Καιρός ήταν να στρώσουμε όλα αυτά τα πτυχία που έχουμε και τα χρόνια σπουδών στην υπηρεσία της επιστήμης και της πίστης στον ορθολογισμό, τον Διαφωτισμό και τον σοσιαλισμό και να…

Τα ζώδια του Σκρα είναι punk

Καιρός ήταν να στρώσουμε όλα αυτά τα πτυχία που έχουμε και τα χρόνια σπουδών στην υπηρεσία της επιστήμης και της πίστης στον ορθολογισμό, τον Διαφωτισμό και τον σοσιαλισμό και να σας περιγράψουμε τους 12+1 ζωδιακούς ανθρωπότυπους.

Καλό κουράγιο και ραντεβού στα γουναράδικα, όπως είπε και ένας σκληροπυρηνικός Παρθένος.

 

ΚΡΙΟΙ *** ΤΑΥΡΟΙ *** ΔΙΔΥΜΟΙ *** ΚΑΡΚΙΝΟΙ ***

ΛΕΟΝΤΕΣ *** ΠΑΡΘΕΝΟΙ *** ΖΥΓΟΙ *** ΣΚΟΡΠΙΟΙ ***

ΤΟΞΟΤΕΣ *** ΟΦΙΟΥΧΟΙ *** ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ *** ΥΔΡΟΧΟΟΙ *** ΙΧΘΥΕΣ

(Πατήστε πάνω στο ζώδιό σας για την περιγραφή)

 

ΚΡΙΟΙ (21/3 – 19/4)

Είστε το ζώδιο της πατριαρχίας. Ο Καζανόβας ήταν Κριός και τα επίπεδα καζανοβίασης χτυπάνε βαρομετρικό υψηλό και για εκείνους που έχουν το ζώδιό σας στη Σελήνη ή στην Αφροδίτη. Είστε εθισμένοι στην αδρεναλίνη. Κάνετε ό,τι ακραίο σπορ υπάρχει, γιατί θέλετε να έχετε κορμί και γιατί κάτι δεν πάει καλά ψυχαναλυτικά στη σχέση σας με τον θάνατο. Δεν μπορείτε να αφήσετε ευκαιρία ανεκμετάλλευτη για φλερτ και μπάσιμο, γιατί νιώθετε τρίγκερντ σε κάθε τοποθεσία και αγχώνεστε ότι πρέπει να επιτελείτε τον σεξουαλικό σας ρόλο να είστε μπάνικοι γκόμενοι ανά πάσα ώρα και στιγμή, ειδάλλως αμφισβητείται η τεστοστερόνη ή τα οιστρογόνα σας αντιστοίχως. Έχετε τρομερά (συχνά αναίτια) ξεσπάσματα θυμού, αλλά πολύ σας γουστάρετε που είστε έτσι και νιώθετε εκρηκτικοί τύποι. Υποφέρετε από τοξική αρρενωπότητα ανεξαρτήτως φύλου ενώ έχετε τάσεις εξουσίας σε όλες τις εκφάνσεις των σχέσεών σας (ή που σας δέρνουν ή που τους δέρνετε). Έχετε ανάγκη να ζείτε με ένταση και να καταφέρνετε διαρκώς στόχους, με αποτέλεσμα να υποφέρετε από βαθύ υπαρξιακό άγχος. Γενικά έχετε μπουκώσει όλα σας τα ψυχολογικά μπουριά και είστε ταμάμ για ψυχίατρο. Είστε σεξιστές και γενικώς φασίστες γιατί έχετε τόση αυτοπεποίθηση και αρχομανία που κατά βάθος όλοι σας φαίνονται κατώτεροί σας. Είστε καράβλαχοι απ’ όπου κι αν προέρχεστε, γιατί δεν μπορείτε να καταπολεμήσετε τα ένστικτά σας, με αποτέλεσμα να σέρνεστε είτε πίσω από τις επιθυμίες σας είτε πίσω από την αυτοεικόνα σας και να πιστεύετε ότι είστε σε θέση να κάνετε τρέντι μέχρι και το ξινόγαλο Κεφίρ, φτάνει να το βάλετε σκοπό. Ξύνεστε στη γκλίτσα του τσοπάνη για τσαμπουκαλέματα και όποιος αμφισβητήσει ότι είστε σκληροί καριόληδες δεν παθαίνει τίποτα, γιατί είστε μόνο μέλι μέλι και τηγανίτα τίποτα. Είστε υπερφιλόδοξοι και θα κάνετε τα πάντα για να ανελιχθείτε, καθώς οι τύψεις σάς είναι άγνωστες. Πολιτικά, παρότι συχνά παρηγορείτε την επιθετικότητά σας με (ακρο)αριστερά μορφώματα, στην πραγματικότητα δεν σας ταιριάζει κανένα κόμμα λιγότερο δεξιό από κεντροδεξιό. Είστε τόσο attention whores που μέχρι και λαχούρια θα φορέσετε για να σας προσέξουν. Η Τατιάνα Στεφανίδου είναι Κριός.

Μια παροιμία για τον Κριό: «Να ‘μουν το Μάη γάιδαρος, τον Αύγουστο κριάρι, όλο το χρόνο κόκορας και γάτος το Γενάρη.»

 

 

ΤΑΥΡΟΙ (20/4 – 20/5)

Πιθανότατα το χειρότερο ζώδιο του ζωδιακού, καθότι είστε φοβερές κατίνες. Είστε αφόρητα κτητικοί με αποτέλεσμα η αγάπη σας να πνίγει σαν τανάλια όσους νομίζετε ότι αγαπάτε. Όποιος επιβιώσει από κοντινό συσχετισμό μαζί σας, νιώθει ότι επιβίωσε από το Νταχάου (ο Χίτλερ ήταν μαντέψτε τι) και δεν θέλει να σας ξαναδεί στα μάτια του. Γενικά έχετε τον ανθρωποδιώχτη, το οποίο σε συνδυασμό με το ότι θέλετε να σας προσκυνάνε και δεν παίρνετε πρωτοβουλίες, σας οδηγεί στο να είστε μοναχικοί τύποι, αφού κανείς δεν σας αντέχει. Έτερον εκάτερον, αυτοκριτική μηδέν, κυκλοφορείτε στη ζωή με εσσάνς δεν θέλω τη συμπόνια κανενός, βέβαιοι –όπως όλοι οι αντικοινωνικοί– ότι ο μόνος λόγος που δεν σας αντέχουν είναι ότι είστε τόσο πιο ξεχωριστοί. Αυτοί που ξεκίνησαν τις βεντέτες στη Μάνη ήταν σίγουρα Ταύροι, καθότι το πείσμα και τα μούτρα είναι πάγιες τακτικές στον ανταρτοπόλεμο που διεξάγετε προκειμένου να κάνετε τα νεύρα των οικείων σας κορδελιέρα ενώ φυσικά και δεν συγχωρείτε ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΝΑΝ, ακόμα κι αν φαινομενικά τα ξαναβρείτε. Ως εκ τούτου μην παραξενευτείτε αν το επίθετό σας τελειώνει σε –έας ή –άκος. Είστε σαχλοί και επιφανειακοί και ενώ τάχα μου πάτε και σε καμιά έκθεση εικαστικών και στα θέατρα, παράλληλα ξέρετε με λεπτομέρεια όλα τα σκουπίδια της ελληνικής τηλεόρασης, είστε ο λόγος που έχουν κοινό τα μεσημεριανά και τα ριάλιτι και μαστίζεστε από φοβερά οπαδιλίκια σε όποιο τομέα αυτά είναι πρόσφορα. Φυσικά και ήσασταν με την Άσπα Τσίνα στον καυγά με την Ηλιάννα, όπως υποστηρίζατε ότι ο Στράτος πρέπει να διαλέξει τη Δώρα στη Βέρα στο Δεξί, όταν όλη η Ελλάδα ψήφιζε Ρεγγίνα. Η μικροαστική σας ψυχή δεν διαστέλλεται με τίποτα και αν είχαμε αφήσει σε σας τα ατομικά & κοινωνικά δικαιώματα, θα κουρεύαμε ακόμα τους τεντυμπόηδες με την ψιλή. Ακόμα κι όταν ιδεολογικά έχετε κατακτήσει την προοδευτικότητα, είστε ύπουλοι και φασίστες στην ψυχή και αυτό φαίνεται από το πόσο έτοιμοι είστε να θάψετε, να κουτσομπολέψετε και να κατακρίνετε τον οποιονδήποτε, ανά πάσα στιγμή. Είστε τσιγκούνηδες και χωρίς αντάλλαγμα δεν δίνετε ούτε του αγγέλου σας νερό. Μπράβο, είστε οι καλύτεροι.

Ταύρος για Όσκαρ:

 

 

ΔΙΔΥΜΟΙ (21/5 – 21/6)

Δεν έχετε ιερό και όσιο. Είστε μεγάλες ανωμαλάρες, έχετε τάσεις σαδομαζοχισμού και στην πραγματικότητα δεν σας αρέσει καν το σεξ, αλλά προτιμάτε τα εγκεφαλικά παιχνίδια. Η ψυχοπαθολογία σας είναι σκοτεινή και ερεβώδης και είστε το μόνο ζώδιο που θα μπορούσε να είναι ο Tywin Lannister και ο Προκρούστης, ενώ είστε πράγματι το ζώδιο του Κάνιε Ουέστ. Νομίζετε ότι έχετε πολλούς φίλους, αλλά είστε ανίκανοι να συνδεθείτε προσωπικά, με αποτέλεσμα να είστε μέλος σε πολλά τρελά παρεάκια, που κανένα όμως δεν σας χωνεύει στα αλήθεια, αλλά ούτε κι εσείς αυτά. Έχετε φοβερό σύμπλεγμα να είστε διάσημοι και λατρεύετε το name dropping. Σας αρέσει το κουτσομπολιό και η ίντριγκα και μπορείτε να μιλάτε στο τηλέφωνο περισσότερη ώρα απ’ όση χρειάζεστε για τον ύπνο σας. Δεν σας απασχολεί καθόλου η σωτηρία της ψυχούλας σας και γενικά τίποτα υπαρξιακό, λόγω-επειδή ούτε το διάβασμα συμπαθήσατε ποτέ ούτε κανέναν άλλο όσο την πάρτη σας. Αγαπάτε τα πάρτυ και τη γύρα και είστε ικανοί να έχετε καλές σχέσεις με τους αισχρότερους ανθρώπους. Αν κάποιος σας κάνει κάτι στραβό, μπαίνει στη μαύρη βίβλο των μισητών σας ανθρώπων και έκτοτε του κάνετε βουντού με το ακαταπόνητο φτυάρι σας σε όποια κοινωνική συναναστροφή κι αν βρεθείτε. Πιστεύετε ότι είστε ανθρωπάκια του θεού, αλλά είστε οι πιο ανάλγητοι του ζωδιακού και κλαίτε μόνο όταν καθαρίζετε κρεμμύδια ή όταν βλέπετε σαπουνόπερες. Αν ήσασταν εποχή θα ήσασταν το ’80 γιατί μόνο αυτό μπορεί να εξηγήσει τα αισθέτικς σας. Είστε επαγγελματικώς αδίστακτοι και απίθανοι παρλαπίπες. Δεν έχετε καν χαρακτήρα, γιατί έχετε κάθε φορά τον χαρακτήρα που χρειάζονται οι άλλοι από σας. Για όλους αυτούς τους λόγους, έχετε τη μαζικότερη παραγωγή πολιτικών και έχετε καταστρέψει αυτόν τον πλανήτη με προσωπικότητες όπως ο Τραμπ, ο Μπους ο Πρεσβύτερος, ο Κίσσινγκερ, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιωργάκης Παπανδρέου. Έναν Τσε Γκεβάρα κι έναν Κένεντι πήγατε να βγάλετε και σας σταυρώσανε.

Μεγάλα λόγια επιφανών Διδύμων: «Μας έχουν πρήξει τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος» – Κ. Ζουράρις

 

 

ΚΑΡΚΙΝΟΙ (22/6 – 22/7)

Είστε συναισθηματικά ρετάλια και μαγαρίζετε με τα κάτωθι χαρακτηριστικά και οποιονδήποτε έχει το ζώδιό σας στη Σελήνη, την Αφροδίτη ή τον ωροσκόπο του. Πιάνετε γκόμενους τους πιο μεγάλους μαλάκες και κάθεστε μαζί τους αγόγγυστα, γιατί υποφέρετε από σύνδρομο Στοκχόλμης. Δεν χωρίζετε ποτέ και για κανένα λόγο, ακόμα κι αν έχετε φτάσει στο σημείο να μην περνάτε κάτω από τις πόρτες από τα κέρατα ή αν αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζει ο σύντροφός σας. Δεν θέλετε τις αλλαγές. Κλάψατε γοερά όταν φύγατε από το πατρικό σπίτι (αν δεν μένετε ακόμα εκεί) και φυσικά σπιτωθήκατε αμέσως με τον γκόμενο, γιατί δεν σας ενδιέφερε να ζήσετε μόνοι σας ούτε ένα 24ωρο. Σας αρέσει η μαγειρική, γιατί έτσι σας φαίνεται ότι υπηρετείτε καλύτερα το πρότυπο που έχετε βαθιά σφηνωμένο στην παρεγκεφαλίδα να φτιάξετε ένα σπίτι στο λιβάδι με 5-6 παιδιά. Έχετε τον/την περί ου/ης ο λόγος πασά στα Γιάννενα, μη τυχόν και σας αφήσει τέτοιο κελεπούρι και δεν προλάβετε να παντρευτείτε και να πολλαπλασιαστείτε πριν πεθάνετε. Τρέμετε τον θάνατο και τις αρρώστιες, γι’ αυτό είστε κότες ολκής και υποφέρετε όσο κανείς από τον τρόμο της ελευθερίας που ‘λεγε κι ο Σαρτρ. Νομίζετε ότι είστε ρομαντικοί, αλλά αυτό που είστε είναι αιθεροβάμονες και απλοϊκοί που πιστεύουν στο ξεμάτιασμα και θεωρούν καλό συγγραφέα τον Πάολο Κοέλιο. Το σπίτι σας είναι μια αποθήκη πραγμάτων που φυλάτε ευλαβικά από τότε που υπάρχετε, ώστε στα υπάρχοντά σας μπορεί να βρει κανείς από ξανθές μπούκλες και παιδικά δόντια, μέχρι Σούπερ Κατερίνα, ληγμένα δρακουλίνια από το 1988 κι άλλα υλικά μαύρης μαγείας. Είστε μουσικά απαίδευτοι και γι’ αυτό είστε το βασικό κοινό της Eurovision. Γκρινιάζετε μέχρι αηδίας ενώ νομίζετε ότι είστε μεγάλα θύματα και γενικά παίζετε το δράμα του οσιομάρτυρα με μεγάλη επιτυχία, λόγος για τον οποίο δεν παραδέχεστε ποτέ ότι έχετε λάθος. Είστε εντελώς νευρόσπαστοι και μπορείτε να χειραγωγήσετε απόλυτα κάθε καημένο μέσα από τα ενοχικά παιχνίδια εξουσίας που ξέρετε να παίζετε, ώστε να φαίνεστε τα καλύτερα παιδιά και να βγαίνετε κι από πάνω. Στο δημοψήφισμα του ’15 ψηφίσατε ΝΑΙ.

Ένα τραγούδι του γάμου για τον Καρκίνο:

 

 

ΛΕΟΝΤΕΣ (23/7 – 22/8)

Είστε συγκλονιστικές ψωνάρες. Κολυμπάτε σε ωκεανούς αυτοαναφορικότητας και πρήζετε τους πάντες γύρω σας για τον εαυτό σας, με αποτέλεσμα να ξέρει κι ο πάσα ένας όλα σας τα άπλυτα. Καλλιεργείτε γύρω σας μια αυλή από θαυμαστές και το καταφέρνετε καλά, γιατί καλά ζώα είναι και τα υπόλοιπα 11. Έχετε εξωφρενικές αποψάρες για τα πάντα ενώ είστε επιεικώς αστοιχείωτοι σε όλους τους τομείς και υποφέρετε από impostor syndrome μη τυχόν και σας καταλάβουν και χάσετε το φαν κλαμπ. Λέτε ψέματα με τεράστια επιτυχία και φυσικότητα, καθότι είστε γεννημένοι ηθοποιοί και στο τέλος τα πιστεύετε και οι ίδιοι. Έχετε εξαιρετικά χαμηλή αυτοπεποίθηση, όπως όλες οι μεγάλες ψωνάρες, την οποία μπορεί να σας καταρρακώσει ο κάθε τυχαίος που θα σας ρίξει χυλόπιτα, μέχρι να βρείτε, εδώ που τα λέμε αμέσως, τον επόμενο, και φτου κι απ’ την αρχή. Δηλώνετε μονογαμικοί και αφοσιωμένοι, αλλά η μόνη σχέση με αποκλειστικότητα στην οποία έχετε εμπλακεί ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό σας. Ζηλεύετε παθολογικά τους γκόμενους, τους φίλους σας, τον Θανάση τον περιπτερά και γενικά όποιον διεκδικεί κάτι από το γκλάμουρ που σας έταξαν σ’ αυτή τη ζωή, γιατί θέλετε οπωσδήποτε να είστε οι καλύτεροι όλων και να το ξέρουν και οι άλλοι. Γενικά ετεροκαθορίζεστε σε ελεεινό βαθμό και δεν έχετε καμία πυγμή σε αυτά που πιστεύετε, καθώς υπερασπίζεστε με διαπρύσιο λόγο τις αποψάρες σας, για να φανείτε ψαγμένοι, μέχρι να κάνετε κωλοτούμπα με τριπλό άξελ, όταν σας στριμώξει κάποιος με λογικά επιχειρήματα και καταλήξετε να λέτε «ναι, ναι βέβαια, έχεις δίκιο». Φυσικά και αυτό το ερμηνεύετε υπέρ σας ως ανοιχτομυαλιά. Έχετε σοβαρότατη καθήλωση στο οιδιπόδειο, το οποίο έναν απλό τσελεμεντέ ψυχολογίας να ανοίξετε, θα δείτε ότι πάει πακέτο με στοιχεία ναρκισσισμού. Σε advanced level κάνετε unlock και την πλήρη ναρκισσιστική διαταραχή. Αν ήσασταν κόμμα θα ήσασταν το ΠΑΣΟΚ (το παλιό το ορθόδοξο) γιατί ξέρετε να ζείτε τη ζωή και γενικά, η ψυχούλα σας είναι μια Ρίτα Σακελλαρίου των ’90s, θέλει χλιδή, θέλει τρέλα, θέλει πράγματα ανεβασμένα. Όποιος βρεθεί στη ζωή σας την πάτησε, γιατί συνήθως τους κρατάτε με τον αέρα του bon viveur που έχετε, ενώ είστε ξεκάθαρα ψυχωσικά καθάρματα. Φέτος, ίσως να πάρετε και Νόμπελ Ειρήνης.

Γνωστός Λέων: Ο Harry Potter. Μέχρι και το Voldemort έσκασε.

 

 

ΠΑΡΘΕΝΟΙ (23/8 – 22/9)

Μισείτε την ανθρωπότητα, αλλά πιο πολύ μισείτε τον εαυτό σας. Όποιος βρεθεί στον δρόμο σας μαθαίνει τι θα πει λίστες και λίστες για τις λίστες. Είστε οργανωμένοι ανά πάσα στιγμή για κατάσταση πολιορκίας και πολλοί πιστεύουν ότι είστε προληπτικοί, εκεί όπου εσείς είστε καθαρόαιμοι ψυχαναγκαστικοί, αφού δεν αντέχετε να βλέπετε ψαλίδια αφημένα ανοιχτά ούτε παντόφλες γυρισμένες τα πάνω κάτω. Είστε λογικοί με κάθε Παναγία και δεν αγαπάτε τους φίλους σας με τα ελαττώματά τους, γι’ αυτό τους κρίνετε ανηλεώς και τους βρίζετε στα μούτρα τους. Είστε άνθρωποι της επιστήμης και δεν θα πιστεύατε ποτέ στα ζώδια, εκτός από όταν προβλέπουν κάτι συμφέρον για την ερωτική σας ζωή, διότι μπορεί να είστε ασυγχώρητα ξενέρωτοι και σκληροί ρεαλιστές, αλλά είστε εξίσου σχεσάκηδες και σας ενδιαφέρει οπωσδήποτε να έχετε κάποιον να βασανίζετε με την γκρίνια και τις ιδεοληψίες σας. Η αγάπη σας είναι ρούχο δανεικό και τη δίνετε μόνο αφού περάσετε τον άλλο από εκπαίδευση στα ΛΟΚ. Είστε ξινοί και φυσιογνωμισταί με αποτέλεσμα να κόβετε φάτσες με επιτυχία και να δείχνετε ανερυθρίαστα την καντήφλα σας σε όποιον δεν πέρασε το face control. Είστε ηθικοί και σφιχτοκώληδες, οπότε όποιος βρεθεί μαζί σας θα νιώθει ασφάλεια, σιγουριά και μια ανάσα Viking of disapproval στον σβέρκο του. Δεν ενθουσιάζεστε σχεδόν με τίποτα και θεωρείτε τους ενθουσιώδεις (βλ. Τοξότης) κλινικά ηλίθιους. Είστε πάρα πολύ ξύπνιοι και επειδή οι περισσότεροι είναι χαζότεροι από σας, πλήττετε αφόρητα. Πηγαίνετε διακοπές σπάνια, γιατί σας κουράζει ο κόσμος, η πολλή συνάφειά του και τα ντράβαλα του πήγαινε-έλα. Δεν νογάτε από κάμπινγκ διότι είστε σίγουροι ότι κάποιο λόγο είχε ο άνθρωπος που έφτιαξε σπίτια και ανακάλυψε τον ηλεκτρισμό και σας τη δίνουν στα νεύρα όλοι αυτοί οι φασαίοι. Είστε οι μόνοι που μπορείτε να κοιτάξετε με ύφος ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ τους Κριούς/Λέοντες/Υδροχόους όταν κομπάζουν για κάτι. Είστε λογικοί και υπολογιστικοί και η μαύρη σας ψυχούλα άπαξ και χάσει την καλή της γνώμη για κάποιον, δεν την ανακτά μηδέποτε. Δε σας πάει κανένας, αλλά όλοι στην ανάγκη σας βρίσκονται όταν έχουν ξεμείνει από μπενταντίν στην Ανάφη και είστε οι μόνοι με medical kit.

Παρθένος σε κλασική στιγμή μανίας καταδίωξης, λέγοντας, ωστόσο, την αλήθεια του για Ζυγό με ψευδαισθήσεις μεγαλείου:

 

 

ΖΥΓΟΙ (23/9 – 23/10)

Είστε μεγάλες σουπιές. Ψυχαναγκαστικοί, αναβλητικοί και τελειομανείς, κρύβετε έναν ναζί μέσα σας, για εσάς αλλά και για τους άλλους, που τον βγάζετε στην επιφάνεια κάθε φορά που κάτι δεν πάει ΑΚΡΙΒΩΣ όπως το θέλετε. Είστε κότες λιράτες και δεν τολμάτε να συγκρουστείτε με κανένα και για τίποτα, με αποτέλεσμα τα νεύρα σας να είναι μονίμως σμπαραλιασμένα, αλλά αυτό το ονομάζετε διαλλακτικότητα. Έχετε την ικανότητα να περνιέστε για πολύ καλύτερα άτομα απ’ ό,τι είστε, με αποτέλεσμα να θεωρείστε συμπαθέστατοι για άγνωστους λόγους, αλλά τι είν’ ο Λέοντας τι είν’ το ζουμί του. Η ζωή σας περιστρέφεται γύρω από την γκομενική σας υπόσταση και ενώ τάχα μου είστε σταθεροί και συντροφικοί, εσείς έχετε καρδιά αγκινάρα και δεν μπορείτε να αντισταθείτε στο τσιτσίνισμα. Δεν φεύγετε ποτέ από σχέση αν δεν έχετε βρει το επόμενο θύμα και εκεί πάλι κωλώνετε. Ο Κωνσταντίνος Μαρκοράς ήταν Ζυγός. Έχετε την ικανότητα να πουλάτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και είστε ο λόγος που εφευρέθηκαν επαγγέλματα άνευ αντικειμένου όπως δημοσιοσχετίστας, αισθητικός και golden boy. Η ψυχή σας είναι βόρεια προάστια, αλλά υποκρίνεστε ότι σας ενδιαφέρουν ζητήματα δικαιοσύνης ενώ η όποια επαφή με τη λούμπεν λαϊκότητα σας φέρνει μια τάση προς έμετο. Είστε καλοπερασάκηδες του ελέους και θα κάνετε τα πάντα για την ντόλτσε βίτα. Γεννηθήκατε κιούριοι/-ίες και πάτε να δείτε όπερα με την ίδια ευκολία που πάτε πρώτο τραπέζι πίστα Μαζωνάκη, γιατί δεν έχετε σεις τέτοια κόμπλεξ, να και Μέγαρο, να και παίδαρο. Η Μελινάρα η Μερκούρη ήταν Ζυγός. Είστε γλείφτες και ραδιούργοι και γλιστράτε στα κοινωνικά περιβάλλοντα σαν τα χέλια στο νερό, αλλά αυτό το λέτε διπλωματικότητα. Επιβιώνετε σαν τις κατσαρίδες έναντι κάθε αντιξοότητας, έχετε φίλους και άκρες παντού, μπορείτε να βυσματώσετε τους πάντες, με αποτέλεσμα να βρίσκεστε συνέχεια στον αφρό, αν και είστε επιεικώς άχρηστοι. Πιάνετε κολλεάντζες με ανθρώπους που μεταξύ τους μισιούνται, γιατί δεν έχετε κανένα ηθικό φραγμό και συνέπεια χαρακτήρα. Ζυγός ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ίσως μια μέρα η ζωή σας επιφυλάσσει πολλά βαφτιστήρια στην Κρήτη.

Ένας Ζυγός & ένας αιώνας ΚΚΕ:

 

 

 

ΣΚΟΡΠΙΟΙ (24/10 – 21/11)

Είστε το Υπάρχω του Στέλιου Καζαντζίδη. Ή θα θέλατε να είστε, γιατί κατά βάση είστε το ουρανομήκες «αααα» στη Ζιγκουάλα. Γεννηθήκατε με αβάσταχτο πόνο σ’ αυτή τη ζωή και είστε το πιο (μπλακ) μέταλ ζώδιο που υπάρχει εκεί έξω. Έχετε γύρω στα 108 απωθημένα, κυρίως ερωτικά ενώ δεν ξεπερνάτε ποτέ τους συντρόφους που σας χωρίζουν ή που τους χωρίσατε και σας ξεπέρασαν. Είστε άνθρωποι παράλογοι, απαιτητικοί και αδίστακτοι, και είναι μύθος ότι κάνετε το καλύτερο σεξ από την αρχή του σύμπαντος (αυτό ισχύει μόνο για όσους έχουν Σκορπιό στον Άρη, ψαχτείτε). Είστε πολύ έξυπνοι, αλλά αναλώνετε τη ζωή σας στο πώς θα μπείτε στο μάτι του τάδε ή πώς θα μπείτε στον τάδε γενικά και γλιστρούν τα χρόνια της διανόησης από τα χέρια σας σαν Όσκαρ απ’ τα χέρια του Ντι Κάπριο πριν την αρκούδα (Σκορπιός κι αυτός). Είστε παρανοϊκοί και μπορείτε να φτιάξετε ολόκληρα σενάρια και να τα πιστέψετε ακόμα κι εσείς που ξέρετε ότι τα κατασκευάσατε. Όταν έχετε κέφια, είστε σαν να έχετε πάρει ναρκωτικά ενώ τα ψυχωσικά σας επεισόδια πείθουν τους πάντες ότι ίσως και να έχετε πάρει. Έχετε ψυχολογικά συμπλέγματα μοναχοπαιδιών ακόμα κι αν μεγαλώσατε σε πολυμελή οικογένεια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ξέρετε να μοιράζεστε τίποτα και σας πιάνει κάθε τόσο ένα κωλοσφίξιμο ότι θα πεθάνουν οι δικοί σας και θα μείνετε κατάμονοι. Έχετε δηλητηριώδη ζήλεια και μισείτε εκ βαράθρων καρδίας τον Άλλο. Σε αντίθεση με τους Λέοντες που ζηλεύουν έστω αυτά που θα ήθελαν για τον εαυτό τους, εσείς ζηλεύετε τους άλλους και για πράγματα που δεν θέλετε –αρκεί να μην τα ‘χουν αυτοί. Δεν σας συγκινούν καθόλου τα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, έχετε τόσο ομφαλοσκοπική οπτική που δεν σας αφορά τίποτα έξω από τη σφαίρα της ζωής σας και όσων αυτή χωράει. Είστε συμφεροντολόγοι και διαπλεκόμενοι, φιλάργυροι, ενίοτε και τσιγκούνηδες ενώ η μαύρη σας ψυχή δίνει πίστη μόνο στον Νικολό Μακιαβέλι και στον Νίκο Ζαχαριάδη.

Ερωτικό κάλεσμα Σκορπιού:

 

 

ΤΟΞΟΤΕΣ (22/11 – 21/12)

Τεράστια νούμερα. Ενοχλείτε τους πάντες με τον ακατανόητο ενθουσιασμό σας για τα πράγματα, ενθουσιασμό Τάσου Αρνιακού που παρουσιάζει καταιγίδες. Δεν έχετε ιδέα τι θέλετε, σε τίποτα κι απλά περιφέρετε την άσκοπη ύπαρξή σας στον κόσμο αφήνοντας τα πράγματα να σας τυχαίνουν και το χειρότερο είναι ότι δεν σας τυχαίνουν κι άσχημα, οπότε εκνευρίζετε όλους αυτούς που έχουν ματώσει για να βελτιώσουν τις πιθανότητές τους, όπως τα σκληρά εργαζόμενα Αιγοκέρια. Νομίζετε ότι είστε πάρα πολύ ψαγμένοι και φιλοσοφημένοι, αλλά το μόνο που κάνετε είναι να δίνετε λεφτά για ρέικι, διαλογισμό και βελονισμό, περνώντας από όποια μόδα κυκλοφορεί, καθώς είστε οι πρώτοι που τρώτε αμάσητο ό,τι μας σερβίρουν οι Μασόνοι που πιστεύετε ότι μας κυβερνούν. Αυτές τις συγκλονιστικές υπαρξιακές αποκαλύψεις που σας αλλάζουν τη ζωή τις περνάτε περίπου κάθε τρίμηνο, με αποτέλεσμα να παρατάτε ό,τι ξεκινάτε για κάτι άλλο και κανείς να μη σας παίρνει στα σοβαρά. ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ, ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ. Δεν μπορείτε να βγάλετε από πάνω σας μια τρας αισθητική που σας γυροφέρνει σαν την αλλεργία την άνοιξη και έχετε σοβαρά κατάλοιπα από την εποχή που αράζαμε ως μαϊμούδες στη ζούγκλα, καθότι αντιγράφετε ό,τι κάνουν οι άλλοι, σε μια ελπίδα να σταματήσετε να τους ζηλεύετε. Δεν ωριμάζετε ποτέ, ξεμωραίνεστε απευθείας και φυσικά, δεν έχετε καμία πολιτική συνείδηση. Ή που δεν ξέρετε το όνομα του πρωθυπουργού της χώρας ή που θα μπορούσατε να ψηφίσετε μέσα στο ίδιο lifetime από ΚΙΝΑΛ μέχρι ΚΚΕ μ-λ και Βασίλη Λεβέντη. Μεγάλα θύματα του καταναλωτισμού, αγοράζετε ό,τι δείτε στο τελεμάρκετινγκ στις 4.00 το πρωί γιατί είστε και νυχτόβια πλάσματα. Έχετε την πιο ποπ ψυχή του ζωδιακού και είστε ο λόγος που έκαναν επιτυχία η Britney Spears και η Άντζυ Σαμίου. Είστε επίσης ο λόγος που βρίσκονται παίκτες για τα ριάλιτι. Οι μισοί από σας είστε στην πραγματικότητα Οφιούχοι, αλλά αν δεχτούμε αυτό, θα πρέπει να δεχτούμε ότι έχει αλλάξει η μέτρηση των ζωδίων στο στερέωμα και στην ουσία μας αντιστοιχεί περίπου ένα ζώδιο πριν και εσείς σιχαίνεστε την επιστήμη με όλο το πάθος της ψυχής σας, που προσκυνάει και τα 7 τσάκρα.

Τοξότης σε στιγμή βαρηκοΐας:

 

 

ΟΦΙΟΥΧΟΙ (30/11-17/12)

Είστε ο Ιούδας στη δωδεκάδα του Ιησού. Κάτι θα κάνατε και σεις, αλλά σας έφαγαν τα κυκλώματα και οι Ζηλωταί και σας άφησε ο κόουτς στον πάγκο με το 13 στη φανέλα, ενώ αυτός και οι άλλοι 11 παίζουν μπαλίτσα. Ο Χλαπάτσας στης Ελλάδος τα παιδιά ήταν Οφιούχος.

 

 

ΑΙΓΟΚΕΡΟΙ (22/12 – 19/1)

Είστε μαύρα σκυλιά στη δουλειά και μπράβο σας. Είστε τόσο μαύρα που αυτό το στοιχείο χαρακτηρίζει και οποιονδήποτε έχει Αιγόκερω στη Σελήνη, στον Δία ή στον ωροσκόπο του, ακόμα κι αν είναι άλλο ζώδιο. Η συναισθηματική σας νοημοσύνη είναι για κλάματα και γενικά είστε βαρετοί μέχρι δακρύων. Ακούτε μουσική που χρησιμοποιεί το πολύ τρεις συγχορδίες, καθότι οτιδήποτε παραπάνω χαλάει το τραγούδι, όπως λέει και ο Πουλικάκος. Σας αρέσει να συγκεντρώνετε πράγματα, πτυχία, λεφτά, κατακτήσεις και, γενικά, βλέπετε τα πάντα ως επενδύσεις σε κάποιου είδους κεφάλαιο (κοινωνικό, οικονομικό, πολιτισμικό). Επειδή ξέρετε πώς να παίξετε τις μετοχές σας, μπορείτε να περηφανεύεστε ότι σε γκομενικό επίπεδο ποτέ δεν μπαζώσατε, προκειμένου να χτίσετε. Χτίσατε απευθείας, το οποίο φυσικά σημαίνει ότι τα θεμέλια σας μπάζουν και δεν θα σταθούν ούτε άμα σφάξετε κόκορα. Μάλλον γι’ αυτό όποιον/-α γκόμενο/-α χτυπήσετε στο τέλος τον απολύετε, εεε τον χωρίζετε. Δεν έχετε ιδέα από μηχανική πραγμάτων, είστε χάλια στη φυσική και τα μαθηματικά και γενικά αν είχαμε αφήσει τον κόσμο στα χέρια σας θα κυκλοφορούσαμε ακόμα με λάμπες πετρελαίου –και πολλοί από σας θα γουστάρατε. Αν ήσασταν σκηνή από ταινία, θα ήσασταν κάποιο πλάνο σεκάνς από Αγγελόπουλο, όχι τόσο για τη θολοκουλτούρα, όσο γιατί είστε πιο αργοί  κι απ’ τον θάνατο. Όταν ξεφτιλίζεστε το κάνετε με μεγαλειώδη τρόπο, καθότι το ντεκαντάνς δεν είναι η φυσική σας κατάσταση κι έτσι η κατρακύλα είναι πλήρης όταν σας βρίσκει. Αυτή τη στιγμή έχετε στον σβέρκο σας τον προστάτη πλανήτη σας τον Κρόνο, ο οποίος ως γνωστόν τρώει τα παιδιά του και είναι ο πιο γκαντεμόσαυρος πλανήτης εκεί έξω, που όταν πάει σε ένα ζώδιο κατσικώνεται για μια τριετία και το περί ου ο λόγος ζώο το βρίσκουν σεισμοί, λοιμοί και καταποντισμοί. Οπότε για τα επόμενα 2 χρόνια δεν προβλέπεται να δείτε άσπρη μέρα. Κάνετε μεθοδικές κινήσεις με επιμονή και υπομονή γαïδάρου. Ο Οδυσσέας ο πολύτροπος δεν βιάστηκε, αλλά την Ιθάκη τη βρήκε, είχε πρόγραμμα. Κλασικός Αιγόκερως.

Ένα το Slytherin, αλλά οι Αιγόκεροι ακριβοί: και Severus Snape και Lord Voldemort.

 

 

ΥΔΡΟΧΟΟΙ (20/1 – 18/2)

Είστε του γιατρού. Κλασική περίπτωση αρρώστιας, είστε ένας άλλος, ζείτε σε παράνοια. Έχετε την αίσθηση ότι είστε φοβεροί επαναστάτες και καραγκαγκάν ιδεολόγοι ενώ θα πουλούσατε το τομάρι σας για μια θέση στον Λευκό Οίκο. Έχετε ψευδαισθήσεις μεγαλείου ότι θα κάνετε κάτι μεγάλο σε αυτή τη ζωή ενώ το μεγαλύτερο πράγμα που κάνατε ήταν το λάθος να πίνετε ποτάρες στον Κεραμεικό και στου Ψυρρή στα ’00s, δημιουργώντας τον ανθρωπότυπο χίπστερ στη συνέχεια. Είστε ο λόγος που φτιάχτηκαν λέξεις όπως gentrification, entrepreneur και influencer. Δεν έχετε ιδέα για τίποτα, αλλά έχετε φοβερό μνημονικό και αποστηθίζετε τσιτάτα με απορροφητικότητα Μαλβίνας Κάραλη (γνωστή Υδροχόος), ώστε να τα πετάτε σε ανύποπτο χρόνο και να πείθετε τους πάντες για το απύθμενο βάθος σας. Έχετε πάρει την υπόλοιπη Αθήνα που έχει αφήσει ο Τατσόπουλος και θεωρείτε ότι είστε πολύ ανοιχτόμυαλοι και σεξουαλικά ενδιαφέροντες, κάτι σαν Σαμάνθα στο Sex & the City, ενώ αναφανδόν είστε το πολύ Μάνθος Φουστάνος, που κανένας άνθρωπος της προκοπής δεν θα σκεφτεί να συνευρεθεί μαζί σας. Θα θέλατε να είστε πορνοστάρ αλλά σας κέρδισε η διανόηση κι έτσι γράφετε κάτι ποιήματα που δεν διαβάζονται και απαγγέλετε στα γκομενάκια την Αισιοδοξία του Καρυωτάκη ντάλα μεσημέρι Αύγουστο στη Νίσυρο, γιατί δεν μπορείτε να κατασιγάσετε το πνευματικό je ne sais quoi σας. Ξέρετε να περνάτε πάντα καλά, ώστε, ίσως θα λέγαμε είστε αυτό που χτενίζεται όταν ο κόσμος καίγεται. Δεν έχετε καμία ενσυναίσθηση ούτε και συναισθήματα για κανέναν παρά μόνο για την παρτάρα σας. Είστε εξουσιομανείς και παρότι πιστεύετε ότι θα τα παρατούσατε όλα για να φύγετε με ανθρωπιστικό κονβόι στην Τζούμπα, έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και έχετε βρεθεί να έχετε καίρια θέση σε κυβερνητικό θώκο. Έχετε βαθύτατες πολιτικές απόψεις, το νήμα τον οποίων καταλήγει κάπου στον Θάνο Τζήμερο. Είστε επαγγελματίες παπατζήδες και μπορείτε να ξεφυτρώσετε παθολογικά ψέματα ανά πάσα στιγμή από την κεφάλα σας ενώ παράλληλα είστε ικανοί να ιδεολογικοποιήσετε κάθε παπαρολογία που εκστομίζετε. Μ’ όλα αυτά είστε πάρα πολύ ωραίοι τύποι, αν όχι οι ωραιότεροι του ζωδιακού. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν Υδροχόος.

Flirt strategics Υδροχόου:

 

 

ΙΧΘΥΕΣ (19/2 – 20/3)

Αχ, τι να πει κανείς για σας, ό,τι και να πει είναι λίγο. Αγαπάτε τα παιδιά, τα σκυλιά και τον άνθρωπο. Πιστεύετε ότι είναι στο χέρι σας να σώσετε τους πάντες, οπότε κάθεστε και τρώτε τα νιάτα σας με τελειωμένες περιπτώσεις φίλων, συντρόφων και οικογενειακών. Έχετε πάει στα αλήθεια με ανθρωπιστικό κονβόι κάπου στην Αφρική και θα το ξανακάνατε. Σας αρέσουν τα μέρη με πλούσια φύση όπως η Σαμοθράκη, η Καλαμάτα και τα Ζωνιανά Κρήτης. Δεν σας αρέσουν οι συγκρούσεις, αλλά όπως όλοι οι γνήσια ήρεμοι άνθρωποι, όταν θυμώνετε μπαίνει μέσα σας ο Μάμρα ο παντοτινός. Βαριέστε τη ζωή σας γενικά, είστε γεννημένοι τεμπέληδες και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστεί να δουλέψετε ποτέ, να ‘ναι καλά οι γονείς σας που κονόμησαν με το ΠΑΣΟΚ το ’90, θα παίρνετε τα νοίκια και θα ζείτε. Κλαίτε υπερβολικά πολύ εύκολα, είστε ψυχικά εύθραυστοι και έχετε καλή σχέση με τους εθισμούς κάθε είδους. Αναζητάτε παρηγοριά στη θρησκεία και πιστεύετε ότι ίσως και να ζήσετε για πάντα. Είστε φοβεροί παρτάκηδες και βολεψάκηδες όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες και γενικά, δεν σηκώνεστε να πάτε ούτε ποτήρι στον νεροχύτη αν μπορείτε να το αποφύγετε. Συνήθως παραμένετε πάντα παιδιά και αυτό είναι εύλογο, γιατί είστε πραγματικά χαζοί για να μπορείτε να είστε τόσο καλοί. Είστε ο ορισμός του Ισαποστάκη, της Ελβετίας, του καταδικάζουμε-τη-βία-από-όπου-κι-αν-προέρχεται. Στα μεγάλα διλήμματα είστε ανίκανοι να απαντήσετε, γιατί δεν θέλετε να κακοκαρδίσετε κανέναν. Ως εκ τούτου, στο δημοψήφισμα του ’15 πήγατε μέχρι την κάλπη και μετά από μισή βασανιστική ώρα μέσα στο παραβάν το ρίξατε λευκό/άκυρο. Έτσι κι αλλιώς δεν είχατε καταλάβει την ερώτηση. Θα γράφαμε περισσότερα, αλλά είστε τόσο φλατ που και τόσα που γράψαμε, πολύ σας είναι. Ο Ιησούς Χριστός από τη Ναζαρέτ ήταν ΙΧΘΥΣ.

Ένα σύνθημα για τον Ιχθύ: Σεμνά και ταπεινά.

 

 

  • Social Links: