To ΣΚΡΑ-punk, για άλλη μια φορά, σεβόμενο το κινηματικό του πρόταγμα, ετοιμάζει μια σειρά άρθρων, γροθιά στο στομάχι του πολιτισμικού ιμπεριαλισμού, που -μαινόμενος- φοράει τον μανδύα των ξενόφερτων εορτών και…

Σαμποτάζ της «ερεβώδους» Παρασκευής

To ΣΚΡΑ-punk, για άλλη μια φορά, σεβόμενο το κινηματικό του πρόταγμα, ετοιμάζει μια σειρά άρθρων, γροθιά στο στομάχι του πολιτισμικού ιμπεριαλισμού, που -μαινόμενος- φοράει τον μανδύα των ξενόφερτων εορτών και ημερών (black Friday), οι οποίες συμβολοποιούν την πιο ειδεχθή μορφή του καπιταλισμού.

Ξεκινώντας από την αρχή ότι ο εχθρός νικιέται καλύτερα από μέσα, σας παρουσιάζουμε τα δέκα προϊόντα εκείνα, που η αισθητική και η λειτουργικότητά τους τα καθιστούν βόμβες στο καπιταλιστικό οικοδόμημα.

Υποστηρίζουμε δε πως η μαζική αγορά τους το τετραήμερο της ερεβώδους Παρασκευής μπορεί να οδηγήσει τις αγορές σε απορρύθμιση και να ενεργοποιήσει δια του φαινομένου της πεταλούδας τεκτονικές αλλαγές στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Το συντονισμένο unboxing τους δύναται να ακουστεί από την Κίνα ως την Νέα Υόρκη. Σε περίπτωση που δεν ευοδωθεί ο αγώνας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν «δώρα εκδίκησης», αγκαλιάζοντας ένα ευρύ φάσμα περιστάσεων: τον πρώην που εμμένει στην μη απάντηση των μηνυμάτων, τον καθηγητή που αρνείται να στείλει τις βαθμολογίες των μαθημάτων, τη διαχειρίστρια που επιμένει στην είσπραξη των κοινοχρήστων.

  1. Φουτουριστική βόμβα:

1

Η μηχανή αυτή συνιστά το βαρύ μας πολυβόλο στην μάχη ενάντια στην πολιτισμική ομοιομορφία. Έρχεται από το μέλλον και με τον συνθηματικό τίτλο της συσκευής μασάζ, αυτό που στην ουσία επαγγέλλεται, είναι το ξεμούδιασμα των αγορών από το τελευταίο σοκ που δέχθηκαν(χθες δηλαδή).

  1. Ο βάτραχος κλειδί:

2

Μετά το ξεμούδιασμα των αγορών έπεται η ανοικοδόμηση. Το νέο σχέδιο Μάρσαλ ακούει στο όνομα ῾βράχος της αφθονίας῾ και συναιρεί τις αρχές της οικονομικής ανάπτυξης με αυτές της οικολογίας και του βιγκανισμού. Λειτουργεί και ως συνεκδοχή της πράσινης ανάπτυξης.

  1. Συβαρίτες και συβαρίτισσες:

3

Ο τρυφηλός gender fluid κόκορας έρχεται από ένα άλλο σύμπαν για να μας θυμίσει πως όλα είναι δυνατά. Είναι το σύμπαν εκείνο που οι Συβαρίτες πολιτικοί μπορεί να διαλέξουν ως πρόεδρο του ΕΣΡ τον Πολύδωρα.

  1. Ο περιέκτης:

4

Χωρίς ιδιαίτερες συστάσεις το εν λόγω δώρο συμπυκνώνει το πνεύμα των ημερών.

  1. Λειτουργικότητα:

5

Στη νέα υπουργό εργασίας, για να της θυμίσει ότι εκείνη παραμένει αστεφάνωτη και εμείς άνεργοι.

  1. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου…

6

Στο ερώτημα χρηστικότητα ή αισθητική ο βραστήρας αυτός προκρίνει το δεύτερο:

  1. Κυβισμός και μόδα:

7

  1. Ηγεμονική αρρενωπότητα τσέπης:

9

  1. Κόκορας με αισθητήρα φωτός: η ανάβαση από την άγνοια στη γνώση:

8

  1.                Η ημέρα μετά:

10