Όπως θα ξέρετε, αγαπητοί αναγνώστες και αγαπητές αναγνώστριες, ο κόσμος δεν είναι όπως θέλουν ΚΑΠΟΙΟΙ να πιστεύουμε ότι είναι. Ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι; Μπορεί να είναι όποιοι θέλουμε εμείς…

5 θεωρίες συνωμοσίας που κάνουν την Επίπεδη Γη να φαίνεται mainstream

Όπως θα ξέρετε, αγαπητοί αναγνώστες και αγαπητές αναγνώστριες, ο κόσμος δεν είναι όπως θέλουν ΚΑΠΟΙΟΙ να πιστεύουμε ότι είναι. Ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι; Μπορεί να είναι όποιοι θέλουμε εμείς να είναι, ανάλογα με το τι μας βολεύει και ανάλογα με τον ποιον μισούμε και φοβόμαστε: οι Εβραίοι, οι Ιλλουμινάτι, οι Μασόνοι, οι Δρακονιανοί. Και τι κάνουν αυτοί οι κάποιοι; Μπορεί να κάνουν ό,τι θέλουμε εμείς να κάνουν, ανάλογα με το τι μας βολεύει και ανάλογα με το τι δεν θέλουμε να εξηγήσουμε: μας ψεκάζουν, μας στερούν τα ενεργειακά όπλα των προγόνων μας, μας κρύβουν την ΑΛΗΘΕΙΑ. Προς το παρόν δεν θα μπούμε βαθύτερα στο θέμα –άλλωστε ΚΑΠΟΙΟΙ δεν μας επιτρέπουν να πούμε πολλά–, αλλά θα περιοριστούμε στο να καταγράψουμε τις αγαπημένες μας θεωρίες συνωμοσίας, εγχώριες και ξένες. Για τα υπόλοιπα, Ο ΚΑΙΡΟC ΓΑΡ ΕΓΓΥC.

 

Χρήστος Τριανταφύλλου – Γη, ο Πλανήτης των Ελλήνων (4.000.000.000 π.Χ-σήμερα)

Όταν αποφασίσαμε να γράψουμε για τις αγαπημένες μας θεωρίες συνωμοσίας, προσπάθησα να σκεφτώ ποια εξωφρενική ερμηνεία του κόσμου που μας περιβάλλει θα διάλεγα. Ήταν πολλές οι επιλογές, από την Κούφια Γη και τους Σαυρανθρώπους, μέχρι τον Πλανήτη Νιμπίρου και τους αεροψεκασμούς. Συνειδητοποίησα όμως ότι η βασική, η κύρια, η πρώτη μου συνωμοσιολογική αγάπη με καλούσε –ο Δημοσθένης Λιακόπουλος. Τον αρχιγίγαντα Λιακόπουλο τον έχω μελετήσει με θρησκευτική προσήλωση και έχει αφήσει πάνω μου σημάδια ανεξίτηλα· έχει καθορίσει όσο κανένας άλλος την αντίληψή μου για τον προαιώνιο ελληνικό πολιτισμό και για τις κοσμικές μας ρίζες, και με έχει κάνει να προσπερνώ γελώντας απειλές όπως η εφήμερη κυριαρχία των Μασόνων και των Ιλλουμινάτι. Η συνεισφορά του στην κατανόηση του κόσμου και η ταπεινότητα με την οποία προσπαθεί να φωτίσει να σαστισμένα μας μυαλά είναι τουλάχιστον συγκινητική: ποιος δεν βρίσκει παρηγοριά στην ιδέα ότι στον Σείριο (το αστέρι, όχι αυτόν στην Εθνική) ζουν ένα δισεκατομμύριο Έλληνες;

Ποιος δεν ανατριχιάζει στη σκέψη ότι καμία εισβολή από τους Ανδρομέδιους δεν θα μπορέσει να μας βλάψει, χάρη στα ενεργειακά όπλα θεϊκής έμπνευσης, ανάμεσα στα οποία ο κεραυνός του Δία είναι απλώς το ορεκτικό; Ποιος δεν αναπολεί με δάκρυα στα μάτια τις εποχές όπου ο Μέγας Αλέξανδρος έκλεινε τις χάλκινες πύλες στην Τάκλα Μακάν, εξορίζοντας για πάντα τους Γωγ και τους Μαγώγ –τα ενεργούμενα, δηλαδή των Δρακονιανών και της Μαύρης Αδελφότητας; Ποιος δεν έχει γυρίσει στο σπίτι από τη δουλειά ανασκιρτώντας από ανυπομονησία για να ακούσει το νέο μήνυμα της Ομάδας Έψιλον; Ποιος δεν φουσκώνει από περηφάνια αποκρυπτογραφόντας διαστρικά μηνύματα όπως το παρακάτω;

Σε όλα μου τα χρόνια ως ταπεινός ρέκτης αυτών των απόκρυφων γνώσεων πάντως, ακόμα δεν έχω ξεκαθαρίσει ποιος συνέλληνας από κάποιον γαλαξία πολύ, πολύ μακριά μού έστειλε το παρακάτω το σημαδιακό μήνυμα, που το είδα στη Φιλοσοφική Αθηνών το 2011 και το έχω εκτυπώσει για να το κρατάω κάτω από το μαξιλάρι μου:

Όποιος ή όποια κι αν είσαι, σ’ ευχαριστώ.

 

Γιώργος Αρχόντας – Μας φάγανε τα καλύτερά μας χρόνια!

Οι συνωμοσίες ξεκινάνε από παλιά, ήδη από το έτος 1000 – ή μήπως από ακόμη παλιότερα; Το 1991 ο συγγραφέας Heribert Illig διατύπωσε την υπέροχη θεωρία ότι ο αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Έθνους Οθων Γ’, ο Πάπας Συλβέστρος Β’ και ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Ζ’ συνωμότησαν για να δώσουν λίγο παραπάνω γκλάμουρ στην ούτως ή άλλως ελέω Θεού εξουσία τους. Τι έκαναν οι τρεις αυτές κεφαλές της Χριστιανοσύνης; Πολύ απλά επινόησαν μια περίοδο “φάντασμα” 297 ετών (από το 614 μέχρι το 911 μΧ), με άλλα λόγια ολόκληρη την Καρολίγγεια περίοδο συμπεριλαμβανομένης της μορφής του ίδιου του Καρλομάγνου, προκειμένου η θητεία τους να πέσει πάνω στο σημαδιακό έτος 1000.

Αποδείξεις; Κατά τον Illig το πράγμα μιλά από μόνο του: Τα ιστορικά στοιχεία που έχουμε για την περίοδο “φάντασμα” είναι σπανιότατα και αφορούν κυρίως αφηγήσεις από δεύτερο χέρι, χρονικογράφων που προφανώς ήταν μέσα στο κόλπο. Η ρομανική τέχνη (romanesque) που άνθησε στη Δυτική Ευρώπη κατά τον – λέμε τώρα – 10ο αιώνα δεν είναι αναβίωση της ρωμαϊκής εποχής αλλά συνέχειά της. Η διόρθωση του ατελούς Ιουλιανού ημερολογίου από τον Πάπα Γρηγόριο ΙΓ’ το 1582 ήταν μόλις 10 μέρες αντί των 13 που θα έπρεπε αν τα έτη “φάντασμα” είχαν όντως συμβεί.

Ζούμε δηλαδή στο 1721; Η επίσημη ιστορία το αρνείται λυσσωδώς, αλλά αυτή είναι η δουλειά της. Εσείς μια φορά βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Ξυπνάτε πρόβατα!

 

Δημοσθένης Γαβαλάς – Ο Αρτέμης Σώρρας με άπταιστα Αιθερικά

 Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος συσχετισμός μεταξύ οικονομικής κρίσης και γιγάντωσης των θεωριών συνωμοσίας, πάντως αναμφίβολα, κανείς δε μπορεί να δει την ελληνική περίπτωση χωρίς να ρίξει έστω και μια ματιά στο φαινόμενο «Αρτέμης Σώρρας». Για το Σώρρα, δεν είναι η πρώτη φορά που γράφω, ούτε η δεύτερη, αλλά σίγουρα ελπίζω να είναι η τελευταία. Έχοντας μελετήσει αρκετά καλά την πορεία του, μου είναι αρκετά δύσκολο να επιλέξω μόνο μια στιγμή από αυτή, καθώς πιθανότατα η ίδια η ύπαρξη του είναι μια θεωρία συνωμοσίας, αλλά θα το προσπαθήσω.

«Αιθερική Γραφή» λοιπόν! Είναι ήδη σαφές ότι αυτό το κείμενο θα μπορούσε πολύ εύκολα να ολοκληρωθεί εδώ και τώρα, άλλωστε αυτός ο όρος σε συνδυασμό με την παρακάτω εικόνα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι πλήρης και αυτοτελής. Ας πιάσουμε όμως το νήμα από την αρχή. Την περίοδο που ο Αρτέμης  Σώρρας κρυβόταν από της φυλακής τα σίδερα και από το καθεστώς των Εβραιομασόνων, συνέθεσε και άφησε πίσω στους πιστούς του ακολούθους το μέγιστό του πόνημα, με τη μορφή χειρόγραφων.

Πρόκειται για ένα εναλλακτικό αλφάβητο της Ελληνικής Ελλάνιας Γλώσσας, όπως θα έπρεπε να είναι, χωρίς τις ψευδοεπεμβάσεις των ψευδοεπιστημόνων που έφτιαξαν το σημερινό αλφάβητο, με απώτερο στόχο να γίνουν όλοι γνώστες της «ίδιας Ελλάνιας συμπαντικής κοσμικής δημιουργίας και των απεριόριστων δυνάμεών της (;)». Κεντρικός άξονας αυτού του νέου -ή και όχι- αλφάβητου είναι η γνωστή θέση ότι η δημιουργία των γραμμάτων της ελληνικής γραφής είναι συνειδητό αποτέλεσμα μαθηματικών εξισώσεων. Το αποτέλεσμα; Κάτι ακατάληπτα κατεβατά, γραμμένα με μπλε στιλό BIC, σε Α4 χαρτί εκτυπωτή, ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα, λεξάριθμους και προφανώς περίπου 50 ορθογραφικά λάθη ανά τετραγωνικό μέτρο. Μια επίσκεψη στο site του ισούται με χίλιες ελλάνιες λέξεις. Είστε άραγε αρκετά σκληροί;

ΥΓ: Για όλους τους συνδρομητές του ΣΚΡΑ – Punk, έχουμε μια απίστευτη προσφορά. Με κάθε ανάγνωση του παραπάνω άρθρου, κερδίζετε εντελώς δωρεάν την αυθεντική Ελλάνια Αιθερική Γραμματοσειρά για να τη χρησιμοποιήσετε και εσείς ως τη γραμματοσειρά του υπολογιστή σας. Τώρα κι εσύ μπορείς να γράψεις σαν τον Αρτέμη Σώρρα!

 

 

Γιώργος Κόσσυφας – POLYBIUS (1981)

H κάτωθι ιστορία κυκλοφόρησε στα νεογνά ιντερνετικά fora το 1998:

                “Το 1981 κάνει την εμφάνισή του σε ένα περιθωριακό “ουφάδικο” του Πόρτλαντ των ΗΠΑ ένα νέο ηλεκτρονικό παιχνίδι: το Polybius. Παίκτες συρρέουν στο ουφάδικο για να δοκιμάσουν το νέο παιχνίδι με τα ψυχεδελικά γραφικά που ήταν μισό shooter και μισό maze και καυγάδες ξεσπούν για το ποιος θα το πρωτοπαιξει. Λίγες μέρες μετά, άγνωστοι άντρες εμφανίζονται, αφαιρούν δεδομένα από το παιχνίδι, δίχως να εξηγήσουν πως και γιατί. Στο μεταξύ παίκτες του παιχνιδιού εμφανίζουν συμπτώματα τα οποία δεν τους είχαν ενοχλήσει ποτέ πριν: ζαλάδες, αϋπνίες, περιοδική αμνησία και φριχτούς εφιάλτες και το τραγικότερο, καταγράφηκαν και αυτοκτονίες. Μετά από λίγους μήνες, ο θάλαμος του Polybius εξαφανίζεται και δεν εμφανίστηκε ποτέ και ξανά παιχνίδι με αυτό το όνομα.

Οι θεωρίες υπέρ της ύπαρξης του Polybius εδράζουν στο ότι οι περιγραφές του gameplay του Polybius μοιάζουν πολύ με αυτό των προγραμμάτων προσομοίωσης μάχης που χρησιμοποιούσε ο αμερικανικός στρατός για να εκπαιδεύσει τους στρατιώτες του. Επίσης τα γραφικά ήταν -σύμφωνα πάντα με περιγραφές μαρτύρων- βγαλμένα ευθέως από τα χειρότερα τριπάκια χρηστών LSD, όπως και τα συμπτώματα των παικτών θυμίζουν παρενέργειες από την ψυχοτρόπα ουσία σε ανυποψίαστους χρήστες, οι οποίοι πιστεύουν ότι τρελαίνονται και χάνουν το μυαλό τους. Ο συνδυασμός των δύο δεν άργησε να οδηγήσει τους ντετέκτιβ του πληκτρολογίου στο να καταλήξουν στο συμπέρασμα πως το Polybius ήταν ένα από τα πολλά πειράματα ελέγχου του νου αθώων ανθρώπων που γινόταν από τη CIA στο πλαίσιο του προγράμματος MK Ultra (τα οποία είναι επιβεβαιωμένα ότι λάμβαναν χώρα από έγγραφα τα οποία αποχαρακτηρίστηκαν μετά το Σκάνδαλο Γουοτεργκέιτ).

Στο πρόγραμμα MK Ultra συμμετείχαν στρατολογημένοι από τις ΗΠΑ Ναζί επιστήμονες (στο πλαίσιο του διαβόητου Operation Paperclip) που είχαν επιχειρήσει παρόμοια πειράματα πάνω σε ανθρώπους. Ένας από τους βασικούς τρόπους που το πρότζεκτ επιχειρούσε να χειραγωγήσει το μυαλό των υποκειμένων σε πείραμα ήταν το LSD, ουσία που έχει το πλεονέκτημα να είναι δραστική σε διάφορες μορφές (στέρεα, υγρή και αέρια). Οπότε γιατί όχι μέσω γρήγορα εναλλασσόμενων εικόνων και ακτινοβολίας μέσα από ένα βιντεοπαιχνίδι; Πατώντας σε μια από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου μια θεωρία συνωμοσίας όπως το MK Ultra, διαμορφώθηκε μια νέα (εντελώς ασταθής από άποψη τεκμηρίων) θεωρία, η οποία για πρώτη φορά μεταμόρφωνε την γεροντική τεχνοφοβία σε ένα πραγματικό σενάριο από ταινία τρόμου, εκκινώντας άθελα του σωρεία από creepypastas και εδραιώνοντας το είδος του cyberhorror στη λαϊκή κουλτούρα.

 

 

Θέμης Πανταζάκος – Το αεροδρόμιο του Ντένβερ

Η φάση γενικά είναι αεροδρόμιο Ντένβερ, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο των ΗΠΑ, με το δεύτερο να έχει τη μισή έκταση από φτούνο. Το οποίο όταν άνοιξε, στις 28 Φεβρουαρίου του 1995, ήταν 16 μήνες πίσω από το χρονοδιάγραμμά του, και 2 δις δολλάρια πάνω από τον προϋπολογισμό του. Και μιλάμε τώρα για USA southwest, όχι για την περιμετρική Πατρών. Και πού πήγαν τα λεφτά; Να σου πω εγώ: ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΟΝ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ (ΑΦΟΥ ΥΠΟΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ). Και πώς το ξέρουμε; Γιατί έχει αθηναϊκές πινακίδ ΓΙΑΤΙ:

Οι αεροδιάδρομοι είναι σαν σβάστικα:

 

Η πλακέτα εγκαινίων υπογράφεται από την Νέα Παγκόσμια Επιτροπή Αεροδρομίου, οργάνωση η οποία δεν υπάρχει. Για το σχηματάκι με τον διαβήτη δεν χρειάζεται να μιλήσω, τα ξέρετε όλοι:

 

Οι φωτογραφίες είναι κάτι πολύ περίεργα πράγματα που φαίνεται να προϋπαντούν είτε την ΝΤΠ (σσσς) είτε ζόμπι ναζί:

 

Γενικά, φασάρα.

  • Social Links: