Αν κατά καιρούς έχεις πάει σε καρναβάλια στην Ελλάδα, έχεις ζήσει λίγο πολύ την ατμόσφαιρα που επικρατεί : ντυμένοι  όλων των ηλικιών, από 2 ως 62, χαρτοπόλεμος, γαϊτανάκια, άρματα και…

Πήγαμε και μεις στο καρναβάλι στο Μεταξουργείο

Αν κατά καιρούς έχεις πάει σε καρναβάλια στην Ελλάδα, έχεις ζήσει λίγο πολύ την ατμόσφαιρα που επικρατεί : ντυμένοι  όλων των ηλικιών, από 2 ως 62, χαρτοπόλεμος, γαϊτανάκια, άρματα και μουσική. Ο κάθε τόπος το κάνει με τον δικό του τρόπο, είτε με στοιχεία της σημερινής εποχής, είτε με παραδοσιακά του έθιμα.

Υπάρχει και ένα καρναβάλι στην Αθήνα όμως, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα υπόλοιπα. Στο Μεταξουργείο, οι απόκριες είναι ένας θεσμός που φέτος έκλεισε τα 9, κάτι που οφείλεται σε κατοίκους της περιοχής όταν μαζί με ομάδες κρουστών,  χορού, ακροβατικών και λοιπών, βγαίνουν στα στενά του Κεραμεικού, δημιουργώντας έτσι μια φιέστα χρωμάτων, μουσικής, κίνησης και χαμόγελων.

Σ’αυτή την γιορτή όλοι θέλουν να πάρουν μέρος. Αθηναίοι, ταξιδιώτες, μετανάστες , νέοι γέροι και παιδιά, κάνοντας την παρέλαση πιο πολυπολιτισμική από ποτέ. Με αφορμή τα παραπάνω, κάπου εδώ να αφήσω και  το SILKBOX, ένα ντοκυμαντέρ για την γειτονιά του Μεταξουργείου και τους χαρακτήρες πους ζουν τις ζωές τους κάπου ανάμεσα στην Κολωνού και Πλαταιών, που έχει καταγράψει το κλίμα και τη διάθεση της περιοχής αυτή την φεστιβαλική εποχή του χρόνου.

Μερικές στιγμές από την Κυριακή που μας πέρασε:

 

 

 

 


 


 


 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


 


 

 


 

 


 

 


 

 


 


 

 


 


 


 


 

 


 

 


 

 


 


 


 


  • Social Links: