Επιτέλους τρίτη σεζόν! Δύο χρόνια ήταν πολλά. Τα συγχωρεί το αποτέλεσμα. Μοιάζει περισσότερο με ταινία, παρά με επεισόδιο τηλεοπτικής σειράς. Αλλά σε ποιον δεν αρέσουν οι ταινίες;! Το όνομα γνωστό,…

My name is Holmes, Sherlock Holmes

Επιτέλους τρίτη σεζόν! Δύο χρόνια ήταν πολλά. Τα συγχωρεί το αποτέλεσμα. Μοιάζει περισσότερο με ταινία, παρά με επεισόδιο τηλεοπτικής σειράς. Αλλά σε ποιον δεν αρέσουν οι ταινίες;! Το όνομα γνωστό, ο πρωταγωνιστής βραβευμένος. Αγωνία έχουμε, μυστήριο έχουμε, χιούμορ έχουμε, σκηνοθεσία έχουμε, ερμηνείες έχουμε, BBC έχουμε, 50 διεθνή βραβεία έχουμε. Ο Sherlock Holmes είναι ο ήρωας με τις περισσότερες κινηματογραφικές ή τηλεοπτικές ενσαρκώσεις, με περισσότερες από 200 ταινίες. Όμως, ο Benedict Cumberbatch, είναι ο τέλειος Sherlock Holmes! Στην τηλεοπτική σειρά του BBC, οι ιστορίες του Arthur Conan Doyle επιστρέφουν στο σύγχρονο Λονδίνο με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Η αισθητική της σειράς είναι τελικά αυτό που σε κερδίζει. Γρήγορη σκηνοθεσία, έξυπνοι διάλογοι, το αχτύπητο ντουέτο Sherlock – Watson. Αυτό το ντουέτο λοιπόν, έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της σειράς. Τόση σου λέει η επιτυχία που οι Αμερικάνοι δεν έχασαν χρόνο και κυκλοφόρησαν νέα σειρά με τα κατορθώματα του Sherlock, το Elementary. Tο σενάριο δε ξεφεύγει από αυτά που ξέρουμε για τον Sherlock Holmes, σε αντίθεση με την απόπειρα των Αμερικάνων. Αυτό, αν με ρωτάτε, αγαπημένοι, δείχνει γνώση και σεβασμό.

My name is Holmes, Sherlock Holmes Χρύσα Λαΐου Jan 9, 2014

Στο ρόλο του Sherlock ο Benedict Cumberbatch, που αν μη τι άλλο έχει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρόσωπα, τετραπέρατος, ευφυής, αντικοινωνικός, εκκεντρικός αρέσκεται στην επίδειξη των ικανοτήτων του, δηλώνει μοναδικός στο είδος του.

I’m a consulting detective. The only one in the world. I invented the job”, μια από τις πολλές ατάκες του. Μοναχικός, μέχρι που εμφανίζεται στη ζωή του ο Dr Watson (Martin Freeman). Συνηθισμένος, ,με ανιαρή ζωή, του λείπει η αδρεναλίνη και τη βρίσκει κοντά στον Sherlock. Δύο άκρα αντιθετικοί χαρακτήρες που η συνεργασία τους λύνει εγκλήματα στο Λονδίνο του 21ου αιώνα.

Ενδιαφέρον ρόλος και αυτός του Andrew Scott. O Jim Moriarty. Παιχνίδι του, να καταστρέψει τον Sherlock Holmes . Θανάσιμος εχθρός του, ψυχοπαθής, εγκληματίας, και ιδιοφυία. Η ερμηνεία του εδώ, θα του ανοίξει σίγουρα δρόμους.

Ναι, έχει και γυναίκες η σειρά, αλλά δεν είμαστε φυλλάδα του Κωστόπουλου εδώ.

mNLrNq8

Βαθμολογία στο IMDB: 9,3

Βαθμολογία δική μου: 9,7

Η πρώτη σεζόν αποτελείται από 4 επεισόδια. Η δεύτερη από 3. Διάρκειας 90 λεπτών. Δηλαδή μια ώρα και 30 λεπτά! Λίγα επεισόδια και καλά. Προσεγμένη παραγωγή.

Η τρίτη σεζόν μόλις ξεκίνησε.

Ο Benedict Cumberbatch, αποκάλυψε πως θα υπάρξει και τέταρτος κύκλος της σειράς. Πως θα μπορούσε να μην υπάρξει άλλωστε! Θα γινόταν ξεσηκωμός. Εγώ σας λέω πως θα υπάρξει και πέμπτος.

Βρήκα κι αυτό. Αν αγαπάς τη σειρά, θα το αγαπήσεις. Αν δεν αγαπάς τη σειρά, δεν αγαπάς κανέναν. Ο συμπαθής Watson έχει το συνήθειο να γράφει σε ένα blog τις εμπειρίες του με τον Sherlock. Καθόλου στο πονηρό μην το πας. Αυτό λοιπόν, είναι το blog.

Για τις τελευταίες εξελίξεις, εδώ.

Και μη ξεχνάτε, η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική.

 

  • Social Links: