Ο Scott Lively είναι υποψήφιος κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και κυρίως γνωστός για την αντί-ομοφυλοφιλική του ρητορική. Και κάτι απαραίτητο για τις μέρες που περνάμε: ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ (αν και…

Το ουράνιο τόξο ανήκει στον Θεό

Ο Scott Lively είναι υποψήφιος κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και κυρίως γνωστός για την αντί-ομοφυλοφιλική του ρητορική. Και κάτι απαραίτητο για τις μέρες που περνάμε: ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ (αν και θα μπορούσε).

Ομοφοβικός στις Η.Π.Α.; Σιγά το νέο. Και όμως! Μπορούμε να πούμε με άνεση ότι ο Scott Lively είναι στο top-5 των πιο γραφικών ομοφοβικών του πλανήτη.

Ήδη το 1996 –όταν εμείς ακόμα κρεμιόμασταν από τα δέντρα- αυτός έγραφε το βιβλίο Ροζ Σβάστικα (σας δίνουμε λινκ από ένα site που λέγεται defendthefamily.com, κι αυτό κάτι λέει). Στο βιβλίο αυτό, ο Scott κατέθετε μια ιδιαίτερα πρωτότυπη άποψη. Κατά τη γνώμη του, ο μιλιταρισμός της Ναζιστικής Γερμανίας είχε τις ρίζες της στα πολλά ομοφυλόφιλα μέλη του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος. Αυτό σκέτο. Οι Γερμανοί έγιναν η προσωποποίηση του κακού ακριβώς επειδή ήταν πούστηδοι. Στο ίδιο βιβλίο αποδεικνύει ότι οι 8 από τις 10 πιο αδίστακτους serialkillers στις Η.Π.Α. ήταν… ομοφυλόφιλοι. Και να μια θεωρία που δεν είχαν σκεφτεί στην Καθημερινή.

Η δράση του Scott (μπορώ να σε λέω Scott, έτσι;) δεν σταμάτησε σε ένα βιβλίο. Συνέχισε να πρωταγωνιστεί στο δημόσιο διάλογο για την ομοφυλοφιλία βγάζοντας βιβλία και όντας καλεσμένος σε διάφορα τηλεοπτικά μέσα. Κάποιοι τον συνδέουν και με τα ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα που πάρθηκαν στην Ουγκάντα ενάντια στην ομοφυλοφιλία. Ο Scott τον αρνείται πεισματικά.

 Ο Scott Lively έφτασε στον Όλυμπο της προσωπικής του γραφικότητας ξεκινώντας μια εκστρατεία για να επιστρέψει το Ουράνιο Τόξο- σύμβολο της LGBT κοινότητας- εκεί που ανήκει, δηλαδή στον Θεό. Μέρος αυτής της εκστρατείας είναι και το παρακάτω τραγούδι που με χαρά σας προσφέρει το ΣΚΡΑ-punk. Από εδώ και πέρα, όταν θα βλέπετε Ουράνιο Τόξο δεν θα σκέφτεστε ούτε τους κουνιστούς ούτε τους πράκτορες του Γκρούεφσκι.

Μουσική: Γιώργος Θεοφάνους

Στίχοι: Scott Lively, Γιώργος Καρατζαφέρης

  • Social Links: