Δεν πάνε πολλές μέρες από τότε που διάβασα για έναν λόγο που έβγαλε ο Πρωθυπουργός στο καφενείο της Βουλής για τον κίνδυνο που θα έχει μια ενδεχόμενη πρόωρη προσφυγή στις…

6 μέρη όπου εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς μετά από το καφενείο της Βουλής

Δεν πάνε πολλές μέρες από τότε που διάβασα για έναν λόγο που έβγαλε ο Πρωθυπουργός στο καφενείο της Βουλής για τον κίνδυνο που θα έχει μια ενδεχόμενη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Στην αρχή σκέφτηκα τα κλασικά «είναι δυνατόν ένας Πρωθυπουργός να τρομοκρατεί βουλευτές με λόγους σε καφενεία;», «πού ζούμε;», κτλ. Μετά από κάποιες μέρες όμως άκουγα ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι είχαν αυτό το τετ-α-τετ με τον Πρωθυπουργό. Νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα αλλά τελικά όλα μοιάζουν αληθινά. Σταχυολόγησα κάποιες από αυτές τις ιστορίες παρακάτω. Σε εμένα πάντως δεν έχει έρθει ακόμα ο Σαμαράς, οπότε σας τις παραθέτω με κάθε επιφύλαξη.

XnIX7OG

Στην Αμφίπολη η αρχαιολόγος Κατερίνη Περιστέρη

Επιτέλους! Μετά από κοπιαστική εργασία εκατοντάδων ωρών, οι ανασκαφές ήταν πια κοντά στο τέλος τους. Οι αρχαιολόγοι είχαν βρει την είσοδο του κεντρικού χώρου του τάφου. Ήταν εύκολο να περάσει ο οποιοσδήποτε μέσα σε αυτόν. Σαν να μην είχαν περάσει ποτέ τόσοι αιώνες. Προς τιμήν τους όλοι έκαναν πέρα. Άφησαν να μπει πρώτη η επικεφαλής των ανασκαφών.

«Περάστε κυρία Περιστέρη. Δεν έχουμε δει τίποτα αλλά είμαστε σίγουροι ότι ο τάφος δεν έχει συληθεί».

Η αρχαιολόγος ήταν μπροστά στην πιο σημαντική στιγμή της καριέρας της, ίσως και της ζωής της. Ταχυπαλμία και ένα τρέμουλο της υποδείκνυαν και σωματικά αυτό που είχε καταλάβει ήδη. Αυτά τα δευτερόλεπτα θα έμεναν στην ιστορία. Έκανε ένα βήμα και δίστασε να κάνει το δεύτερο. Ήταν έκπληκτη με αυτό που μόλις είχε αντικρύσει. Σχεδόν λιποθύμησε.

«Τα κατάφερες τελικά Κατερίνα» είπε με κουρασμένη φωνή. Ήταν αξύριστος, ιδρωμένος. Καθόταν μόνος του στον τοίχο και ενώ της μίλαγε κοίταγε αφηρημένος σε ένα πανέμορφο ψηφιδωτό.

-«Κκκύριε πρωθυπουργέ! Μα πώς; Τι συμβαίνει εδώ;».

– «Ηρέμησε Κατερίνα. Θα στα εξηγήσω όλα. Πώς σου φαίνεται αυτό το ψηφιδωτό; Δεν είναι εκπληκτικό;» ψέλλισε και γύρισε για πρώτη φορά προς το μέρος της.

-«Είναι πράγματι πανέμορφο κύριε Σαμαρά».

Τότε ο κ.Σαμαράς άνοιξε ένα μπουκάλι ουίσκι και το έτεινε προς το μέρος της. Εκείνη δεν ήθελε.

«Χιλιάδες χρόνια ιστορίας θα χαθούν μέσα σε μια στιγμή. Αυτό το ψηφιδωτό θα γίνει έρμαιο των λαϊκισμών και της παροχολογίας. Ποιος ξέρει ποια ΔΕΚΟ, ποιος Φωτόπουλος θα αναλάβει τη φύλαξη του. Τα πάντα θα καταστραφούν αν βγει ο Τσίπρας. Θα το βάψουν με γκράφιτι και μετά θα τον βεβηλώσουν. Μπορεί να κάνουν και συναυλίες. Ένα να ξέρεις Κατερίνα. Αν δεν με ψηφίσετε, η Αμφίπολη θα βγει από το Ευρώ και θα αδειάσουν τα ΑΤΜ. Σήκωσε και εσύ το βάρος της ευθύνης σου.»

Η κυρία Περιστέρη έκπληκτη άκουσε όσα είχε να της πει ο Πρωθυπουργός. Δεν ρώτησε ούτε πώς βρέθηκε εκεί μέσα, ούτε πώς πριν κάποιες βδομάδες ήταν ταυτόχρονα και μέσα και έξω από το μνημείο. Το μόνο που ήξερε ήταν ότι δεν θα άφηνε την χώρα στο έλεος των δημαγωγών.

 

Στο Μαρούσι η Lady Gaga

«ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!»

Ανάμεσα σε χιλιάδες εφηβικά και μετεφηβικά ουρλιαχτά ξεχώριζε μια σκυθρωπή φιγούρα. Μεθυσμένοι νεαροί και νεαρές χοροπηδούσαν στα φραγκολεβαντίνικα ακούσματα της μεγαλύτερης pop star της εποχής μας. Στη σκιά τους ένας ψηλόλιγνος, γοητευτικός κύριος με γυαλιά και χωρίστρα. Αγανακτούσε κάπως με τα όσα έβλεπε αλλά που και που έπιανε τον εαυτό του να ακολουθεί τη μελωδία του «Bad Romance».

Όταν τελείωσε η συναυλία, αυτός μπήκε αιφνιδιαστικά στο καμαρίνι της.

«Πρέπει να σου μιλήσω κυρία Gaga για τις συνέπειες που θα έχει για την χώρα μια ενδεχόμενη ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα να ξέρεις. Αν ρίξεις την κυβέρνηση, θα αδειάσουν τα ΑΤΜ και η pop μουσική θα φύγει από το Ευρώ. Σήκωσε και εσύ το βάρος της ευθύνης σου».

Η Lady Gaga φορούσε αυτιά γαΪδάρου και από κάτω ήταν ολόγυμνη. Μετά τον συγκινητικό λόγο του τύπου με τα γυαλιά θορυβήθηκε. Δεν ήξερε ελληνικά, δεν ήξερε καν ποιος ήταν αυτός που της μίλαγε. Τελικά, όμως, του έδωσε ένα αυτόγραφο.

Στο Drunk Sinatra η Αντιγόνη από την Κατεχάκη

Η Αντιγόνη μένει στην Κατεχάκη αλλά λατρεύει να βγαίνει βράδυ στο κέντρο. Για την ακρίβεια όλης της η ζωή είναι η έξοδος στο Κέντρο. Όλη τη βδομάδα διαβάζει για το πόσο γαμάτο είναι το Drunk Sinatra και το Σάββατο το επισκέπτεται με το παρεάκι της. Ποτέ δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα πολιτικά.

Εκείνο το Σαββατόβραδο, είχε βγει με τον φίλο της τον Μένιο. Έπινε ένα δροσερό κοκτέιλ που της είχε σερβίρει ο Λεωνίδας, ο γοητευτικός μπάρμαν. Τον φλέρταρε και την φλέρταρε συνεχώς. Εκείνος είχε γυρίσει και χόρευε στη μουσική ενός μη χορευτικού κομματιού. Τον σκούντηξε για να του παραγγείλει. Τότε είδε τον Αντώνη Σαμαρά.

«Αντιγόνη, το ξέρω ότι δεν με ξέρεις αλλά πρέπει να σε συνεφέρω. Στα 18 σου ψήφισες ΔΑΠ αλλά τώρα γυροφέρνεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχεις υπόψη σου πόσο καταστροφική επιλογή κάνεις για την χώρα; Νομίζεις ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεις λεφτά στο ΑΤΜ για να πληρώνεις το ποτό σου; Έχεις πάει στη Βόρεια Κορέα ποτέ; Εκεί να δεις τι θα πάθεις. Ανάλαβε τις ευθύνες σου. Είσαι μεγάλο κορίτσι πια».

H Aντιγόνη κορόιδεψε. Την επόμενη μέρα, όμως, αγόρασε την Κυριακάτικη Δημοκρατία.

Στο Βατικανό ο Αλέξης Τσίπρας

Η συνάντηση με τον Πάπα είχε πάει πολύ καλά και ο Αλέξης Τσίπρας απολάμβανε την μακαρονάδα του στη Via Nazionale. Ήξερε ότι ήταν ήδη ο νέος πρωθυπουργός. Το μόνο που έμενε ήταν να περάσει ο απαραίτητος χρόνος. Φαγωμένος σηκώθηκε από το τραπέζι του και περπάτησε για να χωνέψει. Στις 7 ήταν η πτήση για την Αθήνα. Είπε στον Σκουρλέτη να ξεκουραστεί. Ήθελε να μείνει μόνος.

