εμείς ας βάλουμε ψηλά τον πήχη της ποιότητας: Η με διαφορά ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ είναι αδιαμφισβήτητα το αγγλικό Indoor League, που…

Indoor League: Η καλύτερη εκπομπή όλων των εποχών είναι ένα πρωτάθλημα μέσα σε βρετανική pub

Ενόψει των αλλαγών στο εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο, εμείς ας βάλουμε ψηλά τον πήχη της ποιότητας: Η με διαφορά ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ είναι αδιαμφισβήτητα το αγγλικό Indoor League, που προβλήθηκε στο Yorkshire Television από το 1972 μέχρι το 1977.

Η απλή –γιατί όταν μιλάμε για Yorkshire και αγγλικό βορρά οι φιοριτούρες δεν έχουν πέραση– ιδέα της εκπομπής είναι η εξής: Αριστοτέχνες απ’ όλη τη χώρα στα παιχνίδια των παμπ –βελάκια, μπιλιάρδο, ποδοσφαιράκι, το υπέροχο bar billards και τα ομοίως άγνωστα εδώ bar/table skittles και shove ha’penny διαγωνίζονται μεταξύ τους και ο νικητής ή η νικήτρια κερδίζει 100 λίρες.

Την εκπομπή παρουσιάζει με αμίμητο, άψογο στυλ o μακαρίτης Fred Trueman, ήδη τότε βετεράνος αστέρας του κρίκετ και ένας από τους καλύτερους μπόουλερ της ιστορίας του αθλήματος. Η βαριά του βόρεια προφορά, η πίπα και το ποτήρι της μπύρας που δεν αποχωριζόταν ποτέ (συνήθως υπάρχει τουλάχιστον και δεύτερο, άδειο ποτήρι/μπουκάλι μπύρας στο σκηνικό), η ενδυματολογική μόδα των ‘70s και η στάνταρ αποφώνησή του “Ah’ll see thee then” συνθέτουν το πιο άχαστο σκηνικό στην ιστορία της παγκόσμιας τηλεόρασης. Και πού να δείτε τους διαγωνιζόμενους! Και πού να νιώσετε την ένταση του ανταγωνισμού!

hqdefault

Αναρωτήσου: Εσύ θα πλησιάσεις ποτέ το μεγαλείο του;

Στο YouTube, προς το παρόν, υπάρχουν μόνο τρία πλήρη επεισόδια. Περιληπτικά, για να ξέρετε τι σας περιμένει:

Στο Indoor League 2, ο σχολικός διευθυντής και «Ουαλός Μάγος» Taffy John, αφού κερδίζει εύκολα στον ημιτελικό του bar billards έναν κουστουμάτο νταλικιέρη, θριαμβεύει και στον τελικό έναντι ενός κάποιου Rider με σκορ 2820-1450. Στα βελάκια, μια θρυλική μάχη μεταξύ του John Walker από το Hull και του Keith Naylor από το Scunthorpe. Μπόνους, η Vera Selby, η πρώτη γυναίκα που εμφανίστηκε στην τηλεόραση να παίζει μπιλιάρδο!

Στο Indoor League 3, στο ποδοσφαιράκι (it’s in the wrist action!), μετά από ένα άγριο εμφύλιο μεταξύ φοιτητών του Πανεπιστημίου του Leeds στα ημιτελικά, οι αήττητοι για 3 χρόνια Crane & Kelly προκρίνονται στον τελικό με 6-5 για να συντριβούν αμείλικτα και απολαυστικά από τους Kropacz & Bowkett 6-0, ενώ στα βελάκια, στη στερεοτυπική λυκειακή μάχη, ο γυαλάκιας Collin Minton επικρατεί έναντι του μαλλιά Gerry Haywood από το Dewsbury.

Στο Indoor League 4, στο Shove ha’penny, ο καουμπόης με το στριφτό στο χέρι «Buffalo Bill» χάνει από τον γηγενή Allan Brown από το Durham City που κερδίζει στη συνέχεια και τον τελικό απέναντι σε κάποιον αγαθό γίγαντα. Στους προημιτελικούς, στα βελάκια, ο John Walker από το Hull κερδίζει με δύο διπλά 8 στο τέλος τον Keith Naylor από το Scunthorpe και ο Charlie Ellis από το Bradford επικρατεί έναντι του Les Mills ξανά από το Hull. Στο table skittles, στη βιβλική μάχη μεταξύ δυο ξαδερφιών, o γραβατωμένος της οικογένειας Dennis Jones φαίνεται πως κερδίζει τον λιγότερο κυριλέ φανατικό της Leeds United (όπως αποδεικνύει το μπλουζάκι και η πλεχτή του ζακέτα) Stan Denton.

Και μια προειδοποίηση που επίτηδες μπαίνει στο τέλος: η παρακολούθηση και των τριών επεισοδίων αποδεδειγμένα μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα πιο σκληρά κανάλια, όπως αυτό της Ένωσης Bar Billards της νήσου Γκέρνσεϊ.