Μια εικόνα της Παναγίας να φαίνεται –θολά– στο background. Σειρές από εγκυκλοπαιδικούς τόμους να γεμίζουν επιμελώς τη βιβλιοθήκη. Στο κέντρο του πλάνου ο πάλαι ποτέ νούμερο 2 του ναζί Μιχαλολιάκου,…

Ηλίας Κασιδιάρης, μια millennial εκδοχή της ελληνικής Ακροδεξιάς

Μια εικόνα της Παναγίας να φαίνεται –θολά– στο background.

Σειρές από εγκυκλοπαιδικούς τόμους να γεμίζουν επιμελώς τη βιβλιοθήκη.

Στο κέντρο του πλάνου ο πάλαι ποτέ νούμερο 2 του ναζί Μιχαλολιάκου, Ηλίας Κασιδιάρης, έτερος ναζί, ανακοινώνει και επίσημα την αποχώρησή του. Τα μαύρα κοντομάνικα έφυγαν. Τη θέση τους πήραν τα κουστούμια. Οι κρόταφοι έγιναν γκρι και ο Κασιδιάρης πλέον αποπνέει μια, υποτίθεται, ώριμη και συγκροτημένη «πολιτική αύρα».

 

 

Ενώ τον ακούω να μιλάει, προσπαθώ να συγκρατήσω τα στομαχικά υγρά μου, που σιγά σιγά ανεβαίνουν και κατευθύνονται προς το στόμα μου. Παράλληλα επικεντρώνομαι στις λέξεις κλειδιά που χρησιμοποιεί.

Αφελληνισμός, Ισλαμοποίηση, Θέλουν να αντικαταστήσουν τους Έλληνες.

Πού το έχω ξανακούσει αυτό; Αντικατάσταση, το γένος των Ελλήνων κινδυνεύει.

Αα, θυμήθηκα.

Στις 11 και 12 Αυγούστου του 2017, διαφόρων ειδών ακροδεξιοί millennial (σαν τον Ηλία, καθότι είναι γεννημένος μόλις το 1980) συγκεντρώθηκαν στην πόλη Charlottesville της Virginia, για να φωνάξουν You will Not Replace Us, δηλαδή δεν θα μας αντικαταστήσετε.

Παρακάτω ακολουθεί μια μικρή λίστα για το πώς να αναγνωρίσετε τα σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος επιχειρεί αναμόρφωση, να κάνει δηλαδή το βήμα από παλαιακός ναζί στο σύγχρονο alt-right τρενάκι. Αυτό δηλαδή που προσπαθεί να κάνει ο Ηλίας Κασιδιάρης.

 

1. Sorry, we’re just better than you

Ο εθνοφυλετικός και βιολογικός ρατσισμός αντικαταστάθηκε από την αρχή της πολιτισμικής διαφοράς.

Δεν είμαστε ρατσιστές, απλώς θεωρούμε πως η ευρωπαϊκή δυτική κουλτούρα μας είναι ασύμβατη με τη δικιά ΤΟΥΣ κουλτούρα. Γι’ αυτό και δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε. Δεν είναι ρατσισμός, είναι πολιτισμικό το θέμα.

Η πυραμίδα της φυλετικής ανωτερότητας αντικαταστάθηκε (δημοσίως, όχι μεταξύ τους) από την ιδέα πως οι σύγχρονες δυτικές δημοκρατίες είναι ασύμβατες με την κτηνώδη και σκοταδιστική καθημερινότητα των λαών της Ανατολής και της Αφρικής. Είμαστε απλώς πιο πολιτισμένοι, συγνώμη, πώς να το κάνουμε δηλαδή…

 

2. Των προγόνων τα Ιερά

Τα σύμβολα που παρέπεμπαν στο παρελθόν της ΧΑ πήγαν περίπατο.

Τα στοχάδια, ο μαίανδρος, οι νεκροκεφαλές των SS, οι λυκοπαγίδες, τα algiz, και οι διάφοροι ρούνοι αντικαταστάθηκαν από –ένα μέχρι στιγμής– σύμβολο.

Αυτό της Παναγίας. Οι προσπάθειες της ΧΑ να ανασυγκροτήσει την εικόνα της γύρω από τον χριστιανισμό για να αγγίξει τους Έλληνες φαίνεται πως δεν ήταν αρκετά δυνατή για την κρατήσει εντός Βουλής.

Αντίθετα, στη νέα προσπάθεια του Κασιδιάρη, η Παναγία μαζί με τον μύθο που την ακολουθεί φαίνεται να παίζει κεντρικό ρόλο. Ο Βελόπουλος, μας λέει, είναι απατεώνας γιατί χρησιμοποίησε το όνομα του Χριστού για να βγάλει φράγκα.

Εμείς δεν είμαστε απατεώνες, είμαστε πραγματικοί Πιστοί. Η εικόνα πίσω μου σας διαβεβαιώνει.

Ένας ακόμα ιδεολογικός άξονας της alt-right είναι αυτός της Νέας Σταυροφορίας (Η αγαπημένη ταινία του Κασιδιάρη είναι Η Έβδομη Σφραγίδα, look it up).

Οι Λευκοί και Γενναίοι Δυτικοί Άνδρες θα υπερασπιστούν τη Γη τους απέναντι στις ορδές των Άλλων, των βαρβάρων, όπως ακριβώς έκαναν οι πρόγονοί τους. Γιατί αν δεν το κάνουν κινδυνεύουν να αντικατασταθούν. Κινδυνεύουν με μια Λευκή Γενοκτονία.

Θέλουν να υπερασπιστούν την πολιτισμική κληρονομιά τους και τις γυναίκες τους (αλήθεια, έχετε δει πως φέρονται οι μουσουλμάνοι στις γυναίκες τους, εμείς τους φερόμαστε με σεβασμό, εκεί τις αναγκάζουν να φοράνε μαντίλες, εμείς ευτυχώς έχουμε κατακτήσει την ισότητα).

Θυμηθείτε, δεν είναι ρατσισμός, είναι απλώς η πραγματικότητα. Ο Ελληνισμός τελεί υπό πολιορκία, μας υπενθυμίζει ο Ηλίας.

Ο Εχθρός βρίσκεται προ των Πυλών.

 

 

3. Όλοι οι φίλοι μου γίναν κυριλέ

 Με επιφανή και σοβαρά στελέχη, με πρόσωπα υψηλού επιπέδου, ειδικούς επιστήμονες, ανώτατους αξιωματικούς…

Η πλειονότητα των φασιστών που παρέλασε στο Charlottsville δεν φορούσε μάσκες ή κράνη κειμήλια από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αντίθετα, φορούσε παντελόνια khaki, πουκάμισα και ακριβά μπλουζάκια πόλο και δεν μπορούσες να βρεις ρυτίδα στο πρόσωπο κανενός όσο και αν έψαχνες.

Η εικόνα του σοβαρού, του επιφανούς άνδρα, που θεωρείται πετυχημένος στον τομέα του, η ιδέα ενός golden boy που στον ελεύθερό του χρόνο διαβάζει τον Αγών μου είναι η νέα μόδα στην ακροδεξιά.

Όχι οι παραφουσκωμένοι από στεροειδή γορίλες που είχαμε συνηθίσει, ούτε οι παραμορφωμένοι από τις μπύρες και τους γύρους χρόνια άνεργοι που έπαιρναν χαρτζιλίκι για να μαχαιρώνουν Αιγύπτιους ψαράδες.

Ο νέος, δυναμικός ακροδεξιός, με αψεγάδιαστες γωνίες προσώπου, ξυρισμένος, επιμελώς κουρεμένος, ντυμένος πάντα στην τρίχα είναι ο ανθρωπότυπος της alt-right.

 

 4. Roots, bloody roots

Δεν είναι μυστικό πως οι ακροδεξιοί και εδώ αλλά και στην άλλη μεριά του Ατλαντικού παίρνουν χαρτζιλίκι.

Στη Αμερική οι δισεκατομμυριούχοι αδερφοί Koch έχουν χρηματοδοτήσει ό,τι μισάνθρωπη και ρατσιστική μαλακία υπάρχει, από το Breitbart και το Stormfront μέχρι την καμπάνια του προέδρου Τραμπ.

Τα δικά μας αγόρια λάμβαναν με τη σειρά τους χρηματοδοτήσεις (ενώ ήταν ακόμα στο πεζοδρόμιο, πριν μπουν στη Βουλή) από στελέχη 2 μεγάλων κομμάτων (δεν λέω ποια) αλλά και βιομήχανους, εφοπλιστές και γενικώς εκατομμυριούχους.

Όταν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότησή τους από τη Βουλή, συνέχιζαν να κάνουν τα χατίρια στο Big Money, ψηφίζοντας υπέρ σε ό,τι αντεργατικό τους υποδείκνυαν οι Αφέντες τους.

Ο Ηλίας εδώ εμφανίζεται να μας λέει πως έδινε τα 2/3 του μισθού σε φιλανθρωπίες (I call bullshit on that)  και πως ο νέος φορέας του θα είναι ένα κίνημα grassroots, δηλαδή «από τα κάτω». Θα δεχθεί μόνο τη χρηματοδότηση και τις ιδέες των υποστηρικτών του και με βάση αυτά θα πορευτεί.

Αν και, όταν έρθει ο καιρός, είμαι σίγουρος ότι κάποιος θα ψάξει και θα βρει επιμελώς ποιοι θα είναι οι μελλοντικοί μυστηριώδεις χρηματοδότες του Ηλία.

Μέχρι τότε πλασάρει την «από τα κάτω» δομή του κόμματός του, ψευδόμενος ασυστόλως για να δημιουργήσει μια εναλλακτική αφήγηση απέναντι στα κυρίαρχα και παλαιά κόμματα που δέχονται βρόμικες χρηματοδοτήσεις από κάποιους (plot twist: σίγουρα κάποια στιγμή θα αναφερθεί ο Σόρος και οι Εβραίοι)

 

 

 

5. Ο πολιτισμικός μαρξισμός

Εδώ και χρόνια έχουμε μπουχτίσει να ακούμε για την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς από τη Σώτη, τον Βορίδη, τον Νικήτα τον Κλιντ, τον Μπογδάνο, μέχρι και τον Mikeius.

Σύμφωνα με αυτούς οι αριστεροί και οι social justice warriors κυβερνούν στον δημόσιο λόγο και χώρο, απαγορεύοντας δια ροπάλου οποιαδήποτε διαφορετική άποψη, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πως οι αντιφασίστες είναι οι μεγαλύτεροι φασίστες, όπως έχει πει και ο Σωκράτης (ή ο Μέγας Αλέξανδρος, δεν θυμάμαι).

Η Αριστερά έχει εισχωρήσει παντού, στα Πανεπιστήμια, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα Υπουργεία, μέχρι και στην Αστυνομία, και εκτελεί ένα οργανωμένο σχέδιο Αφελληνισμού και Αντικατάστασης των κυρίαρχων Δυτικών αξιών με παράλογες ιδέες, όπως η ισότητα, η ελευθερία η αλληλεγγύη και η αξιοπρέπεια.

Απέναντι λοιπόν σε αυτό τον κυρίαρχο πόλο έρχεται το αντίπαλο δέος: η ταυτότητα του Έλληνα και της Ελληνίδας, αποστειρωμένη από κάθε είδους συνδήλωση. Είμαστε Έλληνες και θέλουμε να είμαστε ενωμένοι.

Η ρητορική της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς είναι dogwhistle. Δηλαδή κάποιος το χρησιμοποιεί όταν θέλει να πει κάτι αλλά εννοεί κάτι άλλο, και ελπίζει ότι κάποιοι στο κοινό που τον ακούν θα καταλάβουν αυτό που θέλει να πει πραγματικά.

Και αυτό που θέλει να πει πραγματικά είναι πως έχει αναγνωρίσει τον εχθρό.

Η ρητορική για την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς είναι ένα κάλεσμα στα όπλα.

Ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς = Σχέδιο Εξόντωσης των Ελλήνων.

Οπότε Ελληνίδες και Έλληνες = Το Αντίπαλο Δέος της Αριστεράς.

Δεν γίνεται να είσαι Αριστερός και να είσαι Έλληνας. Είναι πολιτισμικά ασύμβατες έννοιες. Αν δεν με πιστεύετε δείτε την παρατήρηση 1.

 

Ο κύβος ερρίφθη λοιπόν και η μπάλα στην εξέδρα.

Τι ακολουθεί;

 

Κείμενα για έξτρα διάβασμα σχετικά με όλα αυτά:

Alt right: https://www.adl.org/resources/backgrounders/alt-right-a-primer-on-the-new-white-supremacy

https://www.splcenter.org/unite-the-right

Cultural Marxism: https://www.theguardian.com/commentisfree/2015/jan/19/cultural-marxism-a-uniting-theory-for-rightwingers-who-love-to-play-the-victim

Koch Brothers: http://www.unkochmycampus.org/los-ch3-part-1-nazi-sympathies-of-the-koch-family

https://www.theguardian.com/us-news/2016/jan/17/dark-money-review-nazi-oil-the-koch-brothers-and-a-rightwing-revolution

The Great Replacement (Η Λευκή Γενοκτονία) : https://www.vox.com/world/2017/8/15/16141456/renaud-camus-the-great-replacement-you-will-not-replace-us-charlottesville-white