Σκοτεινός. Αποκρουστικός. Ολέθριος. Ερεβώδης. Πτολεμαΐδα. Αυτές είναι οι πέντε δημοφιλέστερες λέξεις που έρχονται στο μυαλό κάποιου όταν ακούει το όνομα Ευτύχης Μπλέτσας. Και όπως θα παρατηρήσατε, όλες έχουν σχέση με…

Κουίζ: Εσύ πόσο καλά γνωρίζεις τον Ευτύχη Μπλέτσα;

Σκοτεινός. Αποκρουστικός. Ολέθριος. Ερεβώδης. Πτολεμαΐδα. Αυτές είναι οι πέντε δημοφιλέστερες λέξεις που έρχονται στο μυαλό κάποιου όταν ακούει το όνομα Ευτύχης Μπλέτσας. Και όπως θα παρατηρήσατε, όλες έχουν σχέση με το ανείπωτο κακό.

Αν ανατρέξετε στο λήμμα «Ευτύχης Μπλέτσας» στην εγκυκλοπαίδεια που έχετε στο εξοχικό σας στην Καβάλα θα διαβάσετε το παρακάτω:

Ο Ευτύχης Μπλέτσας (δημιουργία: 87.200 π.Χ.) είναι η τρέχουσα ανθρώπινη μορφή μίας άγνωστης εξωγήινης τεχνολογίας. Η ενσώματη αυτή υπόσταση της τεχνολογίας έχει σκοπό τη μετατροπή του ίντερνετ σε ενέργεια, προκειμένου να καταφέρει να συνεχίσει την περιπλάνηση σε άλλους πλανήτες.

Στον αντίστοιχο τόμο της εγκυκλοπαίδειας «Δομή», που οι γονείς σου δε λένε να πετάξουν παρότι έχουν περάσει 17 χρόνια από την τελευταία φορά που την άνοιξαν, αναζητώντας την πολιτική σταδιοδρομία του Κώστα Λαλιώτη, αναφέρεται:

Ευτύχης Μπλέτσας, το: cyborg 1ης γενιάς της εταιρίας Skynet. Γνωστό επίσης και με την κωδική ονομασία «Τ-6», ήταν το έκτο πρωτότυπο της «Skynet Α.Ε. και ΣΙΑ» με σκοπό τον αναχαίτιση της Ανθρώπινης Αντίστασης. Δημιουργήθηκε το 2088, με πρωτοποριακές για την εποχή του μεθόδους και εξαιρετικές προσδοκίες. Κλινικές δοκιμές και πειράματα που έγιναν όμως έδειξαν πως το προϊόν δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό, με συνέπεια να απενεργοποιηθεί και να τοποθετηθεί στην Αποθήκη Αποτυχημένων Cyborg «Μάρκος Δεϊμέζης».

Χρόνια αργότερα θα ενεργοποιηθεί λανθασμένα αντί του «Τ-6000», καθώς στην εντολή ενεργοποίησης που έλαβε ο υπάλληλος της Skynet δεν άκουσε τη λέξη «thousand» μετά το «Τ-6» –δεν είχε καλό σήμα στο Πλαγιάρι όπου θα είναι τα κεντρικά της εταιρίας. Έτσι το Ευτύχης Μπλέτσας θα σταλεί από λάθος πίσω στο παρελθόν, στο 1990. Έχοντας εξαιρετικά προχωρημένη τεχνητή νοημοσύνη, αλλά όντας ταυτόχρονα εξαιρετικά αποτυχημένο στον πόλεμο ενάντια στην Αντίσταση, θα περιοριστεί στο να χρησιμοποιεί τους πρωτόγονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της εποχής για να ανεβάζει βίντεο μαγειρικής στο youtube.

Ποιος είναι όμως πραγματικά ο Ευτύχης Μπλέτσας;

~ ~ ~

Ο Ευτύχης Μπλέτσας μοιάζει εξαιρετικά με άνθρωπο.

Ένας σημαντικός αριθμός συνανθρώπων μας υποστηρίζουν πως ο/το Ευτύχης είναι όντως εξωγήινος ή cyborg από το μέλλον. Δεν είναι τυχαίο βέβαια πως πολλοί από αυτούς ψήφισαν Τζήμερο. Οι εικασίες αυτές πάντως δεν είναι χωρίς βάση: τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το youtube κανάλι του Ευτύχη έχει 9203 βίντεο. 9204 βίντεο. 9207 βίντεο. Βάσει απλών υπολογισμών, για να κάνει όλα αυτά τα βίντεο ο Ευτύχης δεν κοιμάται και δεν τρώει ποτέ.

Σπάνια φωτογραφία του Ευτύχη Μπλέτσα σε μία από τις ανθρώπινες μορφές του, λίγο πριν μεταμορφωθεί σε μπρόκολο.

Μία άλλη από τις επικρατέστερες και πιο προσγειωμένες απόψεις είναι πως ο Ευτύχης Μπλέτσας είναι ένας εξαδικός θεός, ο Megazord που προκύπτει αν ενώσεις έναν μάγειρα, έναν τραγουδιστή, έναν ταξιδιώτη, έναν γιουτούμπερ, έναν κοκάκια, και έναν πρόσκοπο. Και αυτή ακριβώς η πολυδιάστατη προσωπικότητά του είναι που τον έχει κάνει τόσο δημοφιλή.

Ναι, έχω αυτόγραφο από τον Ευτύχη. Συμβιβάσου με αυτό.

Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν καλά πως είμαι μεγάλος θαυμαστής του Ευτύχη. Έχω σε ψηφιακούς πολυμορφικούς δίσκους όλες τις εκπομπές του, από την πρώτη του εκπομπή «Στην Κουζίνα της Μαμάς» το 2005 μέχρι την πρόσφατη εκπομπή του σε ραδιενεργό ακτινοβολία (για την καταπολέμηση της υπερβολικής θετικής ενέργειας που υπάρχει στον οργανισμό του).

Την ίδια στιγμή όμως πιάνω πολλές φορές τον εαυτό μου να αναρωτιέται: «Ρε συ Γιώργο, μεταξύ μας τώρα, πόσο καλά ξέρεις τον Ευτύχη τον Μπλέτσα; Αυτόν τον μυστηριώδη πολυσχιδή άνθρωπο με τα χίλια πρόσωπα, τον άνθρωπο που έχει κάνει το μαγείρεμα να είναι πιο διασκεδαστικό ακόμα και από τα μίζερα τραγούδια του Θηβαίου;».

Αυτήν ακριβώς την απορία που με βασάνιζε για χρόνια προσπάθησα να απαντήσω. Και νομίζω πως τελικά τα κατάφερα, με το παρακάτω τεστ.

Το τεστ αυτό λοιπόν είναι ένα τεστ αυτογνωσίας. Γιατί ο Ευτύχης είναι ένας από εμάς. Ο Ευτύχης είναι όλοι μας. Ο Ευτύχης είσαι εσύ. (ξέρω πως με διαβάζεις Ευτύχη).

~ ~ ~

Ερώτηση 1 (ανάπτυξης) [20 βαθμοί]

Αναφέρετε συνοπτικά το επίθετο του Ευτύχη Μπλέτσα.

_____________________________________________

_____________________________________________

_____________________________________________

 ~ ~ ~

Ερώτηση 2 (πολλαπλής επιλογής) [30 βαθμοί]

Επιλέξτε όσα από τα παρακάτω θέλετε για να κάνετε ένα τόστ για τον Ευτύχη Μπλέτσα.

□ Πάνω φέτα ψωμιού

□ Κασέρι

□ Ζαμπόν

□ Νιτρογλυκερίνη

□ Μαρούλι

□ Βινεγκρέτ

□ Στηθοσκόπιο

□ Μοτσαρέλα

□ Ουρολοίμωξη

□ Ντομάτα

□ Μπεταντίν

□ Τριφασικό ρεύμα

□ Μαγιονέζα

□ Γκαζόν

□ Ένα τοστ

□ Ραδιοφονικές παρεμβολές

□ Χριστουγεννιάτικο δέντρο

□ Κάτω φέτα ψωμιού

~ ~ ~

Ερώτηση 3 (συμπλήρωσης κενού) [20 βαθμοί]

Συμπληρώστε το κενό στην πρόταση με μία από τις διαθέσιμες λέξεις:

«Ο μεγαλύτερος Έλληνας μάγειρας που μοιάζει αρκετά με άνθρωπο είναι ο Ευτύχης Μπλέ__________«.

α) ντερ
β) ρ Γουίτς Πρότζεκτ
γ) Πάουερ Ρείντζερ
δ) τσας

~ ~ ~

Ερώτηση 4 (αντιστοίχισης) [25 βαθμοί]

Αντιστοιχίστε τις προτάσεις της αριστερής στήλης με τις προτάσεις της δεξιάς στήλης:

α) Ευτύχης 1) Μπλέτσας
β) Βουβωνική 2) Πανώλη
γ) Θέλω να πεθάνει επώδυνα ο Μουζουράκης 3) Αλήθεια.

 ~ ~ ~

Ερώτηση 5 (σωστό/λάθος) [29 βαθμοί]

Απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις με «Σωστό» ή «Λάθος».

1) Η ταινία «Alien vs Predator vs Ευτύχης» σε κοινή σκηνοθεσία Ταρκόφσκι-Δαλιανίδη θα κυκλοφορήσει από την Finos Films την άνοιξη του 2019.

2) Υπάρχει βίντεο στο youtube στο οποίο ο Ευτύχης Μπλέτσας δε φαίνεται σαν να έχει πάρει κόκα.

3) Ο Ευτύχης Μπλέτσας είναι μυθικό πλάσμα του σύμπαντος του Λάβκραφτ το οποίο γεννήθηκε 1500 χρόνια πριν τη γέννησή του.

4) Ο νικητής του Β’ Παγκοσμίου πολέμου είναι ο Ευτύχης Μπλέτσας.

5) Το ίντερνετ ανακαλύφθηκε από τον Ευτύχη Μπλέτσα σε μία σπηλιά στο όρος Παγγαίο.

 ~ ~ ~

Βαθμολογία

0 – 25: Πώς τον είπες στο επίθετο αυτόν τον Ευτύχη;

Δεν αξίζεις καν να διαβάζεις αυτό το άρθρο. Κλείσε το γενικό του ίντερνετ και πάνε μία βόλτα στον κρεοπώλη.

26 – 50: Κάτι μου λέει το όνομα… Αυτός δεν είχε μια εκπομπή στην τελεόραση;

Συγχαρητήρια, βρίσκεστε στην κατηγορία 26 – 50, την πιο μέτρια κατηγορία. Κερδίζετε μία ψηφιακή κορνίζα για να κορνιζάρετε το Lower με C που έχετε.

51 – 75: Α ναι, αυτός με τα 5000 βίντεο στο youtube.

Είσαι σε καλό δρόμο αλλά θέλω περισσότερη προσπάθεια. Δες το επεισόδιο του Ευτύχη που γύρισε όσο ήταν στρατό, εξήγησέ μου πώς γίνεται να είναι τόσο χαρούμενος στο στρατό (αν υποθέσουμε πως είναι όντως άνθρωπος), ξεκίνα να πίνεις χυμό ΜΠΑΜ, και ίσως γίνουμε φίλοι.

76 – 100: Πήγαινα προσκόπους με τον Ευτύχη / Είμαι ο Γιώργος Μαργαρίτης.

Το αγαπημένο σου φαΐ είναι το παστίτσιο της μαμάς. Το αγαπημένο σου τραγούδι είναι το παστίτσιο της μαμάς. Πίνεις μόνο χυμό ΜΠΑΜ. Είσαι φίλος μου. / Να μη ξεχάσω να πάρω γιαούρτια από το σούπερ μάρκετ.

> 100: Είσαι ο Ευτύχης Μπλέτσας.

Ευτύχη στείλε μου πληζ στο email μου το τηλέφωνο του ντήλερ σου.

  • Social Links: