Σχεδόν κάθε εβδομάδα ο λάτρης του σκληρού μεταλλικού ήχου έχει σίγουρη τουλάχιστον μια έξοδο. Πάντα θα παίζει σε ένα μικρό χώρο κάπου στην Αθήνα μια καλή ελληνική μπάντα.  Εδώ στο…

Reversed Nature, Spacement @ Blackbird 11/12/2014

Σχεδόν κάθε εβδομάδα ο λάτρης του σκληρού μεταλλικού ήχου έχει σίγουρη τουλάχιστον μια έξοδο. Πάντα θα παίζει σε ένα μικρό χώρο κάπου στην Αθήνα μια καλή ελληνική μπάντα.  Εδώ στο ΣΚΡΑ-punk, αγαπάμε την καλή μουσική από όπου κι αν προέρχεται για αυτό και κατέβηκα σε ένα γνωστό υπόγειο στην Ακαδημίας αυτό το βροχερό βράδυ Πέμπτης. Οι Reversed Nature θα παρουσίαζαν τον δίσκο τους «Into the Limbo», δίνοντας πιο πριν τη σκηνή στους Spacement για να μας εισάγουν σε μια νύχτα ζεστής ψυχεδέλειας ξεχνώντας για λίγο τα πρώτα κρύα του Δεκέμβρη.

ahrGQAO

Με καθυστέρηση και περιορισμένη προσέλευση κόσμου λόγω της κακοκαιρίας ξεκίνησαν να πέφτουν οι πρώτες νότες, δε μας ένοιαξε όμως καθόλου γιατί είναι μια ανακούφιση ανάμεσα στην τρομοκρατία των ημερών και το χριστουγεννιάτικο κιτς να βρίσκεσαι σε τέτοια μέρη κι ας είμαστε λίγοι. Έτσι λοιπόν, οι ντουμάδες Spacement μας έβαλαν στο κλίμα με τα βαριά, συμπαγή τους riff, τις sludge εντάσεις και τις ψυχεδέλειές τους να γλυκαίνουν όταν πρέπει τον ήχο τους. Ο τραγουδιστής τους μας απέδειξε ότι μπορεί με άνεση να περάσει από την μυστικιστική ψαλμωδία στα brutal φωνητικά συνοδεύοντας ιδανικά τη drone διάθεση του συγκροτήματος. Έπαιξαν με πάθος και αρκετή ενέργεια, την οποία κατάφεραν να μεταδώσουν και στο κοινό δημιουργώντας κυματάκια headbanging. Εν ολίγοις, μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στην εγχώρια stoner/doom σκηνή. Μέχρι να κυκλοφορήσει η πρώτη τους δουλειά, μπορείτε να ακούσετε στο bandcamp το 18λεπτο επικό κομμάτι τους«Ascend To Freedom».

B0Sko2y

WRK0Qhk

Στη συνέχεια, το main act της βραδιάς πήρε θέση και μας έδωσε την δική του μουσική επένδυση για ένα ταξίδι «Into The Limbo». Ψυχεδελική kraut-rock, ατελείωτο τζαμάρισμα με 70s αισθητική και πολλές space πινελιές συνθέτουν τον μουσικό καμβά των Reversed Nature. Ξεκίνησαν το set τους αργά και ονειρικά για να εξελιχθούν σε ένα πηχτό, βαρύ psych τριπάρισμα με πολύ ιδιαίτερα φωνητικά, κυρίως λόγω του attidute και του συναισθήματος που έβγαζε η τραγουδίστρια, άλλοτε με μια εύθραυστη ποιότητα και άλλοτε με δυναμισμό. Αργόσυρτη ψυχεδέλεια χωρισμένη σε περίπου δεκάλεπτα κομμάτια με την τραγουδίστρια σε κατάσταση έκστασης να τυλίγεται με τα καλώδια ή να χτυπιέται στο πάτωμα. Πραγματικά τα παιδιά φαίνονταν να το απολαμβάνουν όσο δεν πάει. Έκλεισαν το live τους με πειραματισμούς, ήχους από μια άλλη διάσταση και αισθαντικότητα λίγο μετά τα μεσάνυχτα αφήνοντας στα πρόσωπά μας ένα χαμόγελο καθώς βγαίναμε πάλι στην πραγματικότητα και την νυχτερινή βροχή.

943SUrv

Αναμφίβολα και οι δύο μπάντες της βραδιάς είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες που έχω παρακολουθήσει τον τελευταίο καιρό. Περιμένω επόμενα live τους και φυσικά την εξέλιξή τους δισκογραφικά.  Όσο για την επιλογή χώρου, θα έλεγα ότι ήταν αρκετά καλή παρά τα απρόοπτα, όπως την μικρή αύξηση του εισιτηρίου χωρίς προειδοποίηση . Δεν ξέρω αν θα φιλοξενήσουν άλλα live ντόπιων συγκροτημάτων, θα ήταν όμως μια ευχάριστη εναλλαγή από τα καθιερωμένα μέρη.