Οι εκλογές του Γενάρη του 2015 θα είναι πολύ περίεργες. Η προεκλογική περίοδος που διανύουμε διαρκεί σκάρτα ένα μήνα και θέτει πολύ σοβαρά διακυβεύματα. Σε αντίθεση με τον χαμό των…

9 πολιτικοί που θα φέρουν τα πάνω κάτω στις εκλογές

Οι εκλογές του Γενάρη του 2015 θα είναι πολύ περίεργες. Η προεκλογική περίοδος που διανύουμε διαρκεί σκάρτα ένα μήνα και θέτει πολύ σοβαρά διακυβεύματα. Σε αντίθεση με τον χαμό των εκλογών του ’12, στις εκλογές του ’15 έχουμε ένα πιο στέρεο πολιτικό σκηνικό. Οι περισσότεροι έχουν στοιχηθεί πίσω από συγκεκριμένες επιλογές και μένουν κάποιοι στις τελευταίες σειρές που προσπαθούν τρέχοντας να βρουν πού θα στοιχηθούν. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια-πολύ λίγα πρόσωπα- που με την ακτινοβολία τους μπορούν να αναποδογυρίσουν τους συσχετισμούς και να τραντάξουν τα θεμέλια του νέου πολιτικού συστήματος που δείχνει να παγιώνεται.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ, λοιπόν, ΟΙ 9 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΖΟΥΜΕ (διαβάστε το με φωνή Αμερικανού τηλεπαρουσιαστή και φανταστείτε τεράστια γράμματα να σκάνε στην οθόνη):

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ

Ο Μιλτιάδης δεν είναι αυτοδημιούργητος, οκ. Ούτε τον λες και ιδιαίτερα έξυπνο. Κατάφερε, παρότι αρχιΟΝΝΕΔίτης στην ψυχή, να μην εκλεγεί δήμαρχος στην αρχιΟΝΝΕΔίτικη Γλυφάδα και αυτό δεν είναι και πολύ καλό. Γλυφάδα χωρίς ΟΝΝΕΔίτη δήμαρχο είναι σαν να είσαι δυνάμει επιστολή διαμαρτυρίας που δεν έβγαλε ο Πανόπουλος ή κωλοφτιαγμένο Subaru Impreza που το οδηγάει κοινωνικός ανθρωπολόγος. O Μίλτος μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα. Όχι ως πολιτικός άνδρα αλλά ως σύμβολο. Το σύμβολο ότι, στο βάθος της αβερωφικής Νέας Δημοκρατίας, υπάρχει ακόμα μια τρυφερή ΔΑΠίτικη καρδιά. Τα αντικομμουνιστικά παραληρήματα του Χρύσανθου είναι πασέ για το παραδοσιακά δεξιό κοινό των διαλυμένων μεσημεριανάδικων. Αυτό το παραλήρημα, όμως, μπορεί να τα επανασυσπειρώσει:

ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

tF9aHao

Όλα βαίνουν καλώς. Τα σχέδια που είχαν μελετηθεί πριν από 11 χρόνια δεν έχουν εκτροχιαστεί ούτε σπιθαμή. Ο Πεταλωτής το πίστευε, ο Πετσάλνικος έκλαψε σαν τον άπιστο Θωμά. Ο ΓΑΠ επέστρεψε, όπως ο ίδιος είχε προφητεύσει κάποτε. Αφού έριξε την εκσυγχρονιστική κυβέρνηση Σημίτη και κράτησε στην εξουσία γελοιοποιώντας την κυβέρνηση Κωστάκη, έβαλε την χώρα στο Μνημόνιο και συνθήκες ακραίου καπιταλισμού. Ο κόσμος ξύπνησε και είδε. Ο Σημίτης είναι σπίτι του, ο Κωστάκης δεν τολμάει ούτε μιλιά να βγάλει μετά το στραπάτσο, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος θα πάνε και αυτοί σπίτι τους. Όλα ήταν υπολογισμένα από τον Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ο ΓΑΠ θα μας κάνει Σοβιετία και σε σαράντα χρόνια από τώρα, στη μακρινή Ουρουγουάη θα ιδρύεται ένα κόμμα που θα ονομάζεται Κ.Κ.Ο. (μ.-π.), δηλαδή Κομμουνιστικό Κόμμα Ουρουγουάης (μαρξιστικό-παπανδρεϊκό). ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 0,2%.

ΠΑΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

7jjiR51

Η πιο περήφανη ανακάλυψή που έκανα ποτέ στο fb. Ήταν βέβαια σαν να κλέβω Εκκλησία: τα χαρακτηριστικά «Πυργιώτης, δικηγόρος και ΠΑΣΟΚος» με οδήγησαν στο να του στείλω άμεσα αίτημα φιλίας το μακρινό 2011. Τώρα, ο Παύλος είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών. Μάθε ότι αν ποτέ πεις κακιά κουβέντα για την Ελιά και το βράδυ βλέπεις σκιές στους τοίχους ή ότι πέφτουν πράγματα στο μπάνιο ή αν ακούσεις από το σαλόνι να μπαίνει στο γραμμόφωνο Νταλάρας, δεν είναι τυχαίο. Σε στοίχειωσε ο Παύλος Αθανασόπουλος. Θα το πληρώσεις. Ο Παύλος με το πόδι θα πατάει κεφάλια ΓΑΠικών και με το χέρι θα σφίγγει από τον λαιμό λαϊκιστές και ΣΥΡΙΖΑίους.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ

B5enqdD

Ο κινητήρας ενός F-16, ο βόμβος από την έκρηξη μιας βόμβας απεμπλουτισμένου ουρανίου, ο ήχος από συναυλία των Slayer όπου ο ηχολήπτης κοιμήθηκε και έβαλε τα πάντα στο τέρμα,  τρίδυμα που ουρλιάζουν ταυτόχρονα επειδή ο μπαμπάς τους δεν τα πήγε στο πάρκο, 20000 ΠΑΟΚτζήδες να πανηγυρίζουν γκολ που μπήκε στο 90’ σε τελικό Κυπέλου με τον Ολυμπιακό. Σκεφτείτε όλα αυτά να συμβαίνουν ταυτόχρονα ενώ στη τηλεόραση, στο Volume 1, θα μιλάει ο Στρατούλης για την ανθρωπιστική κρίση. Ε, μαντέψτε ποιος θα ακουστεί στο τέλος.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ

 

LjvgIGm

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος μπορεί να επηρεάσει την τελική έκβαση των εκλογών προς δύο κατευθύνσεις. Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, θα βγει δύο μέρες πριν τις εκλογές και θα τρομοκρατήσει τον λαό λέγοντας ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος θα φύγει από την χώρα, οι κλέφτες θα μπουν φυλακή, θα φύγει η Τρόικα, θα τριπλασιαστούν οι μισθοί μας, θα κάνουμε όλη μέρα έρωτα και θα διαβάζουμε βιβλία, θα ακούμε μουσικές και θα παίζουμε σαν μικρά παιδιά. Σύμφωνα με το δεύτερο σενάριο, θα αποκαλυφθεί ότι είναι πράκτορας του ΣΥΡΙΖΑ και ότι όλα αυτά που βγαίνει και λέει κατά καιρούς δεν είναι τυχαία.

ΟΛΕ ΓΚΟΥΝΑΑΡ ΣΟΛΣΚΙΕΡ

qhz014o

Ο Πάνος Καμμένος κάνει δυνατές μεταγραφές τελευταία. Χρήστος Νικολόπουλος, Βύρων Πολύδωρας, Γιώργος Χρηστοφορίδης, Κριστόφ Βαζέχα. Κάθε μεταγραφή είναι και ένα σκαλοπάτι για τους ΑΝΕΛ να φτάσουν στα παλιά καλά ποσοστά. Για να γίνει αυτό, ωστόσο, πρέπει να βγει μια δύσκολη χρονιά που θα τους βρει τουλάχιστον εντός Κοινοβουλίου. Ο ειδικευόμενος στα γκολ της τελευταία στιγμής Σόλσκιερ (ο οποίος, μεταξύ μας, έχει φάτσα που αν ήταν ελληνική θα ψήφιζε σίγουρα ΑΝΕΛ) μπορεί να δώσει πολλές λύσεις σε μια Κοινοβουλευτική Ομάδα που δεν έχει πρόβλημα τόσο στην παραγωγή φάσεων, όσο στο τελείωμά τους.

ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ

 

 

ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ

kyZN5tB

Στις 26 του Γενάρη, ο Θάνος Τζήμερος έξαλλος δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών και κάνει πραξικόπημα μέσω facebook. Το πραξικόπημα θα μείνει γνωστό στην ιστορία ως η «Δικτατορία των Human Resources,  Selection and Assessment Managers». H Δικτατορία θα πέσει μετά από 32 τραγικά δευτερόλεπτα, λόγω report του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου, ό οποίος στη συνέχεια θα αναγνωριστεί ως ήρωας της Εθνικής Αντίστασης. Μετά από 150 χρόνια, κάποιος θα καταγράψει την ιστορία του Θάνου σε μια συλλογή διηγημάτων. Οι κριτικοί λογοτεχνίας θα μιλήσουν για τον νέο Μπόρχες.

ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ

uNwyTCV

Σπύρος Λυκούδης, Νίκος Μπίστης και Γρηγόρης Ψαριανός, αηδιασμένοι από την αριστερή στροφή του Ποταμιού θα κάνουν νέο κόμμα στα πρότυπα του «Πολύδωρας-Ζώης-Ψωμιάδης». Θα καταφέρουν να μαζέψουν μαζί τους άλλους 63 υπερήλικες ανανεωτικούς. Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα πάρουν 42 ψήφους σε όλη την επικράτεια. Τι συνέβη; Πώς είναι δυνατό κάτι τέτοιο; Μπερδεύτηκαν πράγματι κάποια από τα μέλη των Ανανεωτικών Γηρατείων ή το παρακράτος ήθελε να χτυπήσει τις αληθινά μεταρρυθμιστικές δυνάμεις αυτού του τόπου;