Καθώς περπάταγε στα γραφικά σοκάκια της Ρώμης, απέναντι από το Καπιτώλιο, σταμάτησε μπροστά του μια λιμουζίνα. Ένα φιμέ παράθυρο άρχισε να κατεβαίνει σιγά-σιγά. Ήταν ο Αντώνης Σαμαράς. Ο Αλέξης έκπληκτος με την εικόνα, τον ρώτησε:

«Τι κάνεις εδώ;»

Ο Πρωθυπουργός απάντησε: «Πολεμάω για να σώσω την Ελλάδα από τα χέρια των δημαγωγών, της αστάθειας και της λαοκρατίας. Να ξέρεις ότι αν ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ η χώρα θα πάει στο χθες. Θα πληρώνουν και τα εγγόνια σου τα νέα χρέη. Να ξέρεις ότι θα αδειάσουν τα ΑΤΜ και θα καταστραφεί η οικονομία μας».

Ο Τσίπρας δίστασε και γέλασε. Η λιμουζίνα έφυγε πατώντας γκάζι. Στον δρόμο προς το αεροδρόμιο συζητούσε με τον Σκουρλέτη.

SS7LfYu

«Αλέξη, να βγάλουμε ανακοίνωση που να κοστολογούμε επακριβώς το πρόγραμμά μας. Να εξηγήσουμε ότι με την άρση της εξίσωσης φόρου…» ο Τσίπρας τον διέκοψε.

«Τι λαϊκισμοί είναι αυτοί ρε Πάνο;»

 

Στα Πετράλωνα ο κυρ-Νίκος

Είχε περάσει η ώρα. Ο κυρ-Νίκος όδευε προς το αγαπημένο του καφενείο στα Κάτω Πετράλωνα. Είχε πάρει ένα πενηντάρι από την σύνταξη του, κρυφά από τη γυναίκα του για να το παίξει στα χαρτιά. Η σύνταξη ήταν κομμένη αλλά το χαρτάκι δεν μπορούσε με τίποτα να το κόψει.

Μπαίνει και χαιρετάει όλους τους γνωστούς του. Στην άκρη του μαγαζιού καθόταν ένα μαυροντυμένος τύπος με κουκούλα. Ήταν σκυμμένος και έπινε ελληνικό βαρύ γλυκό και όχι. Έκανε σήμα στον κυρ- Νίκο . Ο κυρ-Νίκος τότε τον πλησίασε και έκατσε στο τραπέζι. Έκπληκτος είδε το πρόσωπο του Πρωθυπουργού.
«Άκουσε κυρ Νίκο…» είπε αυτός με σίγουρο ύφος
«Μα μισό λεπτό!» τον διέκοψε ο κυρ-Νίκος «εγώ ήδη σε ψηφίζω».
Η σκοτεινή φιγούρα του χαμογέλασε με ικανοποίηση. Σηκώθηκε τρέχοντας προς τα έξω. Ανέβηκε στο μαύρο άλογο του και χάθηκε προς το μέρος που έδυε ο ήλιος.

Στις εφηβικές του αναμνήσεις ο Λεύτερης Παπαδόπουλος

 

HDQtvoP

 

Δεν μπόρεσα να μάθω λεπτομέρειες γιατί στη συνέχεια με έδειρε. Ωστόσο, ανάμεσα στα χαστούκια έβλεπα ότι ο άνθρωπος αυτός είχε πειστεί από τα λόγια του πρωθυπουργού.

Αυτά και άλλα τόσα περιστατικά έρχονται συνέχεια στο email του ΣΚΡΑ-punk που κοντεύει να πιάσει φωτιά. Και εγώ σκέφτομαι αυτό που σκέφτεστε. Είναι δυνατόν να είναι αλήθεια; Είναι δυνατόν ένας Πρωθυπουργός να βρίσκεται σε τόσα μέρη ταυτόχρονα; Μήπως είναι μια καλοστημένη φάρσα;

Τέλος πάντων, μάλλον ποτέ δεν θα μάθω μέχρι να το δω ιδίοις όμμασι. Δεν γράφω άλλα γιατί με έχει ζαλίσει ο κηπουρός έξω. Με φωνάζει εδώ και μια ώρα.

Όμως για μισό λεπτό! Δεν έχουμε κηπουρό…