Φωτογραφίες: Δανάη Λύρατζη Το βράδυ της Παρασκευής βρέθηκα στον χώρο του Ίλιον plus για να γίνω μάρτηρας ενός από τα πιο fun(k) live της χρονιάς που ετοιμάζεται να φύγει. Ο…

Funky χαμός και ξέφρενος χορός: Shawn Lee’s Ping Pong Orchestra, Wolfy Funk Project, Alex Flexible Sounds, 1 Δεκεμβρίου @ΙΛΙΟΝ plus

Φωτογραφίες: Δανάη Λύρατζη

Το βράδυ της Παρασκευής βρέθηκα στον χώρο του Ίλιον plus για να γίνω μάρτηρας ενός από τα πιο fun(k) live της χρονιάς που ετοιμάζεται να φύγει. Ο ιδιαίτερος Shawn Lee με την Ping Pong Orchestra του καθώς και οι Έλληνες Wolfy Funk Project και το dj set του Alex Flexible Sounds που προηγήθηκαν, διαμόρφωσαν το καταλληλότερο οπτικοακουστικό κλίμα ώστε να είναι αδύνατο σε όσους ήταν εκεί να μη χορέψουν εκείνη τη νύχτα.

 

Ο τελευταίος ανέλαβε πρώτος με τις μουσικές του να ετοιμάσει το μουσικό έδαφος για εκείνους που κατέφτασαν από νωρίς. Με μπόλικη χαρά επέλεξε να παίξει ένα set που γέμιζε τον χώρο με θετικά vibes παρόλο που ο κόσμος ήταν ακόμη λιγοστός. Στη συνέχεια τον ακολούθησαν οι φάνκι λύκοι. Με το ξεχωριστό στυλ και τη διάθεσή τους σύντομα ζέσταναν ακόμη και τους λιγότερο εξοικειωμένους με αυτή τη μουσική. Η αγάπη τους για το groove ανέβλυζε από κάθε μουσικό όργανο της μπάντας και σαν σύνολο το ηχητικό τους αποτέλεσμα ήταν άρτιο. Από τη χτεσινή τους εμφάνιση απουσίαζε η τραγουδίστρια Thaliah για λόγους υγείας, γεγονός που έγινε φανερό σε κομμάτια όπως το WFP. Παρά την έλλειψη γυναικείων φωνητικών που θα τους απογείωνε οι ίδιοι δεν έχασαν ούτε στιγμή την ενέργειά τους. Καθοριστική ήταν η συμμετοχή του Jeff Gonzales (aka Bruises n Cuts- BnC) σε κάποια τραγούδια που με το flow, τον χορό και το χιούμορ του ανέβασε το κοινό.

 

H στιγμή που περίμεναν όλοι έφτασε όταν ο Shawn Lee με τους Ping Pong Orchestra πάτησαν το πόδι τους στη σκηνή και άρχισε για τα καλά το γλέντι. Ο ίδιος εμφανίστηκε ως ο απόλυτος μάγος της funk μουσικής με το χαρακτηριστικό μαλλί, την ιδιαίτερη παρουσία, το κωμικό ύφος, την εκφραστικότητα και τη γεμάτη ψυχή φωνή του να αιτιολογούν τη θερμή και άμεση ανταπόκριση του κοινού. Επικοινωνούσε συνεχώς με τον κόσμο κάνοντας αστεία και σχολίασε τη συμπάθειά του για την Ελλάδα. Λίγο πριν παίξουν το “Mary Jane” επισήμανε την αγάπη του για τις γυναίκες και ιδιαίτερα τις Ελληνίδες με την ατάκα “Thank you for being the best assassins in the world”. Κάθε όργανο της μπάντας του έδινε πόνο και φυσικά ήταν όλοι τους τυπάκια. Η άνεση που υπήρχε μεταξύ τους αλλά και με το κόσμο έκανε πολλές φορές τα κομμάτια τους να μοιάζουν με αυτοσχεδιαστικό jammάρισμα. Κάπου στη μέση της συναυλίας είχαν ξεχωρίσει 3-4 μερακλήδες χορευτές που παρέσυραν τους γύρω τους σε τελείως ξέφρενο χορό. Η μπάντα παρέδωσε μαθήματα αισιοδοξίας παίζοντας το “Happiness..”, “a song about being happy”. Τα μαθήματα συνεχίστηκαν με το cover του “Clint Eastwood” των Gorillaz  στο οποίο έγινε ο κακός καλός χαμός και συνεχίστηκαν στο πιο γνωστό και αγαπημένο τους κομμάτι “Kiss The Sky”. Οι Shawn Lee’s & the Ping Pong Orchestra έπαιξαν 23 τραγούδια τους μαζί με τα encore, φόρτισαν το κοινό με περίσσεια ενέργεια και φεύγοντας ευχαρίστησαν και αποχαιρέτησαν σχεδόν έναν έναν όσους μπορούσαν να δουν από το κοινό.

Αναμφισβήτητα ήταν μία βραδιά που συνδύαζε άψογα pop, funk, soul και alternative rock μουσική και έφερε φως και χαμόγελα. Το κοινό ήταν δυστυχώς περιορισμένο και ομιλητικό αλλά κατά τ’άλλα δεμένο και χαρούμενο και έκανε όλο το event να θυμίζει ένα μεγάλο ιδιωτικό party. Με τη μουσική των Wolfy Funk Project και του Shawn Lee και της μπάντας του κατέληξα μες το χειμώνα να φαντασιώνομαι ότι πίνω κοκτέιλ κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο. Αλλά θα το ξεπεράσω και θα συμβιβαστώ με τα Χριστούγεννα, ελπίζοντας να τους ακούσω ξανά live σύντομα. Μέχρι τότε θα φροντίσω να θυμάμαι καλά τους στίχους “And you will be one day exactly what you are. Just keep your head held high, kiss your fist and touch the sky”.