Οι 4LT με τη δεκαετή παρουσία στην ελληνική alternative rock σκηνή, δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του album τους ‘‘Puppet Syndrome Society’’ από την Los Almiros Records, επιστρέφουν με δυναμικό…

4LT+ DOWNTOWN ASSOCIATION / Διπλό LIVE σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι 4LT με τη δεκαετή παρουσία στην ελληνική alternative rock σκηνή, δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του album τους ‘‘Puppet Syndrome Society’’ από την Los Almiros Records, επιστρέφουν με δυναμικό διπλό live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρέα με τους Downtown Association. Οι D.A. έχουν τόπο καταγωγής τα Λαδάδικα και τιμούν τον hard rock ήχο. Δύο χρόνια μετά τον τελευταίο τους δίσκο City Guide, ανεβαίνουν στη σκηνή, προετοιμάζοντας το έδαφος για την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου τους εντός του έτους.

Η ώρα για rock θα σημάνει στις 21.00, στο 8ball, Πέμπτη 10/5 στη Θεσσαλονίκη, όπου θα μοιραστούν τη σκηνή με τους altenative metallers Circus Veil και τους straight-up rockers Soundbound. Το live θα επαναληφθεί για το αθηναϊκό κοινό, στο Crow Cub, την Παρασκευή 11/5 (πάλι στη εννέα), με εξαίρετη συνοδεία: εύφημος μνεία στους Drunk Jackals από την ιδιαιτέρως ρωκ Κόρινθο που θα τους συνοδεύσουν στο live, παρουσιάζοντας το πρώτο τους album “Countryside”.

Λίγο πριν το εκρηκτικό hard rock των Θεσσαλονικιών D.A. συναντήσει το μελωδικό Alternative heavy rock των Αθηναίων 4LT, οι δύο μπάντες επιλέγουν από πέντε δίσκους που σηματοδότησαν τις μεγαλύτερες μουσικές τους επιρροές.

4LT

  1. Alice in chains – Dirt

Από τα άλμπουμ που διαμόρφωσαν την αισθητική μιας εποχής η οποία διαμόρφωσε και εμάς.

  1. Pearl Jam – Vitalogy

Οι Pearl Jam αποτελούν την μεγαλύτερη ίσως επιρροή για μας. Πειραματισμός + συναίσθημα = Vitalogy

  1. Deftones – Diamond eyes

Αυτοί εδώ οι τύποι είναι ένα τρανό παράδειγμα του ότι ο έλεγχος στις συνθέσεις σου είναι σημαντικότερος από την ανεξέλεγκτη οργή. Αγαπάμε Deftones.

  1. Incubus – A crow left of the murder 

Γουστάρουμε πολύ τον τρόπο με τον οποίο παντρεύουν την φασαρία με την αρμονία… και κοπανηθήκαμε άπειρα με Megalomaniac.

  1. Muse – Absolution

Μόνο οι Muse καταφέρνουν να δαμάσουν το χάος που απαρτίζει το σύμπαν τους και να το δώσουν στον κόσμο σαν να μη συμβαίνει απολύτως τίποτα.

Downtown Association

  1. AC/DC – LET THERE BE ROCK

Δεν υπάρχει όνομα δίσκου και ταυτόχρονα όνομα μπάντας που να περιγράφουν καλύτερα το τι πρόκειται να ακούσεις. High energy μουσική στην πρίζα και εγένετο το rock.Η ενέργεια των AC/DC ήταν είναι και θα είναι πάθος για όλους μας.

2.THIN LIZZY – JOHNNY THE FOX

Όταν προσπαθήσεις να συνδυάσεις μελωδίες και catchy riffs με τo πιο cool attitude σε στοίχους και performance θα δεις πόσο μακριά βρίσκεσαι από την τελειότητα που βγάζουν οι Thin Lizzy με αυτόν τον δίσκο.

3.GUNS N ROSES – APPETITE FOR DESTRUCTION

Από τα καλύτερα rock debut albums που συνδύασαν ταυτόχρονα διαφορετικά χρώματα και χαρακτήρες με αποτέλεσμα ένα δίσκο που μπορείς να ακούς στο repeat από τα 10 έως τα 110 σου χρόνια.

4.LED ZEPPELIN – IV

Μαγεία, τέχνη, λάμψη, αποκρυφισμός και μουσικοί πειραματισμοί σε έναν ώριμο δίσκο από τους καλύτερους, ίσως, του είδους που λέγεται hard rock!

5.BLACK SABBATH – MASTERS OF REALITY

Ένας δίσκος σταθμός που έχει επηρεάσει γενιές και γενιές κιθαριστών, ντράμερ, μπασιστών και τραγουδιστών. Ατμόσφαιρα που μόνο οι Sabbath θα μπορούσαν να

ανακαλύψουν εκείνη την εποχή.

 

FB event:

https://www.facebook.com/events/645640989100709/

 

https://4ltmusic.bandcamp.com/

http://www.downtownassociation.eu/

https://drunkjackals.bandcamp.com/

https://circusveil.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/SoundBound.band/

  • Social Links: