Ο Κουέντιν Ταραντίνο είναι μέγιστος και ξέρεις τι τον κάνει μέγιστο; Όχι μόνο το σκηνοθετικό του ταλέντο, αλλά και το γεγονός ότι δε σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει. Τον τελευταίο…

 ΣΟΚ! Τελικά ο Κουέντιν Ταραντίνο σκηνοθέτησε το Inception

Ο Κουέντιν Ταραντίνο είναι μέγιστος και ξέρεις τι τον κάνει μέγιστο; Όχι μόνο το σκηνοθετικό του ταλέντο, αλλά και το γεγονός ότι δε σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει. Τον τελευταίο καιρό Τον βλέπουμε σε μια σειρά από δημόσιες εμφανίσεις  ακόμα και με θράσος να μετατρέπει τον εφιάλτη καταστάσεων του Reservoir Dogs σε τραγικές συμπτώσεις για τις πραγματικές ζωές των ηθοποιών του, πράγμα που εξηγεί πολλά και για την τελευταία του δήλωση. Στο πλαίσιο λοιπόν της προώθησης της όγδοης ταινίας του The Hateful Eight (την οποία προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε όποιον ακόμα έκανε το σφάλμα να μει δει), μιλώντας τη Δευτέρα στο The Project παραδέχτηκε το γεγονός πως όλοι οι χαρακτήρες των ταινιών του συνδέονται μεταξύ τους σε έναν δικό του φανταστικό σύμπαν.

Η φυσική, πρώτη μας αντίδραση δε μπορεί να είναι άλλη, παρά αυτή:

4ea

Ωστόσο για τους τίμιους, σκληροπυρηνκούς μύστες, fans του ίδιου και των ταινιών του, μια τέτοια δήλωση δεν αποτελεί τόσο έκπληξη, όσο ανακούφιση.

Επιπλέον διάφοροι μερακλήδες παραγωγοί κινηματογραφικής και τηλεοπτικής συνωμοσιολογίας για χρόνια  (ναι, αυτοί που σχολιάζουν στο IMDB κάτω κάτω «τι θα είχε γίνει αν…» και «τι εννοούσε εκεί ο σκηνοθέτης;») σίγουρα θα έχουν σκεφτεί αυτήν την περίπτωση, μεταξύ άπειρων άλλων.

Περισσότερη σημασία εδώ όμως έχει μάλλον η ανάλυση στην οποία προχώρησε ο ίδιος ο Κουέντιν και η οποία προκάλεσε το ενδιαφέρον ακόμα και στο πιο κουλ άτομο στον κόσμο

Ουσιαστικά είπε, πως πρόκειται για ένα σύμπαν το οποίο περιέχει ένα δεύτερο πιο «κινηματογραφικό» δικό του σύμπαν και χαρακτηριστικά ανέφερε το παράδειγμα των χαρακτήρων από το Reservoir Dogs ή από το Pulp Fiction που αν πήγαιναν σινεμά θα έβλεπαν το Kill Bill, ενώ οι χαρακτήρες του From Dusk Till Dawn θα έβλεπαν μπροστά τους την Beatrix Kiddo. Ινσέψιω; Ναι, απαντάει στον φάκινγκ Κρίστοφερ Νόλαν και του βγάζει τη γλώσσα.

anigif_enhanced-30906-1415225290-6

Το αφεντικό, που καθόρισε όσο λίγοι τη σύγχρονη, κινηματογραφική και μη, ποπ κουλτούρα και ειδικότερα αυτή της γενιά μας (αρχές με μέσα 90’s), είτε απλά μας τρολάρει, είτε όχι, είτε και τα δύο, καθώς σίγουρα όταν με την παρέα σου προσπαθείτε να συγκρίνετε για κάποιο λόγο τις ταινίες του, πάντα για κάποιο λόγο θα βγάλεις έξω το Kill Bill.

Όπως και να΄χει, το σίγουρο είναι πως πρόκειται για τον άνθρωπο που εμπνευσμένος από B-movies και grindhouse cinema δημιούργησε αριστουργήματα. Παρά τις τελευταίες δυσάρεστες δηλώσεις του πως δεν πρόκειται να κάνει πάνω από δέκα ταινίες, αλλά και τις όχι και πιο ενθουσιώδεις κριτικές για το  The Hateful Eight, δε θα σταματήσουμε να προσευχόμαστε στον ίδιο να μη σταματήσει ποτέ αυτό που κάνει και μας δίνει άλλο ένα λόγο ύπαρξης σε τούτον τον ψεύτικο ντουνιά.

KurtRussellSamuelLJacksonHatefulEight

 

Υ.Γ. : Αν η εισαγωγική ερώτηση του κειμένου σου θυμίζει κάτι, just passed the test, είσαι κάτι παραπάνω από τρου φαν.

Pulp_Fiction_Marvin_640x360_64275523687

  • Social Links: