Έλα πιο κοντα. Ο άνεμος τραγουδάει πάλι απόψε.Μαίνεται καταιγίδα.Το ωστικό κύμα σάρωσε όλο τον κόκκινο πλανήτη. Τα νέα δεν είναι καλά, ωστόσο θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα. Με σπασμωδικές…

Cocaine Death 3: ISIS-Celestial

Έλα πιο κοντα.

Ο άνεμος τραγουδάει πάλι απόψε.Μαίνεται καταιγίδα.Το ωστικό κύμα σάρωσε όλο τον κόκκινο πλανήτη. Τα νέα δεν είναι καλά, ωστόσο θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα. Με σπασμωδικές κινήσεις χαιρέτισε σχεδόν και ύστερα απομακρύνθηκε. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ήταν σχεδιασμένο πριν πολύ καιρό. Αναμενόμενο αφού τόσα χρόνια σιγοέβραζε στο μεδούλι του. Δεν μπορούσες να πεις κάτι γιατί το νόμισμα έχει παντα δυο όψεις και υπάρχει η ανηφόρα και η κατηφόρα.

Ίδιο το νόημα και συγκεντρωμένο σε δοχεία. Εξαίρεση καμιά και ο οχετός σκοτεινός σαν την παραζάλη της νεολιθικής πραγματικότητας. Αρωγός κακών μαντάτων και συνάμα ούριος άνεμος για την αλλαγή. Σιωπηλά αλλαλάζουν τα κύματα και τσακίζονται στα βράχια. Σιωπηλά ο κυνηγός πλησιάζει το θύμα. Σιωπηλά υφαίνουμε την σκηνή μας πριν βγούμε για την παράσταση. Σιωπηλά καπνίζουμε και χαιρετάμε τους φόβους μας, μην τυχόν και μας φανερωθούν αγριεμένοι. Κανείς δεν θέλει τον πάτο, αλλά αυτός μας τριγυρνάει. Σαν τον σαλτιμπάγκο σε κάποια πλατεία που γυροφέρνει τους ταξιδιώτες για να μπορέσει να τραφεί.

Isis-Celestial-reissue-2013

Έλα πιο κοντά.

Αλυσόδεσε την ευτυχία και άνοιξε πανιά στη δυστυχία. Είναι πιο εύκολο να κλαις από το να γελάς. Περιόρισε τον κόπο, αφού τίποτα δεν θα βγει από αυτό. Συρρικνώνοντας την ουσία, παραμονεύει η λήθη. Μεγαλειώδης σχεδόν κομψή και γοητευτική. Κρατάει ασημένια κηροπήγια και η κάπα είναι μαύρη. Μήτε πόσο βέβαια άλλο τόσο μαύρη είναι η ψυχή της. Γεμάτη από ανικανοποίητες ευχές και χαμόγελα που πάγωσαν στην προσμονή.

Έλα πιο κοντά.

Το δέρμα του φιδιού αλλάζει, πεθαίνει και ξαναζεί. Μέσα από τρύπες χρονικού επαναπροσδιορισμού θα μπορέσεις να καταλάβεις, ανοίγοντας την ψυχή σου μέσα στα βιβλία σου, τα δικά σου βιβλία που τα έκλεισες. Αυτά τα οποία έθαψες κάτω από τόνους αλλόκοτων αλλαγών. Εναρμονίζοντας παλμικό αποπνικτικό τόνο και μεταφέροντάς τον κυκλικά ξανά και ξανά. Σφυροκόπημα ρυθμού που διαβαίνει μυαλό, ψυχή και σώμα. Καταλαβαίνω ότι είσαι πολύ κοντά πλέον. Πιο κοντά από αυτό που μπορείς να αντέξεις. Σαν τον Ίκαρο που έκαψε τα φτερά του. Τόσο κοντά που δεν μπορείς να πάρεις ανάσα. Πολλά εμφανίζονται στο μυαλό, αλλά λίγα κρατάει. Σαν τον ασθενή που θέλει να ξεχάσει.

ISIS_CELESTIAL_12_Innersleeve_1_F

Κοντινό, μακρινό ή χαμένο. Σπαράζει ή θα σπαράξει. Θα λυγίσει ή θα σπάσει. Θα τραβηχτεί ή θα μείνει. Θα αντέξει ή θα φύγει. Θα φύγει. Θα επιβληθεί ή θα του επιβληθούν. Θα φάει ή θα το φάνε. Θα αναπτυχθεί ή θα μείνει στάσιμο. Θα αναγκαστεί και θα αναγκάσει. Θα δηλητηριαστεί και θα δηλητηριάσει. Θα προδωθεί και θα προδώσει. Θα αλλάξει.

Προβαίνοντας σε διαδικασίες ζωής τίποτα δεν είναι σίγουρο και κανείς δεν ξέρει πού θα οδηγηθεί. Στάσιμο είναι μόνο όταν το ακινητοποιείς. Να τρέξει, να πέσει και να πονέσει. Να προστατεύσει. Γυρνώντας το ρολόι πίσω, ψευδαίσθηση ολικής άρνησης των γεγονότων. Κοιτώντας στον κυκεώνα από την άλλη το ίδιο βλαβερό. Χιλιάδες καρφιά να έριχνες στα χέρια σου πριν το κάνεις ή πριν το πεις. Βλαβερό και συνάμα εξοργιστικό. Τον στόχο ήθελες να τον προστατέψεις.

Φύγε μακριά.

Προσάρμοσε, αντίδοτο, γαλήνη, αστέρια, ουρανός, κλείσε σε μια γυάλα, κλείσε. Πέτα, πέτα τα όλα. Γεμίζει ξανά το φορτίο, γεμίζει, χοάνη καμιά και η δεξαμενή τίγκα. Κηροζίνη. Πιάσε και πέτα, πέτα τα όλα. Κηροζίνη. Σπίρτα. Λούσε τον κόσμο με ευχές και άμα δεν πιάσει τίποτα, άναψέ τον. Άναψέ τον και άσε τις φλόγες να κάνουν τη δουλειά τους. Αποσπασματικά παράδωσε κάθε κεφάλαιο στη φωτιά. Άρχισε από το Άλφα. Πιάσε κάθε παράμετρο και στείλ’ την να κανει παρέα με τη λήθη. Πότισέ την και αυτήν με κηροζίνη και βάλ’ της φωτιά. Άσ’την να αλληθωρίσει καθώς θα καίγεται, τρελαμένη και ανίκανη να κάνει οτιδήποτε. Στείλ’τη στο διάολο και ακόμα παραπέρα. Στο χάος όπου σε παγίδεψαν. Στο χάος όπου σε κρέμασαν. Μάζεψέ τα όλα και προχώρα. Ρίξ’ τα όλα μέσα και μην αφήσεις τίποτα έξω. Φρόντισε να ποδοπατηθούν και τα τελευταία συντρίμια καλά. Ό,τι πάει να κουνηθεί, τσάκισέ το. Τσάκισέ το. Πιάσε το μπουκάλι. Άδειασέ το όλο πάνω τους. Άναψέ το. Κλείσ’ τα όλα στην παγίδα που σου ετοίμασαν και κάψ’ τα όλα. Στάσου έξω από το χείλος και απόλαυσε τη στιγμή. Παράδωσέ τα όλα εκεί όπου έπρεπε να είναι. Γκρέμισέ τα όλα και απόλαυσε τη νίκη σου. Περπάτα χίλια χιλιόμετρα, αν χρειαστεί. Κάψ’ τα όλα.

Πιο κοντά δεν πρόκειται να ξαναρθείς.