Χθες το ΣΚΡΑ-punk συμπλήρωσε και επίσημα 4 χρόνια λειτουργίας. 4 χρόνια γεμάτα με τα πάνω και τα κάτω του, αποτέλεσμα πολλές φορές της επιμονής μας να ξεφύγουμε από clickbait και…

4 χρόνια ΣΚΡΑ-punk: τούτο το έργο σίγουρα δεν είναι μακέτο

Χθες το ΣΚΡΑ-punk συμπλήρωσε και επίσημα 4 χρόνια λειτουργίας. 4 χρόνια γεμάτα με τα πάνω και τα κάτω του, αποτέλεσμα πολλές φορές της επιμονής μας να ξεφύγουμε από clickbait και τις αναδημοσιεύσεις αναδημοσιεύσεων, της προσπάθειας μας να μην είμαστε ένα ακόμα σάιτ που προσφέρει χώρο για χάζεμα.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια, χωρίς να το περιμένουμε καθόλου, το ΣΚΡΑ-punk ξεπέρασε τα όρια μιας απλής παρέας. Αυτό -το ότι δεν μας διαβάζουνε μόνο οι φίλοι μας- το καταλάβαμε αρκετά νωρίς αλλά ακόμα και σήμερα δεν παύουμε να εντυπωσιαζόμαστε. Και όσο εντυπωσιαζόμαστε το ΣΚΡΑ-punk μεγαλώνει και συνεχίζει να ασχολείται με θέματα ποπ κουλτούρας, πολιτικής, δικαιωμάτων, πραγμάτων που αγγίζουν τα πιο παράξενα ενδιαφέροντά μας και πολλά ακόμα.

Από τη φετινή χρονιά ξεχωρίζουμε το ΣΚΡΑ-punk Dystopia Party στο υπόγειο του Χυτήριου. Ξεχωρίζουμε επίσης το ΣΚΡΑ-funk Party στο BIOS, τη συνδιοργάνωση με τον εκδοτικό οίκο “Αντίποδες” μιας εκδήλωσης-παρουσίασης για την ποπ κουλτούρα και την παράδοση με αφορμή τις Παγανιστικές Δοξασίες της θεσσαλικής επαρχίας, αλλά και -το πραγματικά νέο πράγμα που κάναμε φέτος- τις Προβολές Ιαπωνικού Κινηματογράφου στο Πάντειο. Ένα πλήθος από νέες συνεργασίες που προσέθεσαν στο εγχείρημα πράγματα που έλειπαν (Ηλεκτρονική Κολλεκτίβα, NightWatch) ή και συστηματοποίησαν πράγματα για τα οποία είχαμε ήδη μια γενική εποπτεία (Horrorscope). Ταυτόχρονα συνεχίζουμε τη συνύπαρξή μας στον χώρο του Εντευκτηρίου της Βαλτετσίου.

Η πορεία προς την πενταετία του ΣΚΡΑ-punk θα φέρει αλλαγές στο περιεχόμενο, στο ύφος και στην εικόνα. Θα φέρει ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις, περισσότερα κείμενα, νέα μέλη στη Συντακτική Ομάδα. Οι αλλαγές αυτές θα γίνουν πάντα με μια φροντίδα: να συνεχίσουμε να μιλάμε μόνο όταν έχουμε πραγματικά κάτι να πούμε.

Φτάνουν όμως αυτά. Συνήθως οι αρχές είναι που γίνονται με κρότο. Την Παρασκευή στο Booze Cooperativa στο ΣΚΡΑ-punk: The Millennium SKRA-party @Booze Cooperativa η νέα χρονιά ΣΚΡΑ-punk θα ξεκινήσει με τέτοιον. Από αργά το βράδυ μέχρι νωρίς το πρωί σας περιμένουμε για ένα ατέλειωτο χριστουγεννιάτικο show χορού, ποτού και απενοχοποίησης.

Δεν είναι δυνατόν να λείψετε. Αλήθεια σας το λέμε.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ.

  • Social Links: