Μία ημέρα μετά το ηρωικό «ΟΧΙ» των Σκωτσέζων, που μετέβαλλε την 19η Σεπτεμβρίου σε εθνική εορτή ανάλογη της δικής μας 28ης Οκτωβρίου, ο ήλιος ως εκ θαύματος κάνει την εμφάνιση…

10 πράγματα που θα είχαν συμβεί αν επικρατούσε το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της Σκωτίας

Μία ημέρα μετά το ηρωικό «ΟΧΙ» των Σκωτσέζων, που μετέβαλλε την 19η Σεπτεμβρίου σε εθνική εορτή ανάλογη της δικής μας 28ης Οκτωβρίου, ο ήλιος ως εκ θαύματος κάνει την εμφάνιση του σε ολόκληρη τη γη των Highlands, τα πουλάκια τιτιβίζουν (κάτσε κάτω Άδωνη), οι Rangers ανεβαίνουν κατηγορία, η οικονομία ανθεί και οι άνθρωποι πίνουν χαρούμενοι το τσάι τους διαβάζοντας τις πρωινές εφημερίδες.

jFGh1M8

Σε πρωτοσέλιδο άρθρο της με τίτλο «10 πράγματα από τα οποία γλιτώσαμε μαζί με την ανεξαρτησία» η βρετανική εφημερίδα Daily (pun intended) γιορτάζει τη νίκη των ενωτικών, που κράτησε τη Σκωτία στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκθέτοντας μερικούς από τους λόγους για τους οποίους μια ενδεχόμενη ανεξαρτητοποίηση θα έφερνε την καταστροφή στη χώρα:

 1) Το Νησί θα σχιζόταν στα δύο και η γη των Σκωτσέζων θα έπλεε μόνη και αβοήθητη στη Βόρεια Θάλασσα, κάτι σαν την τελευταία σκηνή του αριστουργήματος Underground. Μεγάλη εμφανιζόταν η πιθανότητα η χώρα να χτυπηθεί από τσουνάμι ή από την έκρηξη του ηφαιστείου Μπαρνταρμπούνγκα της Ισλανδίας.

2) Η Nessie θα τσαντιζόταν λιγάκι και θα έβγαινε παγανιά σαν άλλος Γκοντζίλα, σπέρνοντας το θάνατο και την καταστροφή στους αλαζόνες που τόλμησαν να την ταράξουν.

3) Ο Σον Κόνερι θα άφηνε μαλλιά και θα γυρνούσε το The Rock 2, πάλι μαζί με τον Νίκολας Κέιτζ.

4) Το σκωτσέζικο ποδόσφαιρο θα απομονωνόταν από την UEFA. Οι μεταγραφές ξένων ποδοσφαιριστών θα απαγορεύονταν και οι ομάδες θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις, κάτι που σταδιακά θα οδηγούσε στον μαρασμό του αθλήματος και την εξαφάνισή του από τη χώρα.

5) Ολόκληρη η υφήλιος θα έκανε εμπάργκο στο σκωτσέζικο ουίσκι, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομία, αλλά και όχι μόνο. Πέρα από την ανυπολόγιστη οικονομική ζημία που θα υφίστατο η χώρα, όλο το παραγόμενο αλκοόλ θα παρέμενε εντός συνόρων και καθώς η διεθνής κατακραυγή, που θα είχε μετατρέψει τους Σκωτσέζους σε «μαύρα πρόβατα», θα τους είχε ρίξει στη μαύρη κατάθλιψη, αυτοί θα το έριχναν στο αλκοόλ για να ξεχάσουν τον πόνο τους. Η κατανάλωση θα αυξανόταν κατακόρυφα, όπως επίσης και τα συνεπαγόμενα προβλήματα: αλκοολισμός, εγκληματικότητα, μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας, διάλυση του θεσμού της οικογένειας, διάρρηξη του κοινωνικού ιστού κλπ.

6) Θα έκανε την εμφάνιση του ο USA (Unifying Scottish Army), ο οποίος θα απαρτιζόταν από οπαδούς του «ΟΧΙ» και θα συσπείρωνε γύρω του μεγάλο μέρος του πληθυσμού, δημιουργώντας τις συνθήκες ενός εμφυλίου πολέμου. Ο αντάρτικος αυτός στρατός, δεχόμενος υπογείως βοήθεια από το Ηνωμένο Βασίλειο, θα υπονόμευε τις διαδικασίες ανεξαρτητοποίησης της χώρας, με σαμποτάζ, δολιοφθορές, δολοφονίες πολιτικών και μη προσώπων και θα αποσταθεροποιούσε τη χώρα, οδηγώντας στην άνοδο των δύο άκρων, το χάος, τη βία και την αναρχία.

Mzi0iiq

7) Με απόφαση της Αυτού Μεγαλειότητος της Βασίλισσας Ελισάβετ, ο Sir Alex Ferguson θα έχανε τον τίτλο του Sir. Οι αντιδράσεις των φίλων της Manchester United, που διαμαρτύρονταν ότι με αυτό τον τρόπο αμαυρώνεται ένα χρυσό κεφάλαιο της ιστορίας των «μπέμπηδων», θα χαρακτηρίζονταν ως προβοκατόρικες και αντιδραστικές.

8) Το βρετανικό δημόσιο θα προχωρούσε σε κατάσχεση των υπερσύγχρονων μηχανημάτων και όλου του υποστηρικτικού υλικού από τις υπερσύγχρονες αίθουσες των υπερσύγχρονων πανεπιστημίων της Σκωτίας. Έτσι, αυτό που θα απέμενε πια στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας θα ήταν μόνο η παλιά τους αίγλη και οι επιγραφές «Εδώ κάποτε γυρίστηκαν οι ταινίες του Χάρι Πότερ».

9) Το «ΟΧΙ» γλίτωσε τη χώρα από ένα κύμα κιτς, όπου γραφικοί κοκκινοτρίχηδες θα κυκλοφορούσαν συνεχώς με αμφίεση α λα Bravehart, φορώντας δέρματα ζώων και με βαμμένα μπλε πρόσωπα. Εκτός αυτού, οι τρομοκράτες αυτονομιστές είχαν στα σκαριά σχέδιο νόμου με το οποίο θα υποχρέωναν τους πάντες να όχι μόνο να φορούν κιλτ, αλλά και να μην το βγάζουν ποτέ από πάνω τους. Καταλαβαίνετε πολύ καλά πιστεύω πόσο ολέθριες επιπτώσεις θα είχε αυτό στον τουρισμό της χώρας, καθώς αυτές οι ασχήμιες θα αποτελούσαν τη χειρότερη δυσφήμιση της Σκωτίας στο εξωτερικό.

10) Τελευταίο και πιο σημαντικό, απ’ τις πρώτες κιόλας στιγμές της ανεξαρτητοποίησης της χώρας, θα είχαμε bank run, οι τράπεζες θα κατέρρεαν και η χώρα θα έβγαινε απ’ το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